Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Gena fericirii exista, dar se manifesta numai in cazul femeilor

Publicat:

Testele au fost efectuate cu ajutorul salivei celor intervievati

Un studiu recent al cercetatorilor de la Universitatea din confirma existenta genei fericirii, precum si faptul ca aceasta functioneaza doar in cazul femeilor, potrivit ,

Cercetatorii au analizat gena numita MAOA - monoaminoxidaza- care influenteaza nivelul substantelor bune eliberate de creier.

In cadrul studiului citat, aproape 350 de barbati si femei au fost intrebati cat sunt de fericiti, dupa care li s-a prelevat o proba de saliva pentru testarea ADN-ului.

MAOA se gaseste in…

Citeste articolul mai departe pe ziaruldeiasi.ro…  

Sursa articol: ziaruldeiasi.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cercetatorii romani au creat un “ChatGPT romanesc”, primul model dedicat limbii romane pentru inteligența artificiala

10:35, 15.05.2024 - Cercetatorii romani au creat un “ ChatGPT romanesc”,   primul model de limbaj dedicat limbii romane, deschis pentru utilizare, care poate fi folosit pentru dezvoltarea unor unelte și platforme A.I. O echipa de cercetatori romani a creat un model de limbaj (LLM – „large language model”) dedicat limbii…

Cercetatorii chinezi au reusit sa obtina starea cuantica Hall folosind fotoni

12:50, 10.05.2024 - Cercetatori de la Universitatea de Stiinte si Tehnologie din China (USTC) de la Hefei, provincia Anhui, au reusit sa obtina starea fractionala cuantica anormala Hall folosind fotoni, o borna ce a fost atinsa anterior doar folosindu-se electroni si in anumite conditii, conform unui studiu ce a fost publicat…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

Un studiu genetic dezvaluie originile preistorice etiopiene ale cafelei Arabica

01:02, 24.04.2024 - Oamenii de stiinta au descifrat genomul cafelei arabica ajungand pana la originile acesteia, o incrucisare naturala intre alte doua specii de cafea, produsa in urma cu intre 610.000 si un milion de ani, in padurile din Etiopia. Conform constatarilor, aceasta specie de cafea este mai veche decat specia…

solzi de șarpe pe fața și secreții din ochi

11:50, 17.04.2024 -   O femeie care a luat ibuprofen pentru simptomele asemanatoare gripei a suferit o reacție ingrozitoare care i-a provocat ochi roșii și umflați și solzi ca de șarpe pe fața. Pacienta, in varsta de 45 de ani, luase analgezicul fara prescripție medicala cu doar cateva ore inainte – și prezenta, de asemenea,…

Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma

15:56, 31.03.2024 - Cazul prințesei Kate, un semnal de alarma. Situația printesei Kate, o tanara de 42 de ani bolnava de cancer, ilustreaza un fenomen care capata amploare. Fara a-i intelege cu adevarat cauzele, persoanele sub 50 de ani sunt de mai multe decenii din ce in ce mai afectate de aceasta boala, informeaza AFP.…

Descoperire inedita: O pasare „gesticuleaza” ca oamenii

17:30, 29.03.2024 - Un studiu observational a descoperit pentru prima data ca o specie de pasare foloseste comunicarea gestuala, despre care se credea ca este apanajul exclusiv al oamenilor. Un studiu condus de Universitatea din Tokyo, publicat la 25 martie in revista Current Biology, explica modul in care micul si coloratul…

Ambasadorul Reuven Azar: Cercetarea medicala nu se concentreaza pe problemele specifice femeilor, ceea ce pune in pericol sanatatea

13:35, 28.03.2024 - Ambasadorul statului Israel in Romania, Reuven Azar, a pledat pentru dezvoltarea medicinei de gen, punctand ca medicamentele sunt mai eficiente in cazul barbatilor pentru ca sunt dezvoltate in proportie de 70% in urma cercetarilor pe animale mascul. "Exista elemente insuficiente in cercetarea clinica.…


Ce parere ai despre aceasta stire?