Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire: câte zeptosecunde îi trebuie luminii ca să străbată o moleculă de hidrogen

Publicat:

Oamenii de stiinta au masurat cel mai mic interval de timp cunoscut - cel necesar pentru o particula de lumina sa strabata o molecula de hidrogen, conform unui studiu publicat in ultimul numar al revistei Science, transmite luni Space.com.

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Oamenii de știința din Israel au facut o descoperire remarcabila legata de o supernova

18:01, 28.03.2024 - In urma cu aproximativ 20 de milioane de ani, intr-o galaxie nu foarte indepartata, o stea de mari dimensiuni a explodat si a trimis in spatiu elemente care reprezinta componentele de baza ale vietii, informeaza Reuters, potrivit agerpres.ro. In urma cu aproximativ un an, din intamplare, atunci cand…

Cercetatorii au descoperit ca oamenii care traiesc in orase isi pierd capacitatea de a digera fructele si legumele (Studiu)

15:20, 24.03.2024 - Alimentatia occidentala duce o lipsa serioasa de fibre, iar acest lucru ar putea schimba in mod fundamental modul in care intestinele noastre digera materia vegetala, arata un studiu publicat recent in revista Science, potrivit News.ro. 

Descoperire epocala: A fost identificata steaua neutronica nascuta dintr-o supernova si observata de pe Terra in 1987. Ce spun cercetatorii

08:06, 24.02.2024 - Atunci cand o stea cu o masa de 20 de ori mai mare decat cea a Soarelui nostru a explodat intr-o galaxie din apropiere, explozia sa a fost atat de violenta incat a fost vizibila cu ochiul liber din emisfera sudica a Pamantului timp de cateva saptamani in 1987. Oamenii de stiinta au identificat in sfarsit…

Descoperire fascinanta despre virusurile ne-au modelat creierul

10:55, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent. Aceasta cercetare, publicata joi in revista Cell,…

Descoperire fascinanta despre modul in care virusurile au modelat creierul uman

10:30, 17.02.2024 - Virusuri stravechi, care au infectat vertebratele cu sute de milioane de ani in urma, au jucat un rol crucial in evolutia creierelor noastre avansate si a dimensiunilor corpurilor pe are le avem in prezent, sugereaza constatarile unui studiu recent, citate de AFP. Aceasta cercetare, publicata joi in…

Cum și cand a aparut sarutul: detalii neștiute din trecut despre evoluția acestui gest

23:25, 15.02.2024 - Potrivit cercetatorilor, cea mai veche atestare a sarutului din omenire dateaza de aproximativ 4.500 de ani, in Orientul Mijlociu antic, cu 1.000 de ani mai devreme decat se credea pana acum. Oamenii de știința au evidențiat dovezi care sugereaza ca sarutul a fost practicat in unele dintre cele mai…

Nou-nascut gasit mort la o groapa de gunoi din județul Cluj. Bebelușul era ascuns in saci menajeri

11:20, 15.02.2024 - Descoperire macabra, joi dimineața, la noua groapa de gunoi a județului Cluj. Angajații care sortau gunoaiele au gasit, ascuns in saci doi menajeri, trupul neinsuflețit al unui nou-nascut. Oamenii au sesizat Poliția, care trebuie sa afle daca bebelușul s-a nascut mort sau a fost ucis, dar și cine este…

IN SFARSIT…Cercetatorii au gasit celula care iși amintește alergiile

11:00, 15.02.2024 - Oamenii de știința de la Universitatea McMaster din Canada și de la ALK-Abello A/S din Danemarca au facut o descoperire revoluționara in domeniul alergiilor. Aceștia au identificat un tip specific de celula imunitara numita „celula B de tip 2 de memorie” (MBC2), care joaca un rol cheie in memoria alergiilor.…


Ce parere ai despre aceasta stire?