Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Guvernul loveste si in voluntarii care fac treaba statului: 80% din firmele cu profit nu vor mai putea face sponsorizari deductibile catre ONG

Publicat:

Impozitarea companiilor pe baza cifrei de afaceri, in locul impozitului pe profit, are efecte secundare care destabilizeaza societatea civila: 80% dintre firmele cu profit d nu vor mai putea face sponsorizari deductibile, deci nu vor mai putea sustine ONG-urile.

Organizatiile neguvernamentale au reactionat si au propus Ministerului de Finante un mecanism prin care si companiile care platesc impozit pe venit, si nu pe profit, sa poata efectua sponsorizari deductibile: posibilitatea de a directiona 20% din impozitul pe venit catre cauze sociale in comunitatile din care fac parte.

Citeste articolul mai departe pe business24.ro…  

Sursa articol: business24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ciolacu: „Banii pentru recalcularea pensiilor sunt prinși in buget”

09:50, 01.05.2024 - Premierul a dat asigurari! Marcel Ciolacu a transmis ca Guvernul are bani pentru majorarea pensiilor din septembrie. „In bugetul pentru anul 2024, au fost alocați bani inclusiv pentru majorarea pensiilor prevazuta pentru luna septembrie. Datele din primul trimestru arata clar: avem o majorare a incasarilor…

Ciolacu pune capat speculațiilor: banii pentru recalcularea pensiilor sunt prinși in buget!

20:20, 30.04.2024 - ”Datele din primul trimestru arata clar: avem o majorare a incasarilor din contribuțiile sociale cu peste 22%! Acesta este efectul creșterii numarului de locuri de munca și a salariilor. Vom asigura plata integrala a pensiilor recalculate, banii, de altfel, sunt deja prinși in buget pentru intreg capitolul…

Robinetul cu bani de la buget: 269 de milioane de lei pentru organizațiile minoritaților naționale. Ce deputați ai acestor etnii incaseaza bani și de la Parlament, și de la partid

06:56, 22.04.2024 - Guvernanții au umblat in ultimii ani nu doar la banii pentru partide, ci au marit constant și sumele pentru organizațiile minoritaților naționale, ceea ce in 2024 va duce spre conturile acestor formațiuni nu mai puțin de 269 de milioane de lei. La construcția bugetului pentru anul electoral 2024, ochii…

Datoria publica a trecut de 50% din PIB- Nu borna de 50% genereaza consecințe, ci datoria publica ridicata - interviu

07:50, 09.04.2024 - Datoria publica a trecut de 50% din PIB- Nu borna de 50% genereaza consecințe, ci datoria publica ridicataDatoria publica a Romaniei a ajuns la 802 miliarde lei in ianuarie 2024, arata cele mai recente date publicate de Ministerul de Finante. Numai in luna ianuarie a acestui an Guvernul a adaugat…

O categorie de romani va putea beneficia de un ajutor de 1.500 de euro de la stat / Conditiile necesare pentru a incasa banii

08:55, 02.04.2024 - Guvernul a aprobat Ordonanta de urgenta privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru cultivatorii de roșii si usturoi in spații protejate. Grantul compenseaza pierderile suferite pentru culturile inființate in decembrie 2023 - trimestrul I al anului 2024, in contextul crizei provocate de…

VIDEO - Ciolacu face anunțul care vizeaza milioane de romani: 'Cred ca așa e corect!'

11:11, 28.03.2024 - Premierul Romaniei, Marcel Ciolacu, susține ca Guvernul a prelungit perioada in care firmele nu primesc amenda daca nu iși introduc datele in sistemul RO E-Factura. „Adoptam azi și masuri convenite cu mediul de afaceri in privința sistemului electronic RO e-Factura. Prelungim, prin Ordonanța de urgența,…

Cat cresc pensiile in Germania, de la 1 iulie 2024. Ce diferențe sunt fața de Romania

20:50, 19.03.2024 - In Romania, pensiile au crescut cu 13,8% in ianuarie, iar din septembrie vor fi recalculate. Guvernul din Germania a anunțat ca vor crește și la ei pensiile, incepand cu data de 1 iulie 2024. Ce diferența de venit din punct de vedere al pensiilor este intre Germania și Romania? Pensiile cresc in Germania…

Datornicii la banci nu mai pot fi harțuiți de recuperatori

15:41, 29.02.2024 - Guvernul a adoptat o ordonanța de urgența care stabilește reguli clare pentru firmele de recuperare a creanțelor, oferind astfel o mai buna protecție debitorilor. Conform noilor reglementari, toate firmele care doresc sa iși desfașoare activitatea in Romania vor trebui sa obțina o autorizație de la…


Ce parere ai despre aceasta stire?