Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Giorgiana Radu: Un altfel de reportaj – Nașterea Bisericii din Livadă

Publicat:

Lucrurile durabile se nasc din maracinii timpului, din impunsaturile gandului frumos al nemuririi. Așa s-a nascut și din SangeruPrahova, așa se naște și Biserica din Livada, inchinata , ultima (sau poate nu!) oprire a acestui ansamblu care arata trainicia neamului romanesc, gandita și așezata de poetul in satul natal, unde a respirat plangand prima oara, unde a ras de nenumarate ori, unde a iubit și iubește, unde s-a regasit intotdeauna. In urma cu 10 ani, Livada nu exista. Era doar un teren arabil. Așa cum a facut intotdeauna, inmulțind, extinzand,…

Citeste articolul mai departe pe ampress.ro…  

Sursa articol: ampress.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sezonul vacanțelor, preferatul hoților. Cum ne pazim locuințele

10:55, 03.05.2024 - Aceste zile pot deveni un adevarat coșmar pentru romani. Acum, in perioada sarbatorilor , riscul ca infractorii sa le calce pragul casei este cu atat mai ridicat. In special in cazul celor care pleaca in vacanța și iși lasa locuința nesupravegheata.„ - Intotdeauna pleaca copiii ... probleme...  - Am…

Prof. Anton Ilica: LUCIAN AVRAMESCU: BUNA SEARA, IUBITO! ROSTIRE ȘI TACERE

08:45, 03.05.2024 -         Poetul (și publicistul) Lucian Avramescu (1948  – 2021, Sangeru, j. Prahova) a avut o viața fericita. Talentat, harnic, frumos, pasionat de idei generoase, Lucian va converti opțiunea sa profesionala – horticultor peisagist – in alcatuitor de poeme lirice și opinii jurnaliere. Moștenind virtuțile…

Anton ILICA: GIORGIANA RADU – AVRAMESCU. LA INCEPUT A FOST DUMINICA. APOI SCRISOARE CATRE TINE. IUBIREA DINTRE DOUA DUMINICI ȘI APOI DINCOLO … PRIN SCRISORI

16:40, 10.04.2024 -   ”A fost iubire și mai e iubire/ Am fost frumoși de sus și pana jos/ Eu imbracat in pielea ta subțire/ Tu-n mine insumi, inger matasos”. Strofa, extrasa din Arborele mut (2021) aparține poetului Lucian Avramescu și este dedicata Giorgianei Radu – Avramescu, autoarea romanului autobiografic ”La inceput…

Buna Vestire 2024 sau Blagoveștenia, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului, praznuita de Biserica pe 25 martie: Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare ca va naste pe Fiul lui Dumnezeu

22:00, 24.03.2024 - Buna Vestire 2024 sau Blagoveștenia, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului, praznuita de Biserica pe 25 martie: Sfantul Arhanghel Gavriil a vestit Sfintei Fecioare ca va naste pe Fiul lui Dumnezeu Buna Vestire 2024 sau Blagoveștenia, cea mai veche sarbatoare a Maicii Domnului, praznuita de Biserica…

De Buna Vestire, prima dezlegare la pește din Postul Paștelui. Am mers in Piața Obor din București: „Vindem tot pana plecam acasa, nu ramane nimic, stați fara grija!”

10:05, 24.03.2024 - Recomandarea „Nicio masa fara pește” de dinainte de 1989 devine valabila odata cu prima mare Sarbatoare din Postul Paștelui, Buna Vestire. Sarbatoarea de luni, 25 martie, aduce dezlegare la pește pentru cei ce postesc, iar magazinele de specialitate din București au o gama variata de pește proaspat…

Sarbatoare 11 martie: Zi cu mare importanța in calendarul ortodox

06:50, 11.03.2024 - Sarbatorile zilei:OrtodoxeSf. Ier. Sofronie, patriarhul IerusalimuluiGreco-catoliceSf. aep. Sofronie al IerusalimuluiRomano-catoliceSf. Constantin, rege m.Sfantul Sofronie, patriarh al Ierusalimului, este pomenit in calendarul crestin ortodox in ziua de 11 martie.S-a nascut in Damasc, Siria, din parinti…

Comandor Octavian-Constantin Mandita este condus pe ultimul drum (FOTO)

11:40, 09.02.2024 - Zilele trecute a trecut in nefiinta comandor Octavian Constantin Mandita, de la Punctul de Operare Aeromedicala Constanta. Astazi, salvatorul regretat este condus pe ultimul drum de cei apropiati si cei care l au pretuit. Acesta este depus la ldquo;Intrarea in Biserica a Maicii Domnului" pentru slujba…

Aristotel Bunescu: Pictura pe coaja de oua, dar și pe nisip, semnata Ocoliceanu Cornelia Dorina

08:25, 06.02.2024 -   Am scris despre tablouri facute pe panza, ori pe carton. Chiar și despre lucrari facute pe piatra. Asta imi amintește de Muzeul Pietrei de la Sangeru, județul Prahova. Azi insa voi scrie despre pictura pe coaja de oua, dar și pe nisip, semnata Ocoliceanu Cornelia Dorina. -Ce cuprinde bilanțul dumneavoastra…


Ce parere ai despre aceasta stire?