Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De unde provine senzatia de deja vu?

Publicat:

Oamenii de stiinta au gasit o noua explicatie a senzatiei stranii din creierul uman, numita deja vu. Akira O'Conner, de Universitatea din St. Andrew, a explicat cum deja vu-ul este doar o metoda prin care creierul uman îsi verifica sistemul de memorie.
Citește mai departe...

Citeste articolul mai departe pe ziuanews.ro…  

Sursa articol: ziuanews.ro


Stiri pe aceeasi tema

Modificari anormale au aparut la broaștele țestoase olivice din Sri Lanka

07:25, 15.06.2024 - Oamenii de știința au impartașit observații despre țestoasele din Sri Lanka. Broaștele țestoase Olive Ridley au dezvoltat modificari anormale in zona carapacei. Observatorii, care a fost un grup de oameni de știința de la Universitatea din Sankt Petersburg, au ajuns la concluzia ca la aceasta specie…

Aceasta floare ar putea fi definita ca inteligenta, spun oamenii de știința

03:10, 15.06.2024 - In lumea noastra, unde inteligența este adesea asociata cu creierul și sistemele nervoase complexe, natura ne surprinde din nou prin comportamentele uimitoare ale unor plante. Recent, un studiu controversat susține ca anumite specii de plante pot fi considerate inteligente, redefinind modul in care…

De ce NU trebuie sa mai aduni niciodata SCOICILE de pe plaja. Experții explica de ce este greșit sa le transformam in suvenir

21:06, 03.06.2024 - De ce ar trebui sa  nu luați scoicile de pe plaja ? Cochiliile sunt o componenta surprinzator de importanta in ecosistemele de coasta. Pe langa stabilizarea plajei și oferirea de materiale de construcție pentru cuiburile pasarilor, ele ofera un habitat sau o suprafața de atașare pentru diverse organisme…

De ce NU trebuie sa mai aduni niciodata SCOICILE de pe plaja. Experții explica de ce este greșit sa le transformam in suvenir

09:50, 03.06.2024 - De ce ar trebui sa  nu luați scoicile de pe plaja ? Cochiliile sunt o componenta surprinzator de importanta in ecosistemele de coasta. Pe langa stabilizarea plajei și oferirea de materiale de construcție pentru cuiburile pasarilor, ele ofera un habitat sau o suprafața de atașare pentru diverse organisme…

Prima jumatate a somnului reseteaza creierul. Ce se intampla in a doua jumatate

16:45, 12.05.2024 - Oamenii au trei nevoi de baza pentru a supraviețui: hrana, oxigen și somn. Odihna este esențiala pentru ca creierul sa se „organizeze”, ceea ce include fie eliminarea informațiilor nou invațate, fie memorarea pe termen lung.

Ce spera oamenii de stiinta sa invete de la eclipsa totala?

17:05, 07.04.2024 - Comportamente ciudate ale animalelor, o coroana solara rareori observata si chiar posibile efecte asupra oamenilor – cercetatorii intentioneaza sa colecteze date valoroase, luni, in timpul eclipsei de Soare, care va traversa Statele Unite, transmite duminica AFP. Eclipsele totale sunt „rare” si reprezinta…

Antidotul miraculos din Evul Mediu - Oamenii de știința polonezi au recreat un medicament stravechi

19:10, 19.03.2024 - Cercetatorii de la Universitatea de Medicina din Wroclaw, Polonia, au fost primii din lume care au recreat in mod sigur faimosul medicament al trecutului - teriac (theriac). Teriacul, format din 71 de substanțe diferite, a fost apreciat in Europa pana in secolul al XVIII-lea ca un antidot miraculos…

Albul, a patra culoare de la semafoare. Motivul pentru care expertii americani vor sa le schimbe

08:50, 18.03.2024 - Toți șoferii știu culorile semafoarelor și ce reprezinta fiecare dintre acestea. Ei bine, cercetatorii propun o a patra culoare, albul. Cu ce ar ajuta traficul culoarea alb la semafor, aflați in randurile urmatoare. Ce ar reprezenta culoarea alb la semafor Oamenii de știința de la Universitatea de Stat…


Ce parere ai despre aceasta stire?