Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Haideţi la mărţişoare! A venit 1 martie…

Publicat:

Originile martisorului nu sunt cunoscute exact, dar prezenta sa este considerata ca apartinand substratului comun daco-tracic. Altii considera ca Sarbatoarea martisorului a aparut pe vremea Imperiului Roman, unde era celebrat in prima zi a primaverii, de ziua lui Marte. Acesta nu era numai zeul razboiului, ci si al fertilitatii si vegetatiei. Aceasta dualitate se observa si in culorile martisorului, unde rosul semnifica razboiul, albul, pacea. Cercetarile arheologice efectuate in Romania, la , au scos la iveala amulete asemanatoare cu martisorul, datand de acum 8.000 de…

Citeste articolul mai departe pe buletindecarei.ro…  

Sursa articol: buletindecarei.ro


Stiri pe aceeasi tema

Primarul Bacaului, intre sri-lankezii care au sarbatorit Anul Nou la Insula de Agrement

15:45, 28.04.2024 - Primarul Lucian Daniel Stanciu Viziteu a subliniat importanța tratarii cu respect și ințelegere a lucratorilor straini care iși gasesc loc de munca in Romania, intr-o declarație ce a venit in contextul sarbatoririi Anului Nou Sri Lankaez de catre aproximativ 200 de cetațeni din Sri Lanka, angajați in…

Maria Lehaci și Amalia Bereș au analizat cursa de patru rame: „Am facut o cursa foarte buna, doar ca ele au fost mai rapide”

16:36, 27.04.2024 - Barca feminina de patru rame compusa din Madalina Bereș, Maria Lehaci, Magdalena Rusu, Amalia Bereș a spart gheața pentru Romania la Campionatele Europene de la Szeged, cucerind argintul. Fetele erau campioane europene en titre, dar au fost invinse de echipajul Marii Britanii. Primele emoții pentru…

Sute de mii de euro din migrație ilegala: ce au descoperit oamenii legii

08:55, 26.04.2024 - Oamenii legii anunța deconspirarea unei scheme de migrație ilegala pentru zeci de cetațeni ai Turciei in alte state, cu un venit de aproape 200.000 euro. Aceștia ar fi contribuit la organizarea calatoriilor ilegale in Moldova, Turcia, Ucraina, Romania, Bulgaria, Bosnia și Herțegovina, Ungaria și Georgia.…

Alimentul banal care scade rapid glicemia: Este recomandat pacienților cu diabet de tip 2

11:10, 03.04.2024 - Oamenii de știința au studiat ani de zile efectul dietei si al stilului de viata asupra diabetului de tip 2. Cercetarile au aratat ca exista o serie de factori de risc care pot declansa boala, pe langa mostenirea genetica, noteaza exquis.ro. Diabetul zaharat de tip 2 afecteaza capacitatea organismului…

CEO DPH: La noi, cand e criza, oamenii renunța prima data la carte. In strainatate e fix invers, pentru ca oamenii vor sa se dezvolte, sa vada cum sa treaca peste acea criza

06:35, 03.04.2024 - Cu Florentina Ion m-am intalnit la inceputul lunii martie, la sediul editurii Didactica Publishing House de pe Splaiul Independenței, intr-o zi in care simțeam ca vantul are sa ma dea jos din picioare. Aveam ulterior sa-mi recapat forțele cand am intrat in biroul companiei (mai mic de la pandemie…

Situație halucinanta in Ferentari: Apartamentul unei femei care locuiește in strainatate a fost ocupat abuziv de o familie cu 8 persoane

11:16, 21.03.2024 - O femeie din București a descoperit ca apartamentul familiei din zona Ferentari a fost ocupat peste noapte de o familie cu 6 copii. Vecinii spun ca in zona este o practica. Oamenii fara casa pandesc apartamentele nelocuite și se muta in ele fara drept.„Mi-au schimbat iala, tot, mi-au decupat ușa și…

De ce se leaga șnurul de la marțișor in copac

20:05, 26.02.2024 - Șnurul alb și roșu al marțișorului este un obiect tradițional cu multe semnificații și cu o istorie foarte veche. Poate tocmai din aceste motive exista și o mulțime de obiceiuri și superstiții legate de marțișoare. Descopera de ce se leaga șnurul de la marțișor in copac și ce alte tradiții legate de…

‘Temerile sunt diverse, dar adesea nerealiste, amplificate de teorii conspirationiste’

09:55, 23.02.2024 - Rectorul Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-Napoca, prof. dr. Daniel David, a declarat pentru AGERPRES ca razboiul declansat de Rusia in Ucraina, in urma cu doi ani, i-a polarizat pe romani. “Exista polarizare, deci si empatie/compasiune, dar si atitudini negative. Cam asa cum este si profilul…


Ce parere ai despre aceasta stire?