Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Doliu în România. A murit un ofițer care a intrat în istoria marinei - A făcut parte din primul voiaj în jurul Pământului efectuat de o navă românească

Publicat:

 Nicolae Romulus Moise a navigat in tinerețe pe foarte multe nave. A fost ofiter 2 pe cargoulBucuresti“, nava care a intrat in istoria marinei cu o cursa de 134 de zile inceputa si incheiata in 1963, considerata primul voiaj in jurul Pamantului efectuat de o nava romaneasca.Dupa acest voiaj de pomina, Nicolae Romulus Moise a obtinut brevetul de secund si a mai navigat pe navele „Sulina“ si „“. Apoi, a devenit comandant, facand voiaje cu navele „Brasov“ si „Cugir“, dar a navigat și pe navele „Ardeal“ si „Mangalia“.La inceputul anilor ’70, Moise a devenit director al flotei ,…

Citeste articolul mai departe pe realitatea.net…  

Sursa articol: realitatea.net


Stiri pe aceeasi tema

Turneul național ICONS - Muzica legendarelor trupe Pink Floyd, Queen sau Deep Purple, reinterpretata la flaut

14:35, 23.04.2024 - Matei Ioachimescu, unul dintre cei mai virtuozi flautiști ai momentului, conferențiar universitar in cadrul Facultații de Muzica și Teatru a Universitații de Vest din Timișoara (UVT), pregatește turneul național ICONS, care se va desfașura in perioada 9 – 25 mai 2024. El invita publicul din noua orașe…

Statistica sumbra: „Doar 5 la suta se salveaza”

17:55, 17.04.2024 - Ministrul Familiei, Tineretului si Egalitatii de Sanse, Natalia Intotero, a declarat miercuri, la Targu Mures, in cadrul evenimentului „Fara Bariere – TOT Adevarul Despre Droguri”, finantat de Comisia Europeana, ca procentul celor care se salveaza in urma consumului de droguri este sub 5%. „Campania…

Inca mai aveți șansa de a va inscrie pentru a deveni ofițeri in Armata Romaniei!

18:40, 14.04.2024 - Va reamintim ca perioada de inscriere pentru instituțiile noastre de invațamant superior militar este in plina desfașurare, cu termenul limita stabilit pentru 31 MAI. Aceasta este ocazia voastra de a urma un traseu educațional de excepție, care va va transforma in liderii de maine. La absolvire, veți…

Academicianul Nicolae Manolescu va fi inmormantat marți, 26 martie, la Cimitirul Sfantul Ioan din Ramnicu Valcea

23:35, 25.03.2024 - Uniunea Scriitorilor din Romania a anunțat ca inhumarea trupului neinsuflețit al marelui critic literar Nicolae Manolescu va avea loc marti, 26 martie, de la orele 12:30, la Cimitirul Sfantul Ioan din Ramnicu Valcea. “Uniunea Scriitorilor va pune la dispozitie celor (din București – n.r.) care doresc…

A murit Nicolae Manolescu. Uniunea Scriitorilor: „Cultura romana sufera o grea, ireparabila pierdere”

09:55, 24.03.2024 - Criticul literar Nicolae Manolescu, președinte al Uniunii Scriitorilor , a murit sambata, a scris pe Facebook, Mircea Mihaeș, un apropiat al omului de cultura. Nicolae Manolescu avea 84 de ani și fusese internat la Spitalul Elias. „S-a stins din viața Nicolae Manolescu, cel mai important critic și istoric…

Un medic ORL dublu specializat se intoarce in Buzau pentru consultații și operații

00:10, 21.03.2024 - Absolvent al Colegiului Național „Bogdan Petriceicu Hasdeu” și al Universitații de Medicina și Farmacie (UMF) „Carol Davila” din București, dr. Catalin Ștefan, medic primar ORL și medic specialist chirurgie plastica și microchirurgie reconstructiva, care activeaza in Brașov și București, a profesat…

Un medic argeșean ar putea candida la Primaria Capitalei

18:00, 22.02.2024 - Liderii PSD și PNL au decis sa propuna un candidat comun pentru Primaria Capitalei, iar printre numele vehiculate recent s-ar afla și medicul ortoped Catalin Cirstoiu, managerul Spitalului Universitar din București. Atat reprezentanții PSD, cat și cei ai PNL par a fi de acord cu varianta Catalin Cirstoiu,…

Vești proaste despre PLOȘNIȚE. Specialiștii spun ca trebuie sa ne obișnuim cu ele, nu vor disparea curand

09:35, 06.02.2024 - Revenirea ploșnițelor in marile orașe, dupa decenii in care specia disparusera, are legatura tocmai cu modul in care oamenii au incercat sa se apere impotriva acestor paraziți. Vestea și mai proasta este ca scaparea de sub control a metodelor chimice de combatere poate face și mai mult rau, mai ales…


Ce parere ai despre aceasta stire?