Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Dacă istoria ”iese din arhive”, ”intră” în proza lui Andrei Breabăn

Publicat:

  : La Porțile Destinului, vol.  I, ; Vol. II, Zori insangerați;Istoriografia romaneasca și europeana a observat de mult complexitatea condițiilor in care s-au constituit , Țara Romaneasca și Transilvania. Erau destule forțe ostile care ...

Citeste articolul mai departe pe monitorulsv.ro…  

Sursa articol: monitorulsv.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cele mai luxoase nave romanesti aveau cabine placate cu nuc satinat, sala de dans si cinema. Unde au disparut „Transilvania” si „Basarabia”

08:55, 07.05.2024 - Istoria celor mai luxoase nave romanești a inceput in perioada interbelica. Romania, prin Serviciul Maritim, a comandat la santierele navale Burnmeister & Wain din Copenhaga, Danemarca, doua nave de pasageri sau de croaziera care, la vremea respectiva, erau ultramoderne. Botezate „Transilvania” si „Basarabia”,…

Adunarea Naționala de la Blaj. 176 de ani de la marele eveniment care a influențat decisiv istoria Romaniei

10:55, 03.05.2024 - Pe 3 mai, se implinesc 176 de ani de cand a inceput Adunarea Naționala de la Blaj, una dintre marile adunari a romanilor din Transilvania din timpul Revolutiei de la 1848, prin care acestia si-au expus revendicarile naționale, politice si sociale.

Prima domnitoare din istoria Romaniei. Era originara din Italia, iar sub conducerea ei Țara Romaneasca a inflorit

12:06, 27.04.2024 - Ecaterina Salvarezzo, fiind originara dintr-o familie italiana, a fost prima domnitoare din istoria Romaniei, contribuind semnificativ la dezvoltarea ei. Una dintre realizarile sale notabile a fost inființarea primei tiparnițe din București. Nascuta intr-o familie siciliana influenta la Constantinopol…

De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Fila intunecata din istoria Principatelor Romane

06:15, 13.04.2024 - „Din vremea lui Pazvante Chioru“ este o expresie cunoscuta in limba romana, dar care descrie realitați cumplite pentru poporul roman. Anii in care Osman Pazvantoglu a condus cetatea de la Vidin au fost cei mai crunți pentru populația din Țara Romaneasca, marcați de jafuri, robie și saracie.

REVOLUTIA DE LA 1848-1849: Primele tratative dintre conducatorii Revolutiei romane si reprezentantii guvernului revolutionar ungar

16:35, 10.04.2024 - Declansarea campaniei generalului maghiar Iosif Bem in Transilvania (la 13/25 dec. 1848 a intrat in Cluj; ian.-mart.1849 a ocupat aproape intregul teritoriu al Transilvaniei) la dispozitia guvernului din Pesta a dus la infrangerea trupelor imperiale, constranse, in parte, sa se refugieze in Tara Romaneasca.…

Festivalul Concurs „Taragotul Maramuresean” a ajuns la cea de-a doua editie

19:10, 03.04.2024 - Ansamblul Folcloric National „Transilvania” organizeaza editia a II-a a Festivalului Concurs „Taragotul Maramuresean”, eveniment prin care se propune promovarea și valorificarea muzicii folclorice interpretata la taragot. Presedintele festivalului va fi maestrul Dumitru Dobrican a carui viața se impletește…

Conu Mihai nu a fost mason!

12:55, 17.03.2024 - „Chiar pentru cei care i-au fost apropiați, Sadoveanu-omul ramane un mister” – Aurel LEON  Francmasoneria a fost o societate universala secreta, in tainele careia au patruns, de-a lungul secolelor, mari personalitați politice și culturale ale lumii. Cei care cunosc istoria masoneriei sunt destul de…

Scandal la Zalau: statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajata?

21:30, 01.03.2024 - In orașul Zalau, un proiect de amploare a declanșat un adevarat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie dedicata lui Mihai Viteazul, un proiect evaluat la aproximativ un milion de euro. Viceprimarul Teodor Balajel a facut cunoscut ca statuia are deja autorizație de construcție…


Ce parere ai despre aceasta stire?