Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Hunedoara: Castelul Corvinilor și Iancu de Hunedoara, pe monede aniversare emise de BNR

Publicat:

și Iancu de Hunedoara sunt prezenți pe doua monede aniversare ce au fost emise de Banca Naționala a Romaniei (BNR) cu prilejul implinirii a 575 de ani de cand fostul proprietar al castelului a devenit voievod al Transilvaniei, a declarat joi, pentru AGERPRES, directorul .

Acesta s-a aratat "onorat" de faptul ca monumentul de la Hunedoara a fost ales pentru a ilustra aversul monedelor emise de BNR și i-a invitat la castel pe reprezentanții instituției bancare cu prilejul ediției urmatoare a Târgului European al…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Secretele militare ale Castelului din Hunedoara. De ce nu putea fi cucerit in Evul Mediu VIDEO

22:45, 19.05.2024 - Castelul Corvinilor din Hunedoara iși incanta oaspeții cu arhitectura sa spectaculoasa și prin legendele sale, insa cele mai vechi monumente ale sale arata planurile prin care Huniazii au transformat fortareața intr-unul loc menit sa descurajeze orice inamici.

Marele labirint subteran de langa Castelul Corvinilor. Ce se ascunde sub un deal legendar din Hunedoara VIDEO

06:45, 08.05.2024 - Peste 400.000 de turiști viziteaza anual Castelul Corvinilor din Hunedoara, insa foarte puțini dintre ei urca pe Dealul Sanpetru, pentru a explora locul spectaculos, care pastreaza numeroase vestigii istorice și enigme.

Legenda corbului - Cum a ajuns tatal lui Matei Corvin la varful puterii din regatul Ungariei. pe piatra lui scrie: ”S-a stins lumina lumii”

09:35, 24.04.2024 - Ioan de Hunedoara, cunoscut cel mai bine ca Iancu de Hunedoara a fost o mare personalitate a Transilvaniei. Fost ban al Severinului intre 1438-1441, voievod al Transilvaniei intre 1441-1446, guvernator și regent al Ungariei intre 1446-1453 și capitan general al regatului intre 1453-1456, mare comandant…

Și-a condamnat soția infidela la moarte și i-a expus osemintele in interiorul Castelului Corvinilor. Povestea tragica a Anei Torok

18:25, 18.04.2024 - In inima Transilvaniei, Castelul Corvinilor din Hunedoara se inalța mareț și impunator, o fortareața de piatra ce pare sa fi pastrat timpul și tainele vremii in adancurile sale intunecate. Printre poveștile sale stravechi și legendele care iși gasesc adapost in zidurile sale, una reține atenția prin…

Muzeul National de Istorie a Romaniei: Proiectul expozitional Avram Iancu. Omul, eroul, legenda, 200 de ani de la nastere, realizat de BNR

20:10, 17.04.2024 - Muzeul National de Istorie este partener, alaturi de Muzeul Militar National "Regele Ferdinand I", Muzeul National de Istorie a Transilvaniei, Muzeul National al Unirii Alba Iulia, Serviciul Judetean Alba al Arhivelor Nationale ale Romaniei si de Biblioteca Centrala Universitara "Lucian Blaga" Cluj…

BNR omagiaza 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu cu o emisiune numismatica speciala: Trei monede aniversare din aur, argint și tombac cuprat

23:50, 10.04.2024 - Banca Naționala a Romaniei (BNR) sarbatorește 200 de ani de la nașterea lui Avram Iancu prin lansarea unei emisiuni numismatice speciale, constand in trei monede aniversare cu valori și materiale diferite: aur, argint și tombac cuprat. Aceasta ediție limitata are scopul de a omagia contribuția și moștenirea…

16 martie: A murit Jean Monnet, renumit politician al Europei postbelice. Legatura sa cu comerțul de coniac

00:05, 16.03.2024 - La data de 16 martie 1457 a avut loc decapitarea lui Ladislau de Hunedoara, fiul cel mare al lui Iancu de Hunedoara și fratele lui Matia (Corvin). Este o zi neagra, in care s-au stins din viața numeroase personalitați marcante autohtone și internaționale: Jean Monnet și Constantin Brancuși.

Locul unde au trait urmașii lui Iancu de Hunedoara. Chiar și primarul purta numele marelui erou medieval VIDEO

07:35, 25.02.2024 - O mulțime de localnici din satul Zeicani din Hunedoara ii purtau numele marelui erou medieval. Aici, la Porțile de Fier ale Transilvaniei, s-au dat lupte crancene in Antichitate și Evul Mediu, insa puține lucruri mai amintesc bogata istorie a ținutului


Ce parere ai despre aceasta stire?