Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

În Calea Lactee se află mii de stele care nu s-au format din materia disponibilă în galaxia noastră

Publicat:

O echipa de astrofizicieni a descoperit cateva mii de stele tinere la marginea care nu s-au format din acumulari de gaze si praf cosmic provenite din galaxia noastra ci din materia "smulsa" de Calea Lactee din doua galaxii pitice invecinate, al lui Magellan si al lui Magellan, pe care Calea Lactee le va inghiti la un moment dat, conform concluziilor a doua studii publicate la 5 decembrie si respectiv 15 decembrie 2019 in revista , informeaza vineri .

Aceste stele tinere au iesit in evidenta pentru ca se afla intr-o…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Un grup ciudat de stele care orbiteaza Calea Lactee ar putea fi cheia catre misterioasa materie intunecata

01:01, 08.04.2024 - O galaxie satelit descoperita recent, care orbiteaza Calea Lactee, este fie un palc de stele incredibil de vechi, care se vor fragmenta in curand, fie galaxia pitica dominata cel mai mult de materie intunecata gasita pana acum, relateaza Live Science.

Mesajul lui David Popovici, dupa ce s-a aflat ca va avea paza privata si va sta la un hotel de lux, la Paris. „Este o cazare de 3 stele, o decizie de echipa”

21:35, 29.03.2024 - Campion european, mondial, deținator de record mondial, sportivul roman se pregatește pentru cea mai importanta competiție a carierei sale. In urma informațiilor aparute in spațiul public, a simțit nevoia sa reacționeze. Care a fost mesajul lui David Popovici, dupa ce s-a aflat ca va avea paza privata…

Descoperire de excepție in inima Caii Lactee facuta de Telescopul Gaia

18:10, 24.03.2024 - Telescopul spatial Gaia, care are drept misiune cartografierea Caii Lactee, a identificat doua grupe de stele primitive in inima galaxiei noastre, care s-ar afla la originea formarii sale in urma cu peste 12 miliarde de ani, potrivit unui studiu publicat joi, informeaza AFP preluat de agerpres. Acesti…

Spectacol pe cer ce apare o data in viața! O noua stea se va forma in urma unei explozii care va avea loc la mii de ani-lumina de Pamant

14:20, 23.03.2024 - O „noua stea” ar putea aparea pe cerul nopții in orice moment, incepand de acum pana in luna septembrie, spun astronomii. Evenimentul exploziv promite sa fie un spectacol care are loc o singura data in viața, potrivit NASA. Evenimentul așteptat, cunoscut sub numele de „nova", va avea loc in Corona…

Descoperire fabuloasa despre Calea Lactee

15:10, 22.03.2024 - Telescopul spatial Gaia, care are drept misiune cartografierea Caii Lactee, a identificat doua grupe de stele primitive in inima galaxiei noastre, care s-ar afla la originea formarii sale in urma cu peste 12 miliarde de ani, potrivit unui studiu, transmite AFP. Acesti doi ”curenti stelari” cu o miscare…

Un ocean de vapori de apa, descoperit in jurul unei stele, ar putea dezvalui modul in care s-a format Terra: „Aici se nasc planetele”

08:05, 04.03.2024 - Radiotelescopul astronomic ALMA a surprins un disc de praf și gaz care inconjoara o stea tanara. Cercetatorii au descoperit astfel o cantitate mare de vapori de apa, exact in locul in care planetele ar putea incepe sa se formeze, potrivit unui nou studiu, informeaza AFP, citata de Agerpres.

In 1987, cerul Pamantului a fost luminat de un spectacol rar, iar lumea științifica nu-și putea explica fenomenul. Acum am putea avea un raspunsul

04:30, 27.02.2024 - In 1987, cerul Pamantului a fost luminat de un spectacol rar. Explozia de lumina produsa de o stea muribunda care a devenit supernova in Marele Nor al lui Magellan a devenit vizibila pentru prima data in februarie. Aflat la doar 168.000 de ani-lumina distanța, evenimentul a fost atat de stralucitor…

Casa Aurarului din Cluj-Napoca, disponibila pentru cumparare și la 6 luni de la anunțul vanzarii. Prețul țintit este exorbitant

12:40, 13.02.2024 - Casa Aurarului, un monument istoric, din secolul al XVIII-lea, din Cluj, a fost scos la vanzare cu o suma destul de mare, motiv pentru care se pare ca nu s-a gasit cumparator nici la 6 luni de la anunțul publicat inițial. Prețul cerut este de 2,1 milioane de euro.„Terenul este 325 mp, amprenta la sol…


Ce parere ai despre aceasta stire?