Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Curmale – beneficii, proprietăți și rețete dulci cu curmale

Publicat:

Curmalele sunt fructul palmierului Phoenix Dactylifera, originar din Orientul Mijlociu, din spațiul aflat intre Egipt și Mesopotamia. Sunt fructe bogate in minerale, vitamine și fibre, dar și bogate in calorii, deoarece sunt consumate, in mod obișnuit, atunci cand sunt uscate. Vezi care sunt beneficiile consumului de curmale. Curmalele sunt, in Orientul Mijlociu, unul dintre alimentele de baza ale populației. Dateaza din mileniul 6 i.Hr. și, potrivit celor mai vechi dovezi arheologice, au fost descoperite in Arabia. In funcție de soi, curmalele proaspete pot avea dimensiuni și culori variate.…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

Ce este apa de cocos. Beneficii si riscuri

10:05, 13.04.2024 - Apa de cocos poate fi consumata ca atare, imediat cum desfaci o nuca de cocos proaspata, și poate furniza organismului substanțe nutritive esențiale pentru o dezvoltare optima. Descopera ce beneficii are consumul de apa de cocos, dar și care sunt riscurile consumului in exces.Confundata de multe ori…

Semințele de in, importante beneficii pentru sanatate

17:10, 12.04.2024 - Semințele de in, cu aroma sa blanda, de nuca și consistența crocanta, sunt un ingredient versatil care poate imbunatați gustul și textura aproape oricarei rețete. O porție de semințe de in furnizeaza proteine, fibre și acizi grași omega-3. Consumul poate contribui la scaderea riscului de apariție a…

Cate oua poti manca pe zi. Ce diferența este intre oul fiert și oul prajit

19:55, 05.04.2024 - Ouale pot fi consumate zilnic fara teama! Un adult sanatos poate consuma pana la trei oua pe zi, iar un copil poate consuma unul, cel mult doua oua pe zi, in funcție de varsta. Adevarata intrebare nu este cate oua poți manca pe zi, deoarece sunt alimente foarte hranitoare, de care avem nevoie la orice…

Care sunt beneficiile consumului de ficat de origine animala

17:40, 04.04.2024 - Ficatul de origine animala este considerat un superaliment datorita bogației sale de nutrienți, insa el este adesea subevaluat și exclus de multe persoane din dieta obișnuita. Descopera care sunt beneficiile consumului de ficat și cat de des este recomandat sa il consumam:Ficatul de origine animala…

Fructul exotic care produce colagen, secretul delicios pentru o piele stralucitoare și imunitate puternica

20:00, 11.03.2024 - Beneficiind atat de proprietați revitalizante pentru piele și producția de colagen, cat și de capacitatea de intarire a sistemului imunitar, acest fruct extraordinar devine o alegere ideala pentru cei care iși doresc sa sprijine sanatatea lor in mod natural și eficient. Cu capacitați antioxidante puternice…

Care sunt cele mai sanatoase soiuri de cartofi. Leguma bogata in fibre și potasiu

14:51, 07.03.2024 - Cu toate ca este cea mai consumata leguma din Statele Unite, cartoful este adesea considerat nesanatos din pricina conținutului ridicat de carbohidrați și a prezenței sale in industria fast-food, relateaza Health.

Beneficiile uimitoare ale plantei numite "matura intestinului": iarba de leac pentru zeci de afecțiuni

13:55, 04.03.2024 - “Spanacul se consuma ca aliment de baza pentru diferite mancaruri, precum supe, supe-creme, mancarica de spanac, salata de spanac, tarte cu spanac, si lista poate continua. Aveti grija insa! Daca in timpul prepararii spanacul isi schimba culoarea, daca in loc de verde devine un verde-galbui, atunci…

Cercetatorii americani au identificat noi anticorpi care tintesc „partea intunecata” a unei proteine a virusului gripal

14:45, 03.03.2024 - Cercetatorii de la Institutele Nationale de Sanatate din Statele Unite (NIH) au identificat anticorpi care vizeaza o regiune greu de localizat a virusului gripal, a anuntat vineri aceasta agentie americana, relateaza Xinhua.


Ce parere ai despre aceasta stire?