Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

În ce situații se poate transmite COVID-19 prin suprafețe

Publicat:

Studiile recente arata ca infectarea cu COVID-19 prin atingerea suprafețelor este foarte redusa, insa exista situații in care acest lucru se poate intampla. Doua studii realizate de oamenii de știința de la  de Stiinta si (Eawag), si din ale Americii arata ca infectarea cu COVID-19 prin suprafețe este redusa, conform EFA, citat de Agerpres . Cercetatorii au analizat in perioada aprilie-iunie 2020 350 de eșantioane prelevate de pe suprafețe atinse des zi de zi (de exemplu, manerele ușilor de la…

Citeste articolul mai departe pe unica.ro…  

Sursa articol: unica.ro


Stiri pe aceeasi tema

Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)

11:45, 24.04.2024 - Vremea se schimba radical: Romania ar putea pierde aproape 2 saptamani de temperaturi confortabile (studiu)Cercetatorii de la MIT au dezvoltat o noua modalitate inovatoare de a masura impactul real al incalzirii globale, informeaza EURONEWS. Pentru majoritatea oamenilor, descifrarea impactului creșterii…

Camera Reprezentanților din SUA a aprobat ajutorul de 96 de miliarde de dolari pentru Ucraina și Israel: Zelenski, pe punctul de a primi iar armament

10:05, 21.04.2024 - Camera Reprezentanților din Statele Unite ale Americii a aprobat prin vot, sambata, proiectul de lege privind ajutorul de 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, amanat de mai multe saptamani. Decizia reprezinta un moment crucial pentru Ucraina, țara aflata intr-un moment extrem de dificil al razboiului…

STUDIU: Vremea calda afecteaza sistemul imunitar și crește riscul de boli cardiovasculare

08:40, 27.03.2024 - Cercetatorii au analizat probe de sange de la 624 de persoane din Louisville, Kentucky, și au descoperit ca vremea calda a fost asociata cu niveluri crescute ale mai multor citokine, proteine ​​implicate in inflamație. Unul, TNF-alfa, este un marker important al bolilor cardiovasculare. Caldura a fost,…

STUDIU: Șoferii inca se tem de mașinile autonome. Procentajul a crescut din 2022

15:55, 15.03.2024 - Mașinile autonome sunt inca departe de a deveni o normalitate, chiar daca pe strazile din Statele Unite ale Americii poți vedea cateva taxi-uri fara șofer. Tehnologia evolueaza foarte rapid, așa ca apariția mașinilor autonome pe strazi, intr-un numar tot mai mare, este doar o chestiune de timp. Chiar…

Bronsiolita: Un tratament preventiv are o eficienta de 90% impotriva riscului de spitalizare (studiu american)

00:50, 11.03.2024 - Un tratament preventiv impotriva bronsiolitei, autorizat recent, a prezentat o eficienta de 90% in protejarea sugarilor in fata riscului de spitalizare in acest sezon epidemic in Statele Unite, au anuntat joi autoritatile americane din domeniul sanatatii, informeaza AFP. Tratamentul in cauza, Nirsevimab,…

Cancerului hepatic ar putea fi provocat de decalajul cronic de fus orar

10:15, 12.02.2024 - Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic, cunoscut si sub numele de disfunctie circadiana cronica, cu un risc crescut de cancer hepatic. Un studiu publicat recent in Statele Unite aduce primele dovezi in acest sens, informeaza News.ro. Un studiu recent condus de cercetatori de…

Legatura dintre decalajul cronic de fus orar și riscul de cancer hepatic (studiu)

07:30, 12.02.2024 - Atunci cand sunt intrebati ce ar putea cauza cancerul, oamenii se gandesc cel mai probabil la substante chimice, cum ar fi tutunul, sau la radiatiile razelor ultraviolete ale soarelui, dar, probabil, decalajul orar cronic nu le vine in minte. Studiile epidemiologice la om au asociat decalajul orar cronic,…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…


Ce parere ai despre aceasta stire?