Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Energie nucleara cu bani chinezesti. Banca Industriala a Chinei sustine financiar proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, evaluat la 6,4 mld. euro

Publicat:

a declarat, luni, dupa o intrevedere cu presedintele si Comerciale din China, ca aceasta institutie bancara a decis sa sustina financiar proiectul de investitii pentru realizarea reatoarelor 3 si 4 de la centrala nucleara de la Cernavoda. Construirea a doua noi reactoare ar presupune costuri evaluate la 6,4 miliarde de euro. Proiectul a inceput in 2006, cu parteneri europeni, care s-au retras din proiect invocand inclusiv implicarea Chinei in proiect, situatie considerata de unii investitori "incompatibila" cu evalurile initiale. Totodata, potrivit…

Citeste articolul mai departe pe incont.ro…  

Sursa articol: incont.ro


Stiri pe aceeasi tema

Se construiește primul zgarie nori din Romania: Au fost obținute toate autorizațiile

16:20, 26.05.2024 - Un om de afaceri din Craiova are un plan ambițios: construirea unui zgarie-nori. Proiectul incepe sa prinda contur, cel puțin la nivelul autorizațiilor. Investitorul, Ștefan Cherciu, patronul Casa Noastra și deținatorul brandului de tamplarie PVC, a obținut recent certificatul de urbanism pentru construirea…

Unde se va construi primul zgarie-nori din Romania

18:01, 23.05.2024 - Un om de afaceri din Craiova are un plan amabițios și anume, construirea unui zgarie-nor. Proiectul incepe se prinda contur, cel putin la nivelul autorizatiilor. Investitorul a obtinut in urma cu doua zile certificatul de urbanism pentru construirea unui hotel cu 27 de etaje, sera si o parcare subterana…

Franța a criticat relația comerciala cu China chiar in timpul vizitei dictatorului Xi Jinping: „Suntem departe de echilibru”

17:50, 06.05.2024 - China și Franța trebuie sa aiba „un parteneriat economic echilibrat și solid”, un mesaj prin care a criticat subtil raportul disproporționat dintre caștigurile Chinei și pierderile Franței din acesta relație comerciala, regimul de la Beijing obținand un excedent de 46 de miliarde de euro din relația…

Fosta inchisoare de la Ramnicu Sarat devine Memorial dedicat victimelor comunismului. Proiectul fusese lansat acum 11 ani

10:25, 28.04.2024 - In incinta fostei inchisori de la Ramnicu Sarat vor fi construite, pana in anul 2026, Memorialul „Inchisoarea Tacerii” și Centrul Educațional privind Comunismul in Romania, conform unui proiect care a fost lansat de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Romanesc (IICCMER).…

Reforma Globala: China iși contureaza viziunea pentru secolul XXI

07:50, 25.04.2024 - Intr-o lume a schimbarilor rapide și a competiției globale, China, sub conducerea președintelui Xi Jinping, iși contureaza o viziune puternica pentru viitoarea ordine mondiala. Ideea unei „ordini mondiale alternative”, așa cum a fost imaginata la Beijing, pune in lumina ambițiile Chinei de a remodela…

Primul județ din Romania care se umple de zgaraie nori: Vor furniza suficienta energie cat pentru București!

06:50, 18.04.2024 - Proiectul "Parc eolian Hoceni - Dimitrie Cantemir", care urmeaza sa fie amplasat in extravilanul comunelor Hoceni si Dimitrie Cantemir din judetul Vaslui, a primit in aceasta saptamana acordul de mediu de la Agentia pentru Protectia Mediului Vaslui, a anuntat miercuri institutia.

Tișe nu a renunțat la ideea de a transforma parterul Cluj Arena intr-un mall: „Vor fi spații comerciale”

14:30, 09.04.2024 - Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, nu a renunțat la ideea de a transforma parterul stadionului Cluj Arena intr-un mall. Acum, stadionul nu se autofinanțeaza, dar are cele mai bune incasari din Romania in comparație cu celelalte arene construite din bani publici. „Planul nostru…

Panourile fotovoltaice, pe post de garduri in Olanda și Germania. Sunt „incredibil de ieftine”

18:40, 02.04.2024 - Pare incredibil, dar in Olanda și Germania este pe cale sa se lanseze o noua moda: garduri din panouri fotovoltaice. Explicația este foarte simpla: sunt mai ieftine, ușor de asamblat și chiar la indemana. Adevarul este ca aceste panouri fotovoltaice produc mai puțina energie, decat daca ar fi montate…


Ce parere ai despre aceasta stire?