Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

De ce poartă Moş Crăciun culoarea roşie. Ce alte culori mai puţin ştiute a mai purtat bătrânelul de-a lungul istoriei

Publicat:

Sarbatoarea Nasterii Mantuitorului a fost tot mai intens promovata in ultimii ani, ca sarbatoare a lui Mos Craciun, cunoscut de copii ca fiind un batranel cu haine rosii, care traieste in Finlanda si calatoreste prin lume cu o sanie trasa de reni pentru a aduce daruri copiilor. Insa se pune intrebarea urmatoare: "Cum a devenit acest mosneag principalul personaj al sarbatorilor de iarna, reusind azi sa aduca venituri substantiale marilor lanturi de magazine si a brandurilor care se folosesc de imaginea lui pentru a atrage cumpatatorii?".

Azi Mos Craciun este descris sau reprezentat in…

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Sarbatoare mare pentru crestinii ortodocsi, Izvorul Tamaduirii

14:05, 10.05.2024 - In prima vineri dupa Paste este Izvorul Tamaduirii, o sarbatoare inchinata Maicii Domnului. Sarbatoarea aminteste crestinilor de o minune savarsita de Maica Domnului, in secolul V. Minunea s-a petrecut in secolul V, cand Fecioara Maria s-a aratat viitorului imparat bizantin Leon intr-o padure din apropierea…

Serbarea Narciselor de la Negrileasa 2024, in 18-19 mai. Legenda florilor albe din Munții Apuseni

21:45, 29.04.2024 - Serbarea Narciselor de la Negrileasa 2024, in 18-19 mai. Legenda florilor albe din Munții Apuseni Serbarea Narciselor de la Negrileasa se va desfașura in acest an, in perioada 18-19 mai. Evenimentul este moment de sarbatoare atat pentru comunitatea locala, cat și pentru vizitatori. Totodata, este evidențiat…

Locul unic din Munții Apuseni vizitat de mii de turiști in luna mai. Ca orice atractie turistica, are si o legenda proprie

11:40, 24.04.2024 - La peste 1.000 de metri altitudine, in Munții Apuseni, exista o poiana care se coloreaza in alb la sfarsitul fiecarei primaveri. Vorbim despre celebra Poiana a Narciselor de la Negrileasa, situata in județul Alba, pe teritoriul administrativ al comunei Bucium.Ca orice atractie turistica, locul are si…

Alcool, droguri și viteza, in trafic

11:40, 22.04.2024 - La data de 19 aprilie 2024, in jurul orei 17:00, polițiștii Secției de Poliție Rurala Baia de Criș au oprit pentru control autoturismul condus de un barbat in varsta de 31 de ani, din comuna Bucium, județul Alba, care se deplasa pe D.N. 76, din direcția Vața de Jos – Brad. Barbatul aflat la…

Tanar din Alba Iulia, condamnat dupa ce a furat o instalație de brad și un glob disco din Dedeman. Ce pedeapsa a primit

12:30, 12.04.2024 - Tanar din Alba Iulia, condamnat dupa ce a furat o instalație de brad și un glob disco din Dedeman. Ce pedeapsa a primit Un tanar din Alba Iulia a fost condamnat pentru furt, dupa ce a sustras o instalație de brad, și un glob disco din magazinul Dedeman. Magistrații Judecatoriei Alba Iulia i-au dat acestuia…

Minunea din Bran

15:35, 11.03.2024 - O caprioara alba a fost surprinsa in zona Valea Porții din Bran. Mai multe fotografii au fost facute publice de Jandarmeria Brașov.  Culoarea foarte rar intalnita a blanii se datoreaza cel mai probabil albinismului, o tulburare genetica ce se manifesta prin producerea in cantitați foarte mici sau deloc…

Floarea de Colț, sarbatorita in 5 martie. La ce altitudine crește in județul Alba. Legenda florii de munte

06:05, 05.03.2024 - Floarea de Colț, sarbatorita in 5 martie. La ce altitudine crește in județul Alba. Legenda florii de munte In 5 martie este sarbatorita floarea de colt (Leontopodium alpinum Cass.). Cunoscuta si sub denumirea de floarea-reginei, a fost declarata monument al naturii in 1931. Ea este ocrotita si protejata…

Tradiții de primavara: BABELE. Cum, cand și de ce se aleg ”babele”, in luna martie. Legenda și semnificații

18:05, 28.02.2024 - Tradiții de primavara: BABELE. Cum, cand și de ce se aleg ”babele”, in luna martie. Legenda și semnificații Tradiții de primavara: BABELE. Primele 9 sau 12 zile de la inceputul lunii martie ii sunt dedicate, in traditia populara, Babei Dochia. Sunt cunoscute ca Zilele babei. Ele corespund cu zilele…


Ce parere ai despre aceasta stire?