Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Grasimea pacientilor ar putea fi transformata in urechi si nasuri

Publicat:

Potrivit savantilor britanici, citati de BBC, operatiunea de a obtine cartilagii in mediu de laborator a fost una de succes, iar aceasta tehnica, prezentata in revista Nanomedicine, ar putea revolutiona procedurile de reconstructie a urechii si nasului.
Prin aceasta noua procedura, medicii pot sa trateze microtia, o malformatie congenitala ce afecteaza urechea, iar in anumite cazuri, organul auditiv poate chiar lipsi la nastere, potrivit evz.ro.
In prezent, urechea copiilor este reconstruita cu ajutorul cartilajului prelevat din coaste, care este modelat cu mare atentie de chirurgii…

Citeste articolul mai departe pe bzi.ro…  

Sursa articol: bzi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii au aflat motivul pentru care multe femei mor in timpul nașterii: problema intervine la finalul sarcinii

09:46, 22.04.2024 - O forma de insuficienta cardiaca ce apare la sfarsitul sarcinii sau la inceputul perioadei postnatale, cardiomiopatia peripartum (PPCM), este o cauza majora de deces maternal. Intr-un nou studiu, cercetatorii americani de la spitalul Mass General au descoperit ca nivelurile ridicate de proteine legate…

Cercetatorii au decoperit o tehnica de extragere a aurului din dispozitivele electronice vechi. In ce consta procedura

11:55, 20.03.2024 - Cercetatorii de la ETH Zurich din Elveția au raportat o descoperire care ar putea oferi o soluție la una dintre problemele majore ale vremurilor noastre: deșeurile generate de produsele electronice vechi și stricate pe care le avem acasa. Aceasta noua metoda de extracție a aurului din componente electronice…

Oamenii de știința sunt cu un pas mai aproape de a creea in laborator viața de la zero

06:10, 15.03.2024 - Cercetatorii de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din SUA au dezvaluit un studiu revoluționar, provocand o teorie ce ridica multe semne de intrebare. Potrivit acestuia, viața artificiala ar putea fi creata in laborator. Originile vieții pe Pamant raman un mister fascinant. Unii experți susțin…

Meteoritul descoperit linga Berlin are o structura unica

04:30, 09.02.2024 - Cercetatorii de la Muzeul Naturii din Berlin, Universitatea Libera din Berlin și Centrul Aerospațial German au descoperit un meteorit de marimea unei nuci pe un cimp din orașul Ribbeck, la aproximativ 80 de kilometri nord-vest de Berlin. Analizele acestui specimen cosmic au aratat ca acesta aparține…

EXPERIMENTE IN LABORATOR Biblioteca Județeana ofera copiilor activitați recreative inedite

15:41, 08.02.2024 - Biblioteca Județeana Satu Mare, Secția imprumut pentru copii le ofera celor mici posibilitatea de a petrece timp de calitate in cadrul instituției. The post EXPERIMENTE IN LABORATOR Biblioteca Județeana ofera copiilor activitați recreative inedite first appeared on Informatia Zilei .

De ce este periculoasa mașina de spalat vase, de fapt. Motivul pentru care nu e recomandat sa-ți iei una

16:45, 05.02.2024 - Mașina de spalat vase este un electrocasnic pe care mulți romani il au in bucatarii. Ne ușureaza semnificativ treaba in bucatarie, insa specialiștii in domeniu sunt de parere ca poate fi periculoase pentru noi, de fapt. Aflați in randurile urmatoare de ce. Motivul pentru care mașina de spalat vase este…

Bebeluș ucrainean vandut unui cuplu din Romania, dupa ce mama a fost convinsa sa nasca la Chișinau, departe de razboi. Patru femei, trimise in judecata

19:35, 03.02.2024 - Patru femei din Republica Moldova au fost trimise in judecata de catre procurorii de la Chisinau, fiind suspectate ca faceau parte dintr-o retea infractionala care a incercat sa vanda „spre adoptie” un copil ucrainean nascut la Chisinau, scrie News.ro.Printre suspecte se numara presedinta unei fundatii…

Pastile și chiar ciocolata cu insulina, in locul injecțiilor, pentru pacienții diabetici!

08:01, 03.02.2024 - In curand, pastilele cu insulina, invelite in ciocolata farar zahar, ar putea lua locul  injecțiilor cu insulina. Este varianta de administrare orala a insulinei, testata pe animale cu rezultate promițatoare. In prezent, sunt așteptate testele pe pacienți diabetici.   Cercetatorii de la Universitatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?