Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Eurostat dă CIFRELE RUȘINII: Bulgaria, România și Ungaria au CELE MAI MICI salarii din Ue

Publicat:

Bulgaria (6,5 euro/h), Romania (8,1 euro) si Ungaria (9,9 euro) sunt tarile cu cele mai mici costuri cu forta de munca la nivelul , in conditiile in care media raportata la nivelul statelor membre a fost anul trecut de 28,5 euro pe ora, in crestere cu 3% fata de 2019, arata Eurostat.

In 2019, media la nivelul UE a fost de 27,7 euro/h, iar in zona euro costul a urcat de la 31,4 euro la 32,3 euro in 2020.

Datele nu acopera sectorul agricol si administratia publica, conform Mediafax.

Citește și:  da SEMNALUL: REVENIREA la normal mai dureaza un an…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Presa ungara a recunoscut oficial: Romanii traiesc deja mai bine decat maghiarii. Analiza specialiștilor din țara vecina

18:05, 01.05.2024 - Un cotidian de prestigiu din Ungaria a desfașurat recent o cercetare detaliata privind nivelul salariilor din Romania și Ungaria in contextul inflației și puterii de cumparare. Concluziile acestei analize comparabile indica faptul ca romanii se bucura de o situație economica mai favorabila decat maghiarii.…

Romania se confrunta cu cel mai mic procent de absolvenți de studii superioare din Uniunea Europeana

09:40, 15.04.2024 - Exista diferențe semnificative in ceea ce privește nivelul de educație al populației din diferite țari. Datele furnizate de Eurostat și citate de Adevarul.ro ofera o perspectiva asupra acestor disparitați educaționale, evidențiind variații semnificative in ponderea persoanelor cu studii superioare și…

Bulgarii se așteapta ca in urmatorii ani sa nu mai fie ,,cel mai sarac stat din UE”

11:20, 04.04.2024 - Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor la paritatea puterii de cumparare in Bulgaria a atins 64% din nivelul mediu european in 2023. Acesta este unul dintre indicatorii care arata cel mai exact convergența in interiorul Uniunii Europene, deoarece se iau in considerare diferențele de preț in fiecare…

Eurostat: Romania, pe locul 21 din 27 ca putere de cumparare intre statele UE

23:05, 27.03.2024 - Romania se afla pe pozitia 21 din cele 27 de state membre UE in ceea ce priveste Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor exprimat prin puterea de cumparare, respectiv 22% sub media UE, depasind Ungaria, Croatia, Slovacia, Letonia, Grecia si Bulgaria, potrivit datelor Eurostat. La nivel european,…

Romania depașește Ungaria la PIB/locuitor. Bulgarii și grecii, cel mai mic nivel al PIB/capita

07:05, 27.03.2024 - In 2023, produsul intern brut (PIB) pe cap de locuitor exprimat la paritatea puterii de cumparare a variat intre 64% din media UE in Bulgaria și 240% in Luxemburg, potrivit Eurostat. Cifrele sunt exprimate in PPS elimina diferențele intre nivelul prețurilor la nivelul țarilor, permițand realizarea unor…

De ce cred ca vom duce inflația sub 5% la final de an

18:15, 29.02.2024 - In contextul preocuparilor generate de inflație in Romania, este important sa aducem in discuție mediul macroeconomic european și sa evaluam perspectivele pe termen lung ale economiei naționale. Cele mai recente date statistice referitoare la evoluția prețurilor in economie ridica multor analiști intrebarea…

Mircea Hava: Sprijinul oferit ucrainenilor in legatura cu subiectul cerealelor trebuie dublat de o plasa de siguranța pentru națiunile din UE

15:05, 18.02.2024 - Exista raul razboiului, si e evident ca exista, dar cum poți sa-i combați efectele, sa-ti oferi ajutorul, fara a acutiza propriile neajunsuri? Cei care au pornit  razboiul din Ucraina știu ca europenii sunt dați peste cap de acest paradox al facerii de bine. Pentru ca, daca ajuți, ajungi sa-i incurci…

Fermierii amenința din nou cu proteste care pot paraliza economia. Care sunt noile lor nemulțumiri

10:41, 18.02.2024 -  Comisia Europeana a propus la sfarșitul lunii ianuarie prelungirea cu inca un an a scutirii de taxe vamale oferita Ucrainei. Aici, liderii europeni au adaugat cateva masuri pentru a limita impactul negativ al importurilor ucrainene asupra agricultorilor europeni.Propunerea Comisiei nu a mulțumit, insa,…


Ce parere ai despre aceasta stire?