Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Diferenţele dintre cozonacul împletit al moţilor şi „ruda“ baigli, delicioasa ruladă a maghiarilor

Publicat:

Bucataresele din Ardeal fac, in aceasta perioada, doua feluri de cozonaci: cel traditional romanesc si baigli, cozonacul ungureasc, de fapt o rulada din aluat fraged cu un strop de drojdie insa cu multa umplutura. Fiecare varianta are locul ei in carnetelul cu retete ale gospodinelor, cu tot cu indicatiile pe care e „musai sa le respecti cu sfintenie”, dupa cum spun ele, pentru ca altfel risti ori sa nu creasca ori sa crape in cuptor.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Se cere declararea „starii de calamitate”, din cauza secetei, in județul Buzau. Situația este deja dramatica VIDEO

17:05, 22.05.2024 - Diferentele de temperatura, seceta pedologica si vantul puternic au produs pagube insemnate cultivatorilor de grau din județul Buzau. Acesta este motivul pentru care conducerea Direcției Agricole Județene (DAJ) Buzau i-a solicitat prefectului Daniel Țiclea sa declare Buzaul „județ calamitat”.

Ce sa faci cu restul de friptura de miel ramas de la Paște. Rețeta pentru cea mai delicioasa și simpla rulada din carne

12:56, 07.05.2024 - Cei mai mulți romani pregatesc foarte multa mancare de sarbatori, iar dupa constata ca nu a fost consumata in totalitate. Iata cum poți folosi resturile de friptura de miel de la masa de Paște! Iți prezentam o ețeta de rulada delicioasa cu care nu vei da greș!

Care sunt diferențele dintre „abreviere”, „acronim”, „sigla” și „logo”

16:50, 21.04.2024 - Pana sa dau recent peste un articol trateaza acest subiect, nu mi-am pus aceasta problema, folosind termenii intuitiv, convins, desigur, ca am dreptate. La o citire rapida a titlului probabil apare intrebare: „Ce legatura este intre logo și restul termenilor”? Sunt destule subtilitați in delimitarea…

Radonul, ucigașul invizibil din Ardeal. Medic: „Se atașeaza de aerosol și ramane la nivelul de 1-1,5 m inalțime, exact unde respira copiii”

23:20, 15.04.2024 - A crescut numarul cazurilor de cancer pulmonar la nefumatori, iar un motiv este iradierea cu radon, un gaz radioactiv incolor și inodor foarte periculos pentru sanatate daca se acumuleaza in cladiri.

Lectia de istorie. Cum s-a unit Basarabia cu Romania

15:10, 27.03.2024 - Bucovina s-a unit cu Romania la 15 noiembrie 1918, la șase zile dupa incheierea Primului Razboi Mondial. Transilvania și celelalte provincii din Ardeal s-au unit cu Romania la 1 decembrie 1918, la mai bine de doua saptamani dupa incheierea Primului Razboi Mondial (11 noiembrie 1918). In acele momente,…

Diferențele dintre fertigare și fertilizare foliara. Unde se aplica ingrașamintele la fiecare, de fapt

13:45, 19.03.2024 - Doi termeni pe care orice fermier, fie ca este la inceput de drum sau experimentat, trebuie sa ii cunoasca și ințeleaga foarte bine, pentru a putea obține recolte bogate și sanatoase. Afla, din randurile de mai jos, care sunt, de fapt, diferențele dintre fertigare și fertilizare foliara. Unde se aplica…

Dan Ivan, senator USR: promovarea valorilor democratice și a bunei ințelegeri vor fi definitorii pentru progresul nostru comun!

10:35, 16.03.2024 - Ieri, 15 Martie, de Ziua maghiarilor de pretutindeni, concetațenii maghiari comemoreaza lupta revoluționarilor de la 1848 pentru libertate, dorința de armonie și uniune a popoarelor. Promovarea valorilor democratice și a bunei ințelegeri vor fi definitorii pentru progresul nostru comun. Diferențele…

Rețeta de rulada cu crema de lamaie. Prajitura delicioasa pentru a-i surprinde pe cei dragi

19:00, 09.03.2024 - In Romania exista mulți iubitori de deserturi care se bucura de prajiturile delicioase, facute in casa. Rețeta de mai jos este perfecta pentru pentru a fi gatita și cpnsumata alaturi de cei dragi. Crema de lamaie ofera o savoare aparte și te vei bucura de ficare bucațica.


Ce parere ai despre aceasta stire?