Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Explozia nucleară de la miezul nopții care a zguduit lumea. Cifrele dezastrului, cel mai păzit secret

Publicat:

Nu exista date oficiale privind numarul total al victimelor acestui dezastru – se stie, insa, ca 25.000 au murit numai dupa ce au participat la decontaminarea zonei. Accidentul s-a produs in timpul unui test de siguranta – o procedura gresita a determinat o crestere dramatica a nivelului energetic: invelisul de grafit al reactorului a luat foc, iar produsele fisiunii radioactive au fost aruncate in atmosfera printr-o explozie violenta, 31 de oameni murind pe loc. Efectele pe termen lung ale celui mai grav accident nuclear din secolul XX au lovit mii de oameni si continua sa faca victime. Belarus

Citeste articolul mai departe pe evz.ro…  

Sursa articol: evz.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cum arata Cernobil și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear care a marcat omenirea

07:05, 27.04.2024 - Vineri s-au implinit 38 de ani de la accidentul nuclear de la Cernobil, cel mai mare dezastru nuclear din istoria omenirii. Pe 26 aprilie 1986, reactorul nr. 4 al centralei atomice de la Cernobil a explodat, paradoxal, in timpul unui test de siguranța pe care conducerea centralei il programase de mai…

Accidentul de la Centrala nucleara din Cernobil: Se implinesc 38 de ani de la tragicul eveniment

10:25, 26.04.2024 - De Ziua internaționala de comemorare a victimelor catastrofei de la Cernobil, președinta Maia Sandu și-a exprimat recunoștința fața de moldovenii care au participat la lichidarea pericolului radioactiv. Peste 3500 de concetațeni și-au pus in primejdie sanatatea și viața pentru a opri raspindirea radiației,…

(video) 38 de ani de la dezastrul de la Cernobil: Cum arata viata oamenilor din „Zona mortii”, care inconjoara centrala nucleara

08:41, 26.04.2024 - Astazi se implinesc 38 de ani de la dezastrul din Cernobil, cand a avut loc cel mai grav accident din istoria nucleara. La inceput, totul a fost ascuns de ochii lumii, insa s-a aflat in cele din urma amploarea tragediei. In noaptea de 26 aprilie 1986, un test de siguranța la centrala nucleara de la…

Pericol de accident nuclear la cea mai mare centrala din Ucraina, la distanța relativ mica de granița Romaniei

09:35, 16.04.2024 - Centrala nucleara din sudul Ucrainei, ocupata din martie 2022 de Rusia, a suferit o serie de atacuri cu drone incepand cu 7 aprilie, Moscova si Kievul invinuindu-se reciproc, scrie AFP, citata de Agerpres."Aceste atacuri necugetate", primele din noiembrie 2022 care vizeaza direct cea mai mare centrala…

„Ne apropiem periculos de mult de un accident nuclear” in Ucraina, avertizeaza seful AIEA

07:40, 16.04.2024 - Șeful Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA), Rafael Grossi, a declarat luni, 15 aprilie, ca recentele atacuri asupra centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, ocupata de Rusia, pun in pericol siguranța oamenilor și ca exista posibilitatea unui accident nuclear, a transmis AFP, preluata…

Ucraina spune ca rușii pregatesc o operațiune sub steag fals la centrala nucleara Zaporojie

12:20, 15.04.2024 - Conducerea militara a Ucrainei a avertizat cu privire la o posibila operatiune sub steag fals la centrala nucleara ucraineana din Zaporojie (sud), aflata sub ocupatie rusa, in urmatoarele zile, a transmis duminica seara DPA.

prima imagine cu centrala de la Cernobil, la 14 ore dupa explozia din 26 aprilie 1986

09:51, 17.03.2024 - Aceasta este prima imagine capturata de la Cernobil, realizata la 14 ore dupa explozia din 26 aprilie 1986. Fotografia a fost facuta dintr-un elicopter care evalua nivelul de radiații deasupra zonei dezastrului. Imaginea este granuloasa din cauza radiațiilor intense din aer, care au inceput sa deterioreze…

Și-a riscat viața pentru a face aceasta fotografie: prima imagine cu centrala de la Cernobil, la 14 ore dupa explozia din 26 aprilie 1986

05:35, 17.03.2024 - Aceasta este prima imagine capturata de la Cernobil, realizata la 14 ore dupa explozia din 26 aprilie 1986. Fotografia a fost facuta dintr-un elicopter care evalua nivelul de radiații deasupra zonei dezastrului. Imaginea este granuloasa din cauza radiațiilor intense din aer, care au inceput sa deterioreze…


Ce parere ai despre aceasta stire?