Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

GastroArt: Crap cu rosii (reteta interbelica)

Publicat:

Cantitatile: un crap potrivit, 100 gr. untdelemn, 2 kgr. rosii, 2 bucati zahar, sare, piper, verdeata.Se curata crapul de solzi si de maruntaie, se culca intreg in untdelemn, se prajeste infundat, se acopera cu rosiile taiate felii, se adauga sare, zahar, piper, verdeata. Se umezeste mereu cu sosul de rosii si se coace in cuptor 50 de minute.Dintr un caiet vechi cu retete, din perioada interbelica datare aproximativa , din zona de sud a Ardealului. Ii multumim lui pentru acest ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Salata revigoranta de roșii, ideala pentru perioada postului. Rețeta lui Radu Anton Roman

11:15, 19.04.2024 - Salata de roșii poate fi un fel principal delicios, in zilele de post cand nu vrei sa petreci mult timp in bucatarie, sau poate fi o garnitura delicioasa pentru alte feluri de mancare. Mai mult, aceasta salata este și extrem de sanatoasa, deoarece conține doar ingrediente proaspete și naturale.Rețeta…

Laptele condensat, minunea din bucatarie pe care puține gospodine il folosesc

22:51, 05.04.2024 - Iubești laptele? Ei bine, acesta este un adevarat dar al naturii, iar omenirea a știut sa il valorifice la maximum. De-a lungul timpului, din el am reușit sa obținem tot felul de alte produse, cum ar fi branza, smantana sau iaurtul. Dar la ce folosește laptele condensat? Cu siguranta ai auzit si tu…

Ce sunt pancovele ardelenești și cum se prepara

17:55, 15.03.2024 - Pancovele ardelenești sau gogoșile ardelenești sunt un desert tradițional din Ardeal, așa cum le spune și numele. Descopera cum se fac cele mai bune și pufoase pancove ardelenești și cum poți adapta rețeta și in funcție de preferințele personale.Ce sunt pancovele ardeleneștiPancovele ardelenești sunt,…

Contracte cu peste 500 de fermieri pentru sfecla de zahar la Luduș

20:25, 12.03.2024 - Fabrica de zahar de la Luduș, județul Mureș, a finalizat contractarea suprafețelor de sfecla de zahar pentru materia prima din acest an, a anunțat Mihaela Neagu, proprietara unitații de procesare. Anul acesta, fabrica va colabora cu peste 500 de fermieri, majoritatea din județele Ardealului, iar suprafața…

Ce sa presari peste mucenici dupa ce ii scoți din cuptor. Trucul celor mai iscusite gospodine

13:40, 07.03.2024 - A venit momentul in care pregatim cei mai buni mucenici. Este un desert indragit de toata lumea, iar rețeta este diferita in funcție de zona țarii. Rezultatul este mereu foarte gustos, mai ales daca presarați un anumite ingredient dupa ce ii scoateți din cuptor. Cu ce sa presari mucenicii pentru un…

Multe alimente falsificate se afla in dietele de slabit

21:50, 04.03.2024 - Crește alarmant numarul alimentelor falsificate, majoritatea fiind incluse și in celebre diete de slabit, cum este cea mediteraneana. Știm foarte bine ca lista alimentelor falsificate ca urmare a conținutului excesiv de substanțe chimice se prelungește continuu. Multe dintre aceste alimente – carne,…

Cum se prepara savarina de casa. Secretul celei mai gustoase prajituri

16:46, 19.02.2024 - Savarina se numara printre prajiturile preferate ale romanilor. Ușor de facut și foarte gustoase, reprezinta desertul perfect pentru o masa copioasa. Incercați urmatoarea rețeta și spuneți-ne ce parere aveți. Rețeta savarina gustoasa de casa Cu doar o cautare mica veți gasi nenumarate rețete de savarina.…

Cum faci o tarta cu scorțișoara, fara coacere și fara zahar. Respecta regulile din rețeta și nu are cum sa nu iți iasa

14:55, 13.02.2024 - Tarta delicioasa cu scorțișoara, fara coacere și fara zahar. Rețeta simpla pe care nu poți sa o ratezi!Ingrediente:1 cana de miez de nuca (se pot folosi și migdale sau nuci caju)1 cana de curmale, fara samburi1 cana de stafide1 lingurița de scorțișoara1 lingura de miere sau sirop de arțar (opțional,…


Ce parere ai despre aceasta stire?