Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Descoperire care dă peste cap Teoria evoluției: genomul uman coține gene din bacterii, virusuri și ciuperci

Publicat:

Genomul uman si al altor animale complexe contine segmente esentiale „straine" de cod genetic, arata un nou studiu.   Cercetarea, care pune sub semnul intrebarii teoria ca evolutia este exclusiv un proces rezultat prin selectie naturala, a fost publicata in revista .   Initial, s-a crezut ca genele animalelor complexe erau mostenite numai de la parinti, dar studiul arata ca transferul de gene orizontal (HGT - transferul materialului genetic de la un organism la altul care se produce in natura fara sa se recurga la reproducere sau la interventia omului n.r) este inca in curs de desfasurare…

Citeste articolul mai departe pe 7est.ro…  

Sursa articol: 7est.ro


Stiri pe aceeasi tema

STUDIU: Ar putea fi produs beton cu 30% mai rezistent prin procesarea și adaugarea zațului de cafea ars in amestec

16:10, 15.05.2024 - In fiecare an, lumea produce o cantitate uluitoare de 10 milioane de tone de deșeuri de cafea la nivel global. Majoritatea ajung in gropile de gunoi, transmite publicația ScienceAlert. „Eliminarea deșeurilor organice reprezinta o provocare pentru mediu, deoarece emite cantitați mari de gaze cu efect…

Cat timp este bine sa stai in picioare pe zi – beneficii și efecte negative

11:35, 07.05.2024 - Cu toții simțim un anumit disconfort atunci cand suntem nevoiți sa stam mult timp in picioare, insa aceste neplaceri se pot transforma in timp in probleme serioase de sanatate. Statul in picioare este parte integranta din viața noastra de zi cu zi, fie ca este vorba despre timpul petrecut la locul de…

Chipul unei femei care a trait acum 75.000 de ani, reconstituit. Noi descoperiri despre oamenii de Neanderthal

14:55, 02.05.2024 - Un grup de oameni de știința a reconstituit chipul unei femei neanderthaliene care a trait acum 75.000 de ani, relateaza BBC, care apreciaza ca este vorba de o realizare „remarcabila”.Reconstrucția a inceput de la ramașițele sfaramate ale craniului femeii, ale carui oase erau atat de moi in momentul…

A murit fizicanul care a prezis existența bosonului Higgs, care confera masa materiei. Teoria lui a fost demonstrata dupa 50 de ani

20:30, 09.04.2024 - Fizicianul britanic Peter Higgs, laureat al premiului Nobel pentru Fizica in 2013 pentru lucrarile sale asupra „bosonului Higgs”, o particula elementara considerata cheia de bolta a structurii fundamentale a materiei, a murit luni, la varsta de 94 de ani, a anuntat marti Universitatea din Edinburgh.

Un start-up britanic vrea sa produca medicamente contra cancerului la bordul Stației Spațiale Internaționale

23:05, 01.04.2024 - Un start-up britanic – BioOrbit – a anunțat ca vrea sa produca medicamente contra cancerului la bordul Stației Spațiale Internaționale, precizand ca un prim test ar urma sa aiba loc in 2025. Strategia imunoterapiei contra tumorilor este o metoda de combatere a cancerului , care  ”invața” sistemul imunitar…

Descoperire fabuloasa a astronomilor: a fost detectat un "ocean clocotitor" in spațiul cosmic

11:20, 08.03.2024 -  Observatiile efectuate cu ajutorul telescopului spatial James Webb (JWST) al NASA, au dezvaluit vapori de apa si urme chimice de metan si dioxid de carbon in atmosfera exoplanetei, care are o raza dubla fata de cea a Pamantului si se afla la o distanta de aproximativ 70 de ani lumina. Potrivit cercetatorilor…

Bunicii pot fi scut impotriva depresiei mamelor!

00:12, 29.02.2024 - Un studiu recent al cercetatorilor din Finlanda, publicat in revista Population Studies, arata ca prezenta bunicilor poate avea un impact semnificativ asupra sanatații mintale a mamelor, potrivit Hotnews. Studiul a fost realizat de cercetatori de la Universitatea din Helsinki și citat de New York Post.…

Cel mai amplu studiu asupra efectelor vaccinului Covid-19, rezultate ingrijoratoare: Legaturi cu afecțiuni cardiace, neurologice și ale sangelui

14:55, 22.02.2024 - Acest studiu de referința, citat de Bloomberg , a analizat datele a milioane de oameni vaccinați in intreaga lume, iar rezultatele sale ofera noi perspective cu privire la posibilele efecte secundare ale vaccinurilor anti-COVID-19 pe termen lung.Evenimentele rare - identificate la inceputul pandemiei…


Ce parere ai despre aceasta stire?