Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Importăm pakistanezi sau exportăm minciuni?

Publicat:

Una dintre problemele acute ale Romaniei de azi este lipsa forței de munca, indeosebi a celei calificate. Nu este nicidecum o noutate faptul acesta, la fel cum nu este o noutate nici ca migrația din Romania catre Occident a dus la o descreștere importanta a capitalului uman de aici. Aceasta hemoragie a forței de munca exista in continuare, din pacate, ea ducand la emigrarea definitiva a peste 100.000 de romani in fiecare an. Și, din pacate din nou, cei mai mulți dintre aceștia reprezinta personal calificat. In aceste condiții, este normal ca echilibrarea pieței de munca sa vina prin imigrație…

Citeste articolul mai departe pe 7est.ro…  

Sursa articol: 7est.ro


Stiri pe aceeasi tema

Connect-R povestește ce l-a determinat sa se apuce de muzica

18:55, 17.05.2024 - Cristina Neagu, cea mai buna jucatoare de handbal a lumii, l-a invitat la o tura cu mașina prin București pe Connect-R, dar nu pentru a-i arata ce șoferița buna e ea, ci pentru a afla cum se pregatește pentru batalia muzicala a anului, la care artistul urmeaza sa participe. Asta i-a trezit tot felul…

Se adancește criza forței de munca din Romania. Angajații straini sunt tot mai des ceruți de firmele autohtone

16:21, 17.05.2024 - Este criza pe piața forței de munca, cel puțin asta reiese in urma Bursei Generale a locurilor de munca ce a avut loc in Baia Mare azi, 17 mai 2024. Deși au fost puse la dispoziție 450 de posturi vacante, foarte puțini angajatori au aratat ca au gasit angajații pe care ii cauta.

Povestea soților nepalezi mutați in Romania. Caștiga de trei ori mai mult decat in țara lor: „La noi e multa munca manuala” FOTO

11:46, 13.05.2024 - Cu peste șase milioane de romani plecati sa lucreze in Occident, Romania este nevoita sa umple golul cu forta de munca din Asia. In țara noastra sunt peste 140.000 de indieni, nepalezi sau filipinezi. Printre ei sunt și soții Subas și Binda, un cuplu din Nepal ajuns in Romania cu trei ani in urma.

Potențialul exod al forței de munca asiatice in contextul aderarii Romaniei la Schengen: Provocari pentru diverse sectoare economice

00:30, 01.04.2024 - Cu apropierea aderarii Romaniei la spațiul Schengen, se contureaza perspective complexe in ceea ce privește forța de munca asiatica prezenta in țara. Paula Rusu, managing partner la Today Workforce, a atras atenția asupra unui posibil exod masiv al acestei categorii de lucratori catre statele occidentale,…

Jumatate din forta de munca asiatica din Romania va pleca in Occident

18:45, 31.03.2024 - Paula Rusu, managing partner la Today Workforce, a declarat la ZF Live ca se asteapta ca odata ce Romania va intra in Schengen, o treime sau chiar jumatate din forta de munca asiatica prezenta in Romania sa plece in Occident, acolo unde salariile sunt mult mai mari, potrivit mediafax. „Schengenul…

Romania vrea locuri de munca și energie ieftina din proiectul centralei nucleare Doicești. Burduja: E momentul sa scriem viitorul lumii

20:35, 18.03.2024 - 4.000 de locuri de munca și energie cat pentru alimentarea unui oraș ca Buzaul. Asta ar vrea sa obțina Romania prin construirea unei centrale nucleare la Doicești, cu tehnologie americana. La 90 de kilometri de București ar urma sa fie amplasate 6 reactoare modulare mici suficiente pentru alimentarea…

ANALIZA Exportam energie ieftina și importam scump / De unde aducem cea mai costisitoare electricitate

16:35, 18.03.2024 - „Romania a devenit exportator net de energie”, se lauda reprezentanții Guvernului, ori de cate ori au ocazia. "Și vom continua sa exportam, Romania consolidandu-și statutul de lider regional in sectorul energetic", spunea, recent, ministrul energiei Sebastian Burduja. Insa, ceea ce evita acesta sa spuna…

Deficit comercial de doua miliarde de euro in ianuarie. Aducem lapte, carne, mere din import. Exportam produse cu valoare de piața redusa și importam, printre altele, reziduuri de produse agricole

10:25, 11.03.2024 - Romania a importat in ianuarie marfuri de peste 9 miliarde de euro, in vreme ce exporturile au fost de circa 7 miliarde, cu alte cuvinte trebuie sa scoatem doua miliarde de euro pentru a echilibra balanța. Faptul ca suntem in aceasta situație (traim pe deficit de 30 de ani) e doar una din consecințele…


Ce parere ai despre aceasta stire?