Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Episcopul, cununa cea vrednică a preoțimii și a diaconilor (I)

Publicat:

Episcopul este gradul cel mai inalt, prin care se mijlocește existența celorlalte grade ale hirotoniei: „Drept aceea, luați aminte la voi inșiva și la toata turma in care v-a pus pe voi episcopi, ca sa pastoriți Biserica lui Dumnezeu, pe care El a caștigat-o cu insuși sangele sau” (Fapte XX, 28).

Termenul de „episcop” era folosit in lumea greaca cu sensul de „ocrotitor, supraveghetor, pazitor, purtator de grija”, atat in domeniul profan, cat și in domeniul religios. Episcopii sunt urmașii direcți ai Sfinților Apostoli.…

Citeste articolul mai departe pe gorj-domino.ro…  

Sursa articol: gorj-domino.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce pațește Monica Tatoiu cu fiul ei

09:50, 21.05.2024 - Femeia de afaceri Monica Tatoiu , mereu cu zambetul pe buze și vocala la TV, are un motiv serios de intristare. Baiatul ei nu crede in Divinitate, „este cinic de nu se poate”. „Am o mare problema cu fiul meu, pentru ca l-am dus in biserica de cand era…cateva luni avea, la toate Invierile. De doi ani…

Lecția de drept: Domeniul fiscal - cele mai frecvente fapte de fals intelectual

07:30, 21.05.2024 - Falsul intelectual, o infracțiune de ordin penal, este efectuat cu buna-știința de catre un funcționar public și poate aparea in mai multe situații. Cum se pedepsește și ce mai prevede acesta, aflam impreuna la Lecția de Drept, alaturi de jurnalistul Realitatea Plus, Alexia Ditcov și avocata Dorina…

Pravila faptelor. Diptic de ziua Sfantului Calinic de la Cernica

11:05, 11.04.2024 - Sfinții, sarbatorile inchinate sfinților sunt recelebrari ale iubirii lui Dumnezeu. Și fiecare sarbatoare este o noua chemare la comuniune. Evocand viața sfantului  praznuit in Biserica noastra pe 11 aprilie – Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica – Parintele Patriarh reitera ca ...

Duminica a doua a Postului celui Mare

00:40, 31.03.2024 - Intr-o fireasca succesiune duhovniceasca cu fagaduința incredințata de conținutul celei dintai duminici a Postului Paștelui, Biserica ne statornicește astazi trecerea catre bucuria pascala prin evocarea Teologului Luminii celei necreate. A Sfantului Grigorie Palama, Arhiepiscopul Tesalonicului. A parintelui…

Sfanta Mucenița Matroana din Tesalonic

00:06, 27.03.2024 - Sfanta Matroana a fost o copila saraca și orfana, roaba in casa unei evreice cu suflet rau, din Tesalonic. Aceasta neincetat iși batea joc de credința Matronei și tot timpul cauta toate mijloacele pentru a o face sa se lepede de Hristos și sa mearga impreuna cu ea la sinagoga. Cand Pautilla, stapana…

CALENDAR ORTODOX 2024: Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil

06:40, 26.03.2024 - CALENDAR ORTODOX 2024: Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil A doua zi dupa Buna Vestire a Preacuratei Fecioare Nascatoare de Dumnezeu, Biserica a hotarat a sarbatori Soborul Sfantului Arhanghel Gavriil cu cantari de lauda, cinstind pe bunul vestitor de bucurie. Pentru ca se cuvine aceluia a fi cinstit…

Mesajul IPS Irineu, cu prilejul inceputului Postului Paștilor: „Postul Mare, o intoarcere a omului la Dumnezeu”

20:15, 15.03.2024 - A inceput Sfantul si Marele Post al Pastilor, cand Biserica ne ofera prilejul de a ne innoi viata duhovniceasca prin post. Hristos Domnul ne arata valoarea spirituala a postului, randuindu-l printre „faptele dreptatii” (Mt. 6,1). El Insusi Si-a inaugurat misiunea printr-un post de patruzeci de zile…

De ce sarutam mana mamei și a preotului? Explicația data de un indragit preot

22:40, 12.03.2024 - "De ce sarutam mana mamei și a preotului? Mama iți da viața, preotul iți da Viața veșnica, Hristos", este explicația ogferita de pr. Ioan Istrati, doctor in Teologie Liturgica și Arta Creștina, autor al mai multor lucrari de specialitate. Sarutarea mainii preotului nu este doar o formalitate, ci are…


Ce parere ai despre aceasta stire?