Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ziua Sfinților Constantin și Elena se trec oile prin fum. Tradiții și superstiții legate de această sărbătoare

Publicat:

Sfinții Constantin și Elena reprezinta o sarbatoare importanta pentru romani și sunt multe tradiții și superstiții legeate de ea. La 21 mai, Biserica Ortodoxa ii praznuieste pe Sfintii Imparati Constantin si mama sa Elena , ca protectori ai credintei crestine, slaviti de crestinatate „intocmai cu Apostolii”. In calendarul popular, sarbatoarea Sfinților Constantin și Elena este o sarbatoare a pasarilor de padure, numita Constantin Graur sau Constantinul Puilor. SFINTII CONSTANTIN SI ELENA: Sarbatoarea Sfintilor Imparati Constantin si Mama sa Elena este strans legata de taina si puterea Sfintei…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Traditii de Paste in intreaga lume! Cum este sarbatorita Invierea Domnului

11:25, 05.05.2024 - Pastele este sarbatorit cu mult fast peste tot in lumea crestina. Chiar daca sunt respectate aceleasi canoane religioase, fiecare popor are propriile traditii pascale.America LatinaIn tarile din America Latina are loc spectacolul numit Arderea lui Iuda. Acesta consta in incendierea unei efigii care…

Tradiții de Paști: se ciocnesc oua roșii sau vine Iepurașul?

08:30, 05.05.2024 - Ciocnitul oualor se face dupa reguli care difera de la o zona la alta, dar intotdeauna regulile se respecta de Paști. Pe de alta parte, Iepurasul de Paste este un simbol pagan, emblema a fertilitatii, asociat de crestini cu aparitiile lui Iisus dupa Invie

Tradiții neștiute de Paște: Ce inseamna Paștele Cailor și cu ce aliment se faceau vraji in vremuri stravechi!

08:25, 05.05.2024 - Ciocnitul oualor se face dupa reguli care difera de la o zona la alta, dar intotdeauna regulile se respecta de Paști. Pe de alta parte, Iepurasul de Paste este un simbol pagan, emblema a fertilitatii, asociat de crestini cu aparitiile lui Iisus dupa Inviere.

Sambata Mare. Ultima zi in care se mai fac pregatiri pentru Paste 2024. Semnificații religioase, obiceiuri, tradiții, superstiții

07:05, 04.05.2024 - Sambata Mare. Ultima zi in care se mai fac pregatiri pentru Paste 2024. Semnificații religioase, obiceiuri, tradiții, superstiții Sambata Mare este ultima zi in care se mai fac pregatiri pentru Paște 2024. Din punct de vedere religios, se comemoreaza ziua in care Iisus a fost pus in mormant. Este ultima…

Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra: Ziua in care Iisus a fost rastignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri

19:05, 02.05.2024 - Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra: Ziua in care Iisus a fost rastignit pe cruce. Semnificații, tradiții, obiceiuri Vinerea Mare, Vinerea Patimilor, Vinerea Neagra este una dintre cele mai importante sarbatori din calendarul creștin ortodox. Ea marcheaza ziua in care Hristos a fost rastignit…

Miercurea Mare din Saptamana Patimilor: Traditii si obiceiuri in ziua cand Iisus a fost tradat de Iuda

10:50, 01.05.2024 - Miercurea Mare este o zi importanta de post și rugaciune din Saptamana Patimilor, cand creștinii au grija sa respecte anumite tradiții și obiceiuri. Aceasta zi amintește de momentul in care Maria Magdalena a spalat picioarele lui Iisus cu propriile lacrimi, in semn de caința și a fost transformata in…

FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie

08:05, 28.04.2024 - FLORII 2024. Tradiții, obiceiuri și superstiții. Ce nu este bine sa faci in 28 aprilie. La ce sunt folosite ramurile de salcie Sarbatoarea de Florii, prin care credincioșii sarbatoresc intrarea Domnului in Ierusalim, marcheaza o serie de obiceiuri, tradiții și superstiții legate de momentul din an și…

Florii 2024, tradiții și obiceiuri. Ce este bine sa ai in casa pentru noroc și sanatate

14:35, 27.04.2024 - Duminica Floriilor cade anul acesta pe 28 aprilie și este ziua in care sarbatorim intrarea triumfala a lui Iisus in Ierusalim, cu o saptamana inainte de invierea Sa. Pe masura ce Isus intra in orașul sfant, se apropia de lunga calatorie catre Golgota. El venise sa salveze pe cei pierduți și acum era…


Ce parere ai despre aceasta stire?