Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Hipertensiunea arterială - boala care te afectează tacit

Publicat:

Hipertensiunea, cunoscuta si sub denumirea de tensiunea arteriala crescuta este o afectiune din ce in ce tot mai frecventa in care sangele exercita o presiune exagerata asupra peretilor arteriali, fapt care duce la complicatii precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale si insuficienta renala. iind o afectiune destul de des intalnita, mult prea silentioasa si periculoasa, in anul 2011 s-a infiintat de (SRH) , in scopul de reuni medicii specialisti care pot contribui la punerea acestui diagnostic si pentru a crea o echipa care sa se ocupe de informarea,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Hipertensiunea arteriala, responsabila de 60% dintre decesele de cauza cardiovasculara

09:40, 17.05.2024 - Este semnalul de alarma tras de Societatea Romana de Hipertensiune, in contextul Zilei Mondiale de lupta impotriva Hipertensiunii Arteriale, celebrata anual la data de 17 mai.     Hipertensiunea arteriala (HTA) afeceteaza peste 1 miliard de oameni din intreaga lume și este cauza a peste 7,5 milioane…

Ai mainile umflate? Boala care se ascunde in spatele acestui simptom: cand trebuie sa mergi la medic

09:45, 08.05.2024 - O tensiune arteriala normala este mai mica de 120/80 mmHg. Orice citire mai mare decat aceasta inseamna mai mult stres asupra arterelor, ceea ce le face mai puțin elastice in timp. Acest lucru poate duce la mai puțin sange care circula prin corpul tau, provocand un atac de cord, un accident vascular…

'Boala lui Calache': expresie des folosita, dar puțini sunt cei care cunosc originea ei și ce afecțiune indica

00:35, 25.04.2024 - Ce ascunde, de fapt, expresia "boala lui Calache"? Deși este veche de cateva sute de ani, este inca folosita și in zilele noastre. Totuși, puțini sunt cei care cunosc originea ei și ce afecțiune indica.

Cum te poți imbolnavi de la o simpla carie! Iți poate afecta și inima!

14:00, 19.04.2024 - Cum te poți imbolnavi de la o simpla carie! Iți poate afecta și inima! „Igiena orala deficitara ne pune in pericolul de a dezvolta diverse probleme, incepand de la sanatatea cavitații orale, cum ar fi boala parodontala și cariile. Impactul insa poate sa se rasfranga la nivelul intregului organism”,…

3 metode inovative prin care poți stimula sistemul imunitar

13:15, 16.04.2024 - Sanatatea organismului este protejata și susținuta de catre scutul natural pe care acesta il creeaza și il intarește constant in așa fel incat sa țina la distanța factorii de risc. Sistemul imunitar funcționeaza ca o bariera de protecție in fața microorganismelor periculoase și a celulelor afectate,…

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

09:50, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…

Dr. Simona Frasie: Sistemul endocrin guverneaza tot organismul, de aceea screening-ul periodic este extraordinar de important

07:55, 10.04.2024 - „Totul este interconectat” ar putea fi mottoul din spatele legilor care guverneaza sistemul endocrin, in condițiile in care dezechilibrele hormonale pot avea ecou in tot corpul nostru. De aceea, controlul periodic de prevenție la specialiști ar trebui sa devina o obișnuința pentru orice persoana, explica…

Cardiomiopatia, boala de care sufera aproape 30% din populație. Cum e diagnosticata și ce facem pentru a o preveni

15:40, 09.04.2024 - In cadrul Conferinței Pompeaza Viața #CardiomiopatiaConteaza, oraganizata de trustul de presa DC Media Group, in colaborare cu Societatea Romana de Cardiologie și Fundația Romana a Inimii, s-au pus in prim-plan bolile cardiovasculare, dar și afecțiuni precum cardiomiopatia. Cardiomiopatiile, o categorie…


Ce parere ai despre aceasta stire?