Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Imagini din centrul unei stele, realizate cu câteva minute înainte de explozia ei

Publicat:

Aceste imagini, realizate cu ajutorul telescopului NuSTAR cu raze X, lansat de NASA in 2012, au permis alcatuirea hartii undelor de soc care au condus probabil la moartea unei stele, in 1671, pentru a da nastere supernovei Cassiopeia - care se afla la o distanta de 11.000 de ani-lumina de Terra.

Resturile acestei stele au fost fotografiate in trecut de numeroase telescoape, optice, in infrarosu si cu raze X, insa aceste ultime imagini sunt fara precedent, explica autorii studiului, publicat in revista britanica Nature.

Imaginile au dezvaluit modul in care resturile stelare intra…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

De ce China caștiga cursa armelor. Povestea unui “geniu incontestabil”

16:10, 20.05.2024 - In 1949, omul de știința de origine chineza Qian Xuesen (1911-2009) a desenat pe o tabla de la California Institute of Technology (Caltech) o diagrama care avea sa schimbe cursul istoriei militare. Arata traiectoria unui proiectil care se ridica eliptic in atmosfera inainte de a cobori și de a se deplasa…

Ministerul Energiei anunta ca initiaza cadrul legislativ care permite romanilor sa consume energie electrica regenerabila, produsa local sau in vecinatate

10:56, 20.05.2024 - “Lansam o initiativa benefica pentru toti cetatenii Romaniei: dreptul de a-si produce propria energie electrica, dar si sa consume la preturi mai mici energia produsa intr-o astfel de comunitate. In cadrul acestei masuri, am instituit Grupul de Lucru pentru dezvoltarea Comunitatilor de Energie in Romania.…

Science Report: Cel mai probabil, telescopul spațial James Webb nu a descoperit viața extraterestra la 120 de ani lumina de Terra

14:35, 03.05.2024 - Datele oferite de telescopul spațial James Webb la finalul anului 2023 indicau prezența unui compus organic (dimetil sulfura) care este produs de forme de viața (pe Terra, el este produs de fitoplancton) pe o planeta din constelația Leo, aflata la circa 120 de ani lumina fața de Pamant. Un studiu recent…

Science Report: Roverul Curiosity confirma, Marte a fost a doua Terra, insa exista un mister inca neexplicat

11:55, 02.05.2024 - Datele oferite de roverul Curiosity al celor de la NASA confirma ceea ce se banuia de ceva vreme, anume ca Marte a avut, in urma cu miliarde de ani, condiții similare cu cele de pe Terra. Iar asta inseamna ca, pe Marte, viața ar fi putut sa apara așa cum cum a facut-o și pe planeta noastra. Și aici…

Martie 2024, a zecea luna consecutiva cu temperaturi record

01:31, 11.04.2024 - Martie 2024 a devenit cea de-a 10-a luna la rand in care au fost inregistrate temperaturi globale record, au anuntat oamenii de stiinta din Uniunea Europeana, informeaza DPA, preluata de Agerpres. Conform datelor furnizate de serviciul Copernicus al Uniunii Europene pentru monitorizarea schimbarilor…

Date recente indica faptul ca energia intunecata este posibil sa nu fi fost constanta de-a lungul istoriei universului

09:20, 06.04.2024 - DESI a creat cea mai detaliata harta 3D a universului. Terra este in centrul acestui mic segment de harta. In zona marita se poate vedea structura materiei din univers (distribuția galaxiilor). Credit:Claire Lamman/DESI collaboration Energia intunecata este responsabila pentru expansiunea accelerata…

#ConstantaEsteBine: Valul 3 de energie – partea a doua – ziua 5. 15 martie 2024. Energia isi continua evolutia sa ascendenta

09:05, 15.03.2024 - Valul 3 de energie ndash; partea a doua ndash; ziua 515 martie 2024Energia isi continua evolutia sa ascendenta.Luna in crestere aduce la lumina diferite aspecte, pe care este nevoie sa le vedem.Nu inseamna ca vom reusi sa le schimbam peste noapte, sper ca deja am inteles cu totii asta. Intelegerea este…

Cum pot fi detectate tsunamiurile

20:50, 09.03.2024 - Tsunamiurile pot fi detectate eficient, folosind cablurile de fibra optica așezate pe fundul oceanului, conform unui cercetator de la Universitatea din Michigan (SUA). Seismologul Zack Spica de la Universitatea din Michigan (U-M) și colegii sai de la California Institute of Technology (SUA) au utilizat…


Ce parere ai despre aceasta stire?