Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Guvernul din Cehia vrea să creeze un registru al tuturor cetățenilor apți pentru serviciu militar

Publicat:

, , a declarat joi ca guvernul intenționeaza sa creeze un registru al tuturor cetațenilor care sunt apți pentru serviciu militar, informeaza Reuters.

Intenția guvernului vine ca raspuns la ingrijorarile in creștere fața de amenințarile și al situației din Ucraina.

Sobotka a mai completat ca acest lucru nu inseamna reintroducerea serviciului militar obligatoriu, dar poate fi o masura de precauție.

"Daca țara va fi in pericol in viitor, va fi prea tarziu sa facem acest pas", a mai spus premierul ceh.

Proiectul,…

Citeste articolul mai departe pe b1.ro…  

Sursa articol: b1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Zelenski acuza occidentul: Deciziile privind ajutorul militar pentru Ucraina sunt prea lente

00:25, 21.05.2024 - Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski intr-un interviu exclusiv acordat luni la Kiev, transmite Reuters.

Zelenski e suparat pe Occident pentru ca ajutorul militar pentru Ucraina vine prea lent: „Un mare pas inainte, doi inapoi”

20:30, 20.05.2024 - Aliatilor occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat presedintele Volodimir Zelenski, intr-un interviu acordat in exclusivitate luni pentru Reuters la Kiev.

Șoigu da asigurari: 'Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO' / Ministrul rus lanseaza un avertisment cu degetul spre Ucraina

08:05, 27.04.2024 - Trupele NATO au creat amenintari suplimentare pentru Rusia prin apropierea lor de frontierele ruse, dar Moscova nu are interesul militar sau geopolitic de a ataca state NATO, a declarat vineri intr-un discurs ministrul apararii rus, Serghei Soigu, citat de agentia rusa TASS, preluata de Reuters.

Rusia insista ca ajutorul militar al SUA pentru Ucraina nu va schimba situația de pe front. Peskov: „Noi suntem in avantaj”

14:36, 22.04.2024 - Noul pachet de ajutor militar al SUA pentru Ucraina, in valoare de peste 60 de miliarde de dolari, nu va schimba situatia de pe linia frontului, unde Rusia este in avantaj, a declarat luni purtatorul de cuvant al Kremlinului, relateaza Reuters.

Dezvaluiri ingrijoratoare ale unui inalt oficial militar german: cand ar putea Rusia sa atace NATO

05:50, 19.04.2024 - Rusia ar putea fi pregatita din punct de vedere militar sa atace tarile NATO in decurs de 5 pana la 8 ani, daca va alege sa faca acest lucru, dupa ce isi va reconstrui fortele afectate de impactul razboiului din Ucraina, a declarat cel mai inalt oficial militar german, citat de Reuters, scrie news.ro

Germania face anunțul care sperie inclusiv Romania: 'Rusia ar putea fi pregatita sa atace NATO!' / Cand ar putea avea loc marea lovitura?

20:40, 18.04.2024 - Germania face anunțul care sperie inclusiv Romania: 'Rusia ar putea fi pregatita sa atace NATO!' / Cand ar putea avea loc marele atac?Rusia ar putea fi pregatita din punct de vedere militar sa atace țari din NATO peste cinci pana la opt ani, daca ar alege sa faca acest lucru, dupa ce isi va fi reconstruit…

Ciuca anunța ca firmele din Cehia au trimis muniție Ucrainei. Nicio vorba despre sprijinul militar al Romaniei

10:25, 04.04.2024 - Președintele Senatului Romaniei, Nicolae Ciuca, aflat in vizita la Praga, a declarat ca investitorii din Cehia au trimis muniție in Ucraina. Declarația oficialului roman este stranie in condițiile in care nu el, ci oficialii cehi ar fi trebuit sa anunțe, daca doreau, ce sprijin militar ofera Ucrainei.…

Putin vrea sa plateasca o parte din ratele restante ale soldaților trimiși sa lupte in Ucraina

11:10, 03.04.2024 - Marti, Duma de Stat, camera inferioara a parlamentului Rusiei, a aprobat propunerea ca Ministerul de Finante sa acopere 50% din dobanda acumulata la credite in perioada suspendarii platilor,  transmite Reuters.Bancilor li s-a ordonat sa organizeze aceste suspendari ale platilor pentru imprumuturile…


Ce parere ai despre aceasta stire?