Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

„Dentistul era îngrijorat că i-aş putea strica scaunul“. Cum sunt umilite femeile plinuţe

Publicat:

Daca nu era de ajuns ca excesul ponderal creeaza nenumarate probleme de sanatate, acesta este deseori tina prejudecatilor celor din jur. Femeile, mai mult decat barbatii care se lupta cu kilogramele in plus, sunt discriminate zilnic.

Psihologul american , de la , a recrutat de pe mai multe forumuri online un grup de 50 de femei supraponderale si obeze si le-a rugat apoi sa noteze intr-un jurnal, timp de o saptamana, toate cuvintele sau replicile care fac referire la greutatea lor.

La finalul experimentului, s-au raportat, in total,…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Șomajul a crescut la cote alarmante in Romania. Barbații, loviți mai rau decat femeile

12:26, 30.05.2024 - In luna aprilie 2024, conform datelor publicate de Institutul Național de Statistica (INS), rata șomajului a ajuns la 5,3% in forma ajustata sezonier, crescand cu 0,1 puncte procentuale fața de luna precedenta, martie 2024. ”Rata somajului in luna aprilie 2024 a fost, in forma ajustata sezonier, de…

SUA: Mamografia, indicata femeilor de la varsta de 40 de ani

16:35, 01.05.2024 - Femeile ar trebui sa inceapa efectuarea mamografiilor de la varsta de 40 de ani, iar investigația ar trebui sa se repete din doi in doi ani. Este recomandarea unei organizații americane independente extrem de apreciate peste Ocean.

Femeile ii gasesc pe barbații chei mai inteligenți și mai atragatori

20:05, 17.04.2024 - Mulți barbați se confrunta cu pierderea parului ca o trauma, o fobie ce dateaza din Egiptul antic, asociata cu pierderea tinereții și a vitalitații. Dar Monique Younes, editorialista la TF1, sfideaza stereotipurile și proclama: "Traiasca cei chei!".

Femeile au 'impanzit' structurile de conducere atat in sectorul public cat si in cel privat

18:55, 25.03.2024 - Participarea femeilor in structurile de conducere a crescut spectaculos, atat in sectorul public, cat si in cel privat, de la 34% in 2002, la 48% in 2021, potrivit unui Infografic Monitorul Social, un proiect al Fundatiei Friedrich-Ebert-Stiftung Romania, citat de Agerpres. "Participarea femeilor…

Portretul femeilor din Moldova: Au un nivel de instruire mai inalt decat barbatii, dar salarii mai mici

16:25, 20.03.2024 - Femeile din Moldova traiesc mai mult decat barbații, au un nivel de instruire mai inalt, dar caștiga mai puțin. Cel puțin așa arata datele Biroului Național de Statistica, facute publice.

Femeile din Romania caștiga in medie cu 21,6% mai puțin decat barbații

11:55, 10.03.2024 - Femeile din Romania caștiga in medie cu 21,6% mai puțin decat barbații Femeile din Romania caștiga in medie cu 21,6% mai puțin decat barbații Decalajul salarial dintre femei si barbati continua sa fie ridicat in Romania, respectiv de 21,6% in favoarea barbatilor, releva analiza „Equal Pay Gender”, realizata…


Ce parere ai despre aceasta stire?