Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Doze mici de gaz ilariant pot uşura simptomele de depresie severă (studiu)

Publicat:

O doza scazuta de protoxid de azot, cunoscut ca gaz ilariant, amelioreaza cazurile de depresie grava care nu raspund la tratamente, potrivit unui studiu de faza doi publicat de revista , relateaza EFE.

O echipa de cercetatori de la Universitatile din Chicago si Washington au observat ca o singura sedinta de o ora de inhalare a acestui gaz, in concentratie de 25 %, era "la fel de eficient" ca intr-o concentratia de 50 % pentru a ameliora simptomele de depresie timp de peste doua saptamani si cu mai putine efecte secundare.

Protoxidul de azot…

Citeste articolul mai departe pe agerpres.ro…  

Sursa articol: agerpres.ro


Stiri pe aceeasi tema

Studiu post-Covid: Doua milioane de britanici sufera de simptomele de lunga durata

17:00, 25.04.2024 - Doua milioane de persoane din Anglia si Scotia continua sa sufere din cauza simptomelor generate de COVID-19 de lunga durata, iar activitatile zilnice desfasurate de 381.000 dintre ele sunt mult limitate din aceasta cauza, potrivit unui studiu oficial publicat joi, informeaza Reuters, conform Agerpres.

90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania se declara mulțumiți de locul de munca - studiu

03:55, 18.04.2024 - Mai mult de 90% dintre profesorii și cercetatorii din universitațile din Romania sunt mulțumiți de locul de munca, reiese dintr-un studiu al Asociației Europene pentru Internaționalizarea Educației, informeaza Rador Radio Romania.

STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum

14:16, 11.04.2024 - Jumatate dintre ele au primit o injecție de esketamina la 40 de minute dupa naștere, iar cealalta jumatate a primit un placebo. The post STUDIU Derivat de ketamina administrat dupa naștere poate reduce riscul de depresie postpartum first appeared on Informatia Zilei .

Universitațile nu mai pot modifica taxele de școlarizare in timpul anului de studiu

20:40, 18.03.2024 - Plenul Senatului a adoptat luni, ca for decizional, un proiect ce propune ca taxele de scolarizare sa fie comunicate candidatilor din timp si sa nu poata fi modificate de institutiile de invatamant superior pe perioada unui ciclu de studii, pentru aceeasi promotie de studenti, informeaza Agerpres.

Barbatii diabetici sunt mai predispusi decat femeile la boli renale din cauza metabolismului celular (studiu)

14:31, 13.03.2024 - Barbatii diagnosticati cu diabet sunt mai expusi riscului de a suferi de o boala renala cunoscuta sub numele de nefropatie, comparativ cu femeile, ceea ce se explica partial prin diferentele de metabolism dintre cele doua sexe, transmite miercuri EFE. Aceasta este concluzia unui studiu international…

Lupii mutanți de la Cernobil ar fi devenit rezistenți la cancer, arata un studiu. Misterele din Zona Interzisa

09:15, 11.02.2024 - Cara Love, un biolog evolutionist american , a studiat modul in care lupii de la Cernobil supravietuiesc in ciuda generatiilor de expunere la particule radioactive ce reprezinta de peste sase ori limita admise de siguranta pentru un om.Astfel, cercetatoarea a descoperit ca sistemul imunitar al lupilor…

Lupii mutanți de la Cernobil ar fi devenit rezistenți la cancer, arata un studiu. Misterele din Zona Interzisa

17:30, 10.02.2024 - Cara Love, un biolog evolutionist american , a studiat modul in care lupii de la Cernobil supravietuiesc in ciuda generatiilor de expunere la particule radioactive ce reprezinta de peste sase ori limita admise de siguranta pentru un om.Astfel, cercetatoarea a descoperit ca sistemul imunitar al lupilor…

Unele medicamentele pentru raceala și gripa conțin substanțe periculoase

12:55, 10.02.2024 - Presedintele Asociatiei Medicilor de Familie Bucuresti-Ilfov, trage un semnal de alarma cu privire la o atenționare Agenției Europene a Medicamentului: unele medicamente pentru raceala conțin pseudoefedrina, o substanța periculoasa pentru pacienți.(sursa:stiripesurse.ro) „Principala substanța care se…


Ce parere ai despre aceasta stire?