Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Expoziţia Recuperarea modelelor străbune, la MNŢR

Publicat:

O expozitie cu titlul "Recuperarea modelelor strabune" va fi deschisa in a al (MNTR) in perioada 23-29 octombrie, informeaza luni Biroul de presa al institutiei gazda.



Expozitia prezinta lucrari realizate de copii de la cercuri de creatie din scolile din Sisesti, Surdesti, Danesti, Bontaieni, , de mesteri maramureseni si de studenti de la Universitatea de Arte si Design din Cluj-Napoca.

De asemenea, sunt expuse imagini din timpul proiectului "Recuperarea modelelor

Citeste articolul mai departe pe AgerPres.ro…  

Sursa articol: AgerPres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Deputatul Brian Cristian susține tradițiile locale: cele mai importante momente din viața comunitaților sunt strans legate de obiceiurile și tradițiile arhaice!

06:00, 09.05.2024 - Udatoriu din Șurdești, una dintre cele mai importante sarbatori din Maramureș, ne dovedește de fiecare data ca, in ținutul nostru, inca se traiește tradițional. Este o autenticitate aparte a Maramureșului, pastrata cu sfințenie de oamenii locului. Credința, portul de odinioara și bucatele specifice…

Cine e Alexandru Sabadeanu, care a primit cuțitul de aur la „Chefi la cuțite” de la Orlando Zaharia. „Am inceput sa gatesc in timpul facultații”

13:10, 09.04.2024 - Alexandru Sabadeanu a primit cuțitul de aur de la Orlando Zaharia in ediția aseara de la „Chefi la cuțite”, sezonul 13. In emisiunea culinara de la Antena 1, concurentul a și povestit cum a inceput sa fie pasionat de bucatarie. Alexandru Sabadeanu l-a convins cu un desert pe Orlando Zaharia sa-i dea…

UMF Cluj, in topul inovarii academice. Aproape 14 milioane de euro din PNRR pentru dezvoltarea infrastructurii universitare.

15:25, 03.04.2024 - Universitatea de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a caștigat, din Planul Național de Redresare și Reziliența (PNRR), doua proiecte in valoare totala de 69,3 milioane de lei pentru modernizarea infrastructurii universitare.

Muzeul Județean de Arta „Centrul Artistic Baia Mare”: invitație la vernisajul expoziției Umbra și vis, artist Simon Cantemir Hauși, 3 aprilie, ora 17!

09:25, 30.03.2024 - Muzeul Județean de Arta «Centrul Artistic Baia Mare» are placerea sa anunțe expoziția personala, intitulata Umbra și vis a artistului Simon Cantemir Hauși. Nascut in 1976 in Baia Mare, Maramureș, Simon Cantemir Hauși este un artist recunoscut pe plan internațional, cu o bogata cariera expoziționala…

Primaria Seini: eveniment de excepție, 22 martie 2024, la Casa de Cultura din localitate. Tema conferinței: consumul, dependența de droguri și enigma lor!

06:05, 20.03.2024 - Un eveniment excepțional are loc vineri, 22 martie 2024, la Seini.Tema conferinței: consumul, dependența de droguri și enigma lor. „Va invit vineri ,22 martie 2024, incepand cu ora 18,00, la Casa de cultura, la o valoroasa, de actualitate și importanta intalnire cu domnul profesor dr. STELIAN TOFANA…

UMF Cluj a organizat in weekend un examen de presimulare a admiterii

15:25, 18.03.2024 - Universitatea de Medicina „Iuliu Hațieganu” Cluj-Napoca a organizat sambata, 16 martie, in parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Maramureș, examenul de presimulare a concursului de admitere.

Sapaturile arheologice recente din centrul Clujului au scos la lumina mai multe zidarii istorice: „Se suprapun cele trei incinte istorice ale orașului”

15:10, 15.03.2024 - In urma lucrarilor de reabilitare a parcului I.L Caragiale și strazilor din vecinatatea sa, specialiștii Muzeului Național de Istorie a Transilvaniei (MNIT) au realizat o serie de cercetari arheologice. Cert este ca in Cluj-Napoca oriunde sapi in zona centrala dai peste vestigii, iar din Maraști spre…

Fotbal, Liga 3: Sanatatea SP Cluj – vizita din nordul țarii!

13:10, 14.03.2024 - Sanatatea Servicii Publice Cluj va evolua maine, incepand cu ora 15:00, contra celor de la CSM Sighetu Marmației, intr-o partida ce va conta pentru etapa a XVII-a din seria a X-a a ligii a treia de fotbal. „Virușii verzi” au inceput slab anul, pierzand primul meci oficial, chiar pe teren propriu, scor…


Ce parere ai despre aceasta stire?