Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Efectele foarte puțin cunoscute ale consumului de susan - Ce se întâmplă în corp atunci când mâncăm

Publicat:

Susanul (Sesamum indicum) este o planta cultivata in special pentru semințele sale, care sunt utilizate atat in alimentație, cat și in producția de ulei. Semințele de susan au o serie de proprietați nutriționale și beneficii pentru sanatate, datorita conținutului lor bogat in acizi grași esențiali, vitamine, minerale și antioxidanți. Iata cateva dintre efectele susanului:Sursa bogata de nutrienți: Susanul este o sursa excelenta de minerale precum magneziu, calciu, fosfor, fier, zinc și seleniu. De asemenea, conține vitamine din complexul B și vitamina E.Sanatatea inimii: Acizii grași omega-6 din…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Ce trebuie sa faci daca vrei sa pastrezi cozonacul proaspat mai mult timp dupa Paste

19:05, 04.05.2024 - Cozonacul este unul dintre cele mai apreciate și delicioase deserturi tradiționale de Paște. Rețete de cozonac sunt foarte multe, la fel de multe sunt și sfaturile utile la prepararea lor. Toți ne-am dori sa il pastram pufos și delicios pentru o perioada mai lunga. In caz ca nu știați, cozonacii pot…

REPUBLICA CEHA A INTERZIS HHC. EI SPUN CA ESTE DOAR TEMPORAR.

00:16, 12.04.2024 - Guvernul ceh incearca sa rezolve problema lipsei de reglementare a HHC prin trecerea canabinoidului sintetic pe lista substanțelor interzise care creeaza dependența. Potrivit presei cehe, produsele care conțin HHC, cum ar fi uleiurile, dulciurile sau rezervele pentru vaporizatoare, ar putea fi cumparate…

Mugur Cozmanciuc, deputat PNL: ”Suntem preocupați de sanatatea romanilor

08:10, 20.03.2024 - Mugur Cozmanciuc: ”Suntem preocupați de sanatatea romanilor! Astazi am votat pentru adoptarea Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.7/2023 privind calitatea apei destinata consumului uman. Proiectul de lege are ca obiect de reglementare transpunerea Directivei (UE) 2020/2184 a Parlamentului…

Beneficii surprinzatoare pentru sanatate ale consumului de mere in fiecare zi

18:50, 18.03.2024 - Un prim beneficiu de luat in seama in ceea ce privește consumul zilnic de mere este reprezentat de faptul ca poate proteja inima.In urma unor studii a rezultat faptul ca merele conțin un aport ridicat de flavonoide, ceea ce inseamna ca va exista un risc redus al apariției de boli cardiovasculare, cu…

Top 8 alimente minune cu beneficii incredibile pentru organism

11:31, 21.02.2024 - Top 8 alimente minune cu beneficii incredibile pentru organism Poza de Anna Pelzer pe Unsplash.com Alimentația joaca un rol esențial in menținerea sanatații și prevenirea bolilor. Anumite alimente sunt considerate adevarate „alimente minune” datorita conținutului lor nutritiv bogat și beneficiilor incredibile…

Nautul ține sub control diabetul și reduce riscul de boli cardiovasculare

12:35, 08.02.2024 - Nautul este asociat cu numeroase beneficii pentru sanatate, printre care ajuta la ținerea sub control a diabetului, a greutații corporale și la reducerea considerabila a riscului de boli cardiovasculare. Aceasta planta erbacee anuala, denumita științific Cicer arietinum , produce boabe comestibile. …

Masca pentru creșterea parului cu miere și scorțișoara

18:50, 06.02.2024 - Aflați in randurile urmatoare cateva aspecte legate de remediul natural pentru creșterea parului, rețeta alcatuita din miere și scorțișoara, pentru care se afla și beneficiile acestora, dar și o rețeta pentru a prepara masca chiar acasa.Beneficiile oferite de masca cu miere și scorțișoaraProprietațile…

Ce este „zaharul de mesteacan” - inlocuitorul zaharului clasic, pe care toți il consumam

08:30, 06.02.2024 - Este numit astfel pentru ca, in mod tradițional, este extras din mesteacan, deși in ziua de azi acesta este obținut adesea din alte surse de lignoceluloza, cum ar fi cojile de copaci și trestia de zahar.Xilitolul este aproximativ la fel de dulce ca zaharul, dar are cu 40% mai puține calorii. Acesta…


Ce parere ai despre aceasta stire?