GastroArt: Marmelada de portocale (reteta interbelica)
Publicat:Se aleg portocale mari cu coaja groasa. Se spala si se sterg. Se pune o oala cu apa la foc, in care sa poata incapea portocalele in voie. Cand apa clocoteste bine, se da drumul portocalelor si se lasa sa fiarba in clocote mari, pana se moaie coaja.Se scot si se pun intr un vas cu apa rece, se lasa asa 24 de ore.Se taie apoi in 4, se indeparteaza samburii si filamentul alb din mijloc.Fiecare sfert se taie transversal in felii subtiri ca fideaua cu coaje cu tot. Se pune in lingura de dulceata zaha ...
Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…
Sursa articol: ziuaconstanta.ro
Stiri pe aceeasi tema
Socata - bautura minune a primaverii: intarește sistemul imunitar și te ajuta sa slabești. Rețeta tradiționala
22:10, 25.04.2024 - Socul este un remediu natural impotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajuta sa invingem bacteriile și virușii, dar și sa scapam de kilogramele in plus.Socata, bautura care alunga bacteriile și virușii, dar și kilogramele in plusSocata, bautura delicioasa, preparata din florile…
Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluita de marii bucatari. Pașii de urmat pentru un preparat pufos și frumos rumenit
22:10, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…
Socata - bautura minune a primaverii: intarește sistemul imunitar și te ajuta sa slabești. Rețeta tradiționala
14:31, 25.04.2024 - Socul este un remediu natural impotriva tusei, a rinitei, faringitei și bronșitei, iar socata ne ajuta sa invingem bacteriile și virușii, dar și sa scapam de kilogramele in plus.Socata, bautura care alunga bacteriile și virușii, dar și kilogramele in plusSocata, bautura delicioasa, preparata din florile…
Temperatura ideala la care se coace cozonacul, dezvaluit de marii bucatari. Urmeaza pașii ca sa te bucuri de un preparat pufos și frumos rumenit
12:01, 25.04.2024 - Ce trebuie sa știi despre temperatura ideala de coacere a cozonaculuiDincolo de ingredientele alese cu grija și tehnica de framantare, temperatura la care coaceți cozonacul este esențiala pentru succesul final al acestui desert. Iata cateva reguli de baza:- Cozonacul trebuie copt la o temperatura cuprinsa…
Cate oua poti manca pe zi. Ce diferența este intre oul fiert și oul prajit
19:55, 05.04.2024 - Ouale pot fi consumate zilnic fara teama! Un adult sanatos poate consuma pana la trei oua pe zi, iar un copil poate consuma unul, cel mult doua oua pe zi, in funcție de varsta. Adevarata intrebare nu este cate oua poți manca pe zi, deoarece sunt alimente foarte hranitoare, de care avem nevoie la orice…
Ce sa presari peste mucenici dupa ce ii scoți din cuptor. Trucul celor mai iscusite gospodine
13:40, 07.03.2024 - A venit momentul in care pregatim cei mai buni mucenici. Este un desert indragit de toata lumea, iar rețeta este diferita in funcție de zona țarii. Rezultatul este mereu foarte gustos, mai ales daca presarați un anumite ingredient dupa ce ii scoateți din cuptor. Cu ce sa presari mucenicii pentru un…
Dulceața de ceapa, rețeta cu care ii vei da pe toți gata. Secretul unei delicatese franțuzești fara egal
09:00, 27.02.2024 - Aceasta rețeta simpla și delicioasa va transforma ceapa obișnuita intr-un deliciu rafinat, perfect pentru a fi savurat alaturi de branzeturi, carne sau chiar pe o simpla felie de paine prajita, relateaza Știri Diaspora.Ingrediente- 1 kg de ceapa roșie sau ceapa galbena, curațata și taiata subțire- 500…
Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri
16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…