Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Fizica Altfel: Ministerul Educaţiei îi încurajează pe profesori să predea fizica prin metoda investigaţiei

Publicat:

a adresat, marti, profesorilor de fizica din Romania o scrisoare metodica prin care acestia sunt incurajati sa predea fizica prin metoda investigatiei.

"Ideea de baza a programului este conceptul de invatare prin investigatie de tip inductiv (). Un elev invata prin investigatie atunci cand se afla in fata unei probleme, cand studiaza cu atentie datele si relatiile cauzale, reusind sa gaseasca cea mai buna solutie, rolul profesorului fiind de facilitator al cunoasterii si de partener al elevilor in invatare. Pana in prezent, 1.500 de profesori…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

INTERVIU. Ionela Baluța, profesor universitar, despre egalitatea de șanse in viața publica: „Sexismul, misoginia și violențele descurajeaza sau elimina femeile din arena politica” 

20:10, 01.05.2024 - Vasile Ernu a discutat cu Ionela Baluța - profesoara la Facultatea de Științe Politice a Universitații din București și directoare a Centrului pentru Politicile Egalitații de Șanse - despre modul in care sunt prezente femeile in politica. Despre motivele pentru care sunt indepartate sau se indeparteaza…

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

13:41, 15.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

Doliu imens in literatura romana: Directorul revistei ''Luceafarul de dimineata'' s-a stins din viața

10:45, 13.04.2024 - Anuntul a fost facut sambata de Uniunea Scriitorilor din Romania.''Uniunea Scriitorilor din Romania anunta cu profunda tristete deosebita disparitia dintre noi a criticului literar Dan Cristea, director al revistei 'Luceafarul de dimineata'. (...) Prin trecerea in eternitate a lui Dan Cristea, literatura…

Doua federații naționale universitare sunt alaturi de cadrele didactice din țara, solidare in special cu Facultatea de Chimie a Universitații din București

11:40, 29.03.2024 - Am primit spre publicare: COMUNICAT DE PRESA Federațiile naționale sindicale, „HERMES” și “GAUDEAMUS”, apreciaza ca, din pacate, consultarea publica in privința celor mai recente standarde CNADTCU, lansata cu intarziere de Ministerul Educației este lipsita de coerența și de rezultat, prin procedura…

„Conexiuni” intre Universitațile de Arte din București și Iași

18:35, 25.03.2024 - Deschiderea dintre Universitațile de Arte din București și Iași vine in intampinarea artiștilor care au nevoie sa comunice intre ei, dar satisface și dorința publicului de a cunoaște evoluțiile in lumea artei. O alta etapa a unui proiect prin care studenții graficieni și sculptori din București expun…

A murit Nicolae Manolescu. Uniunea Scriitorilor: „Cultura romana sufera o grea, ireparabila pierdere”

09:55, 24.03.2024 - Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor , a murit sambata, a scris pe Facebook, Mircea Mihaeș, un apropiat al omului de cultura. Nicolae Manolescu avea 84 de ani și fusese internat la Spitalul Elias. „S-a stins din viața Nicolae Manolescu, cel mai important critic și istoric…

Cum stam cu siguranța in școlile din Bistrița-Nasaud? Din cele aproape 300 de unitați școlare, doar 26 au paza asigurata

16:15, 15.03.2024 - Din cele aproape 300 de unitați de invațamant din Bistrița-Nasaud, doar 26 au asigurata paza prin personal nedidactic / didactic auxiliar. Potrivit profesorului Cristina Nicula, inspectorul general al ISJ BN, „exista 55 paznici și 22 supraveghetori de noapte. Activitatea acestora se realizeaza cu respectarea…

Cea mai calda luna februarie in Romania, dar și in Europa. Avertisment al specialiștilor legat de incalzirea globala

13:30, 06.03.2024 - Conform datelor, luna februarie a acestui an a fost cea mai calda din istoria masuratorilor in Romania, dar și alte țari europene, arata fizicianul Bogdan Antonescu, intr-o analiza InfoClima.ro . Aceste recorduri ale temperaturii medii globale pentru ultimele noua luni (iunie 2023 - februarie 2024)…


Ce parere ai despre aceasta stire?