Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

'Imunitatea adaptivă' a organismului are nevoie de ani de zile pentru a-și reveni după renunțarea la fumat (studiu)

Publicat:
'Imunitatea adaptivă' a organismului are nevoie de ani de zile pentru a-și reveni după renunțarea la fumat (studiu)

Odata ce o persoana a renuntat la fumat, ea trebuie sa astepte zece ani pentru a avea din nou o speranta de viata comparabila cu cea a unei persoane care nu a fumat niciodata, sugereaza rezultatele unuia dintre studii. La fel ca si alti factori, cum ar fi varsta, sexul si genetica, fumatul are un impact major asupra raspunsurilor imunitare, conform News.ro.

Aceasta este constatarea facuta recent de o echipa de oameni de stiinta de la , folosind un esantion de 1.000 de voluntari sanatosi,pentru a intelege variabilitatea raspunsurilor imunitare.

Pe langa impactul sau pe…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol si foto: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

3 metode inovative prin care poți stimula sistemul imunitar

13:15, 16.04.2024 - Sanatatea organismului este protejata și susținuta de catre scutul natural pe care acesta il creeaza și il intarește constant in așa fel incat sa țina la distanța factorii de risc. Sistemul imunitar funcționeaza ca o bariera de protecție in fața microorganismelor periculoase și a celulelor afectate,…

Monorail (tren suspendat) sau metrou? Ce ați prefera la Cluj? / In 2015, Primaria chiar a platit un studiu pentru monorail

11:10, 20.03.2024 - Clujul se pregatea in 2015 sa investeasca intr-un tren suspendat / monorail, care sa lege toate cartierele Clujului. Atunci s-a investit un milion de lei intr-un studiu, dar apoi totul s-a pus la sertar.Primaria Cluj-Napoca aloca in 2015 un milion de lei pentru un viitor tren suspendat de mare viteza.Atunci…

Studiu APSAP: Angajații de la stat vor salarii de peste 1500 de euro, dar mai mult de 70% din ei sunt „codași” la competențe digitale

11:20, 13.03.2024 - Aproape 72% dintre angajații la stat nu au urmat, in ultimii ani, cursuri de formare profesionala care sa le imbunatațeasca competențele la locul de munca, in special pe cele digitale , arata un sondaj realizat de Centrul de Formare APSAP, deși instituțiile statului sunt obligate prin lege sa investeasca…

8 din 10 experți vor sa combata fraudele financiare cu ajutorul AI-ului generativ, pana in 2025

11:55, 05.03.2024 - Studiu SAS Un studiu global adresat profesioniștilor anti-frauda, realizat de catre SAS, lider global in AI și analytics, in parteneriat cu ACFE, dezvaluie un entuziasm foarte ridicat in privința AI-ului generativ, insa este prezentata și o realitate plina de provocari in domeniu. AI-ul generativ a…

Care este varsta maxima pana la care poate trai un om - Studiu

05:40, 24.02.2024 - Cercetatorii din Olanda au efectuat un studiu amplu și de lunga durata pentru a determina varsta maxima pana la care poate trai un om. Cercetatorii au sugerat ca este puțin probabil ca un om sa traiasca mai mult de 115 ani, durata maxima de viața pentru o femeie ajungand la 115,7 ani, in timp ce barbații…

Noi studii despre renunțarea la fumat. Ce au descoperit cercetatorii, și cum decurge de fapt revenirea la normal a organismului

08:55, 18.02.2024 - Atunci cand oamenii renunta la fumat, organismul nu revine imediat la normal. Doua studii recente arata efectele de durata ale fumatului asupra sanatatii noastre. Imunitatea, in special, pare sa fie chiar mai afectata decat se credea pana acum, informeaza AFP.

Imunitatea ramane mulți ani slabita, chiar dupa renunțarea la fumat

23:55, 15.02.2024 - Imunitatea fumatorului persista sa fie ”prabușita” mulți ani dupa ce acesta a renunțat la acest viciu, avertizeaza un studiu publicat recent in revista Nature. Concluzia acestui studiu aprofundeaza ințelegerea efectelor nocive ale fumatului asupra sanatații. Potrivit Organizației Mondiale a Sanatații…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…


Ce parere ai despre aceasta stire?