Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

FOTO Legenda Mănăstirii Sinaia, ridicată de spătarul Mihail Cantacuzino după un un pelerinaj la muntele Sinai

Publicat:

Manastirea Sinaia dateaza din secolul al XVII-lea si, conform surselor documentare, se identifica cu inceputurile istorice ale orasului Sinaia, fiind prima constructie atestata pe acest teritoriu. Fondatorul manastirii este Marele Spatar Mihail Cantacuzino, care impreuna cu mama sa Elena si cu sora sa Stanca, face un pelerinaj la Locurile Sfinte si ajunge, cu aceasta ocazie, si la Muntele Sinai, unde s-a rugat in manastirea „Sfanta Ecaterina“.

Impresionat de maretia biblica a locurilor vizitate, construieste, la reintoarcerea in Tara Romaneasca, o frumoasa manastire pe care o numeste…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Nu se mai construiește o autostrada așteptata de milioane de romani! Iulian Dumitrescu: 'Anul 2036 – cel mai optimist scenariu!'

18:10, 01.06.2024 - Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Iulian Dumitrescu, suspendat din functie in urma unei decizii a DNA, confirmata de instanta de judecata, in urma acuzatii de coruptii, afirma ca reprezentanti ai Ministerului Transporturilor i-au comunicat ca realizarea autostrazii Comarnic – Brasov va incepe…

FOTO A inceput construcția celor mai lungi tuneluri din Romania: Vor lega țara noastra la rețeaua din Europa

15:20, 29.05.2024 - Compania AKTOR a pornit cel de-al doilea utilaj TBM, denumit Varvara, pentru saparea tunelurilor gemene de la Ormeniș, in muntele de langa Racoș, pe traseul viitoarei cai ferate Brașov – Simeria, parte a Coridorului Rin – Dunare, secțiunea Brașov - Sighișoara. Cele doua TBM-uri vor fora in munte tunelurile…

Imagini cu casa Marinei Voica de la Breaza. Artista a plecat din București și și-a creat un colț de Rai. „Curtea arata ca la Versailles”

15:06, 23.05.2024 - Marina Voica are 87 de ani, dar o energie de invidiat. De cațiva ani s-a retras de pe scena și s-a mutat la Breaza, acolo unde și-a creat un colț de Rai in propria curte. Puțini sunt insa, cei care știu cum arata locuinta artistei, din județul Prahova.Marina Voica s-a retras de ceva vreme departe de…

Castelele Peles si Pelisor, fostele inchisori comuniste, intre obiectivele inscrise in lista indicativa pentru Patrimoniul Mondial UNESCO

17:50, 15.05.2024 - Castelele Peles si Pelisor, fostele inchisori comuniste, Biserica „Sfintii Trei Ierarhi” din Iasi si Biserica episcopala „Adormirea Maicii Domnului” a Manastirii Argesului din Curtea de Arges, Pestera Movile - au fost inscrise in lista indicativa de tara pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, a anuntat…

Castelele Peles si Pelisor, Pestera Movile, fostele inchisori comuniste și doua biserici, inscrise in Lista indicativa UNESCO

15:10, 15.05.2024 - Castelele Peleș și Pelișor, fostele inchisori comuniste, Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Iași și Biserica episcopala „Adormirea Maicii Domnului” a Manastirii Argeșului din Curtea de Argeș, și Peștera Movile au fost inscrise in lista indicativa de țara pentru Patrimoniul Mondial UNESCO.

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

10:45, 13.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

Doliu in magistratura: judecatorul Murgoci Luca Aurelian Marian a incetat din viața / Nici nu implinise 40 de ani

14:51, 29.03.2024 - Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunțat decesul judecatorului Luca Aurelian Marian Murgoci. „Consiliul Superior al Magistraturii iși exprima profundul regret pentru incetarea din viața a domnului MURGOCI LUCA AURELIAN MARIAN, judecator in cadrul Curții de Apel București, și transmite…

Calendarul Zilei – 7 martie

00:06, 07.03.2024 - Creștinii ortodocși ii pomenesc pe sfintii mucenici care au fost episcopi in Cherson – Efrem, Vasilevs, Evghenie, Agatodor, Elpidie, Capiton si Eterie -, iar cei catolici pe sfintele Perpetua si Felicitas. 1395 – Semnarea, la Brasov, a Tratatului de prietenie si alianta impotriva otomanilor dintre Mircea…


Ce parere ai despre aceasta stire?