Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Prima reteta de coliva (1066)

Publicat:

Nu este un lucru tocmai neobisnuit ca, in manuscrisele medievale, sa gasesti si instructiuni pentru gatit. Totusi, nu te ai astepta sa dai peste asa ceva tocmai in cartile liturgice din . O carte religioasa bizantina cca 1375ndash;1400 , care contine o sumedenie de invataturi pentru obiceiurile ce trebuie respectate in sambetele si duminicile din timpul , contine o reteta cu totul speciala: nu doar ca vorbim despre o reteta vegetariana, ci vorbim si despre o reteta des ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

GastroArt: Omleta cu mere (reteta interbelica)

09:15, 16.05.2022 - Se curata 5 6 mere, se taie felii subtiri si se pun sa se moaie pe masina cu putin unt. Se pun intr un castron 4 linguri de faina, care se amesteca cu 4 oua intregi, un praf de sare si 2 linguri de zahar vanilat.Se subtie cu o ceasca de lapte si o lingura de rom, astfel ca aluatul sa fie ca o smantana.…

GastroArt: Sufle de capsuni (reteta interbelica)

11:00, 14.05.2022 - Se curata de codite frac12; kgr. de capsune spalate si bine scurse pe o sita. Se trec apoi prin sita si se freaca cu frac14; kgr. zahar pisat, pana se face ca o crema. Daca e prea lichida, se pune sa traga cateva clocote sa se mai lege. Dupa ce s a racit, se amesteca cu incetul cu 8 albusuri spuma.…

GastroArt: Supa de frecatei (reteta interbelica)

09:30, 16.04.2022 - Se face dintr un ou, faina si o lingura de lapte un aluat potrivit de tare. Se lasa putin sa se usuce. Se da pe razatoare rara.Se lasa se usuce pe masa de aluat. Se fierb in supa ca taieteii.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica datare aproximativa , din zona de sud a Ardealului.…

GastroArt: Prajitura cu visine (reteta interbelica)

09:45, 27.03.2022 - Ingrediente: 300 gr zahar, 3 oua intregi, 100 gr lapte, 100 gr ulei, bicarbonat, 300 gr fainaSe amesteca zaharul si ouale, se adauga laptele, ulei, bicarbonat, faina, se amesteca bine si se toarna in tava neunsa. Deasupra se presara visine scurse si se pune la cuptor la foc domol ndash; frac12; ora.Glazura…

GastroArt: Crema de nuci (reteta interbelica)

09:00, 14.03.2022 - Se fierb 300 gr. nuca pisata cu 2 dcl de lapte si 100 gr. zahar pana se ingroase ca o crema.Dupa ce s a luat dela foc, se adauga 2 linguri de rom si daca dorim si o lingura de ciocolata rasa sau cacao, in acest caz se mareste cantitatea de zahar la 150 gr.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada…

GastroArt: Crema de fructe (reteta interbelica)

08:50, 13.03.2022 - Se freaca 2 galbenusuri cu o lingurita de faina si 150 gr. zahar peste care se toarna 2 decilitri de lapte cald. Se pune pe foc moale, amestecand intruna ca sa nu se faca cocolosi. Se da deoparte cand incepe sa fiarba.Se mai amesteca si dupa ce a mai pierdut din ferbintala, dar fara sa se raceasca de…

GastroArt: Dulceata de gutui (reteta interbelica)

08:15, 10.03.2022 - Se curata gutuile si se rad pe razatoare ca sa avem o farfurie plina. Se pun intr un tifon si se ferb cu totul pana incep sa se moaie. Se scurg in timp ce ferbe zaharul. Gutuile rase nu se tin ne ferte la aer ca se negresc.Se pun sa fiarba 1kgr. zahar cu 2 pahare de apa. Se spumeste si cand e aproape…

GastroArt: Pui cu smantana (reteta interbelica)

09:50, 25.02.2022 - Rumenim sferturi de pui impreuna cu ceapa rasa, in untura, stingem cu apa si lasam sa fiarba pana e aproape gata adaugand sare si piper. Batem o ceasca de smantana cu o lingura de faina, turnam deodata in sosul mancarei lasand sa dea un clocot pana se leaga, iar dupa ce luam dela foc dregem cu un galbenus…


Ce parere ai despre aceasta stire?



Informatii Utile

Vremea

Prognoza meteo pentru azi 25 mai 2022
Bucuresti 14°C | 28°C
Iasi 14°C | 27°C
Cluj-Napoca 15°C | 28°C
Timisoara 15°C | 31°C
Constanta 14°C | 20°C
Brasov 13°C | 27°C
Baia Mare 14°C | 27°C
alte orase..

Curs Valutar

Cursul valutar din 24 mai 2022
USD 4.617
EUR 4.9457
CHF 4.7889
GBP 5.7676
CAD 3.6059
XAU 275.698
JPY 3.6243
CNY 0.6921
AED 1.257
AUD 3.2651
MDL 0.2418
BGN 2.5287