Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum sună Universul. Sonda Cassini a înregistrat în premieră sunetul dintre Saturn şi inelele sale AUDIO

Publicat:

a transmis sunetul care se aude in Spatiu, inregistrat intre inelele lui Saturn. Fisierele audio au fost transmise catre Pamant, dupa ce sonda a realizat a doua manevra de patrundere intre Saturn si inelele sale, informeaza . Prima a avut loc pe 26 aprilie, moment in care a si fost inregistrat sunetul.

Dupa cum explica si NASA, intr-o declaratie oficiala, atunci cand Cassini a trecut prin inelele lui Saturn, instrumentele de masurare a undelor radio si plasmatice (RPWS) au detectat ''sute de particule inelare'', dar dupa ce a ajuns in spatiul dintre planeta…

Citeste articolul mai departe pe rtv.net…  

Sursa articol: rtv.net


Stiri pe aceeasi tema

Universul, la „Mana lui Dumnezeu”! Imaginea uluitoare, surprinsa in spațiu: cum explica astronomii fenomenul cosmic extrem de rar

14:41, 10.05.2024 - I se spune „Mana lui Dumnezeu” și este o structura cosmica situata la 1300 ani-lumina fața de Pamant, in constelația Pupa.O camera speciala pentru energie intunecata a surprins imaginea uluitoare a „globului cometar” așa numita „Mana lui Dumnezeu”.Globulele cometare sunt nori cosmici izolați, plini…

Cercetatorii americani cred ca au descoperit "Lumea de Apoi" menționata in Biblie

22:30, 08.05.2024 - Francis-Yan Cyr-Racine, profesor la Departamentul de fizica al Universtații New Mexico din Statele Unite și unul dintre autorii lucrarii publicata in revista Physical Review Letters, afirma ca aceasta lume invizibila de particule noi, care sunt toate copii ale particulelor cunoscute, ar exista alaturi…

MARE moment astrologic 20-21 aprilie 2024. Incepe un NOU ciclu de 14 ANI. Se activeaza toate ZODIILE! Ce semne trimite Universul!

22:20, 20.04.2024 - In astrologie, se spune ca planetele sunt „conjunctive” atunci cand stau exact la același grad (și, prin urmare, sunt aliniate pe cer). Unele planete experimenteaza acest lucru des, in timp ce altele o fac mult mai rar. Mercur, de exemplu, dureaza doar aproximativ un an pentru a tranzita intregul zodiac,…

PREMIERA: Primul spectacol de dans imersiv la MINA

20:20, 27.03.2024 - MINA, Museum of Immersive New Art, lanseaza in premiera pe 12 aprilie, spectacolul de dans imersiv [IN BETWEEN]. Show-ul este conceput și regizat de Bobi Pricop alaturi de coregraful Filip Stoica, asistat de Simona Dabija, iar coloana sonora a fost realizata de Alexei Țurcan. Universul vizual digital…

ONU: Planeta este in pragul colapsului. Mai putem face ceva?

21:30, 19.03.2024 - Un nou raport al Organizatiei Meteorologice Mondiale, aflata sub egida ONU, avertizeaza ca planeta este in pragul colapsului, dupa ce in 2023 s-au doborat recorduri in materie de poluare, incalzire globala si concentratii de gaze cu efect de sera, relateaza AFP . Au fost doborate recorduri pentru caldura…

PwC Romania: Volumul și valoarea tranzacțiilor finalizate anul trecut au inregistrat cele mai mici cifre din ultimii trei ani

12:26, 14.03.2024 - ​Piața de fuziuni și achiziții din Romania a inregistrat anul trecut 189 de tranzacții finalizate, cu o valoare de 4,3 miliarde de euro, in scadere cu circa 20% fața de 2022, cand ajunsese la 5,2 miliarde de euro, potrivit unei analize realizate de PwC Romania. Rezultatul de anul trecut a fost susținut…

Electrica a avut un profit net de 620,4 milioane de lei in 2023

09:45, 07.03.2024 - Grupul Electrica a inregistrat in 2023 un profit net de 620,4 milioane de lei, in crestere cu 11%, respectiv 61,6 milioane de lei, raportat la anul precedent, ca urmare a performantei segmentului de distributie, potrivit unui comunicat al companiei. Anul trecut, la nivelul Grupului Electrica, EBITDA…

Misterul celui mai mare meteorit cazut pe Pamant. A fost descoperit in 2016, dar a disparut intre timp și e de negasit

21:56, 02.03.2024 - Povestea meteoritului Chinguetti ramane un mister, dupa mai bine de 100 de ani. Bucata de fier de 4,5 kilograme a fost luata de pe varful unui munte de fier de 100 de metri lațime, despre care se crede ca era un meteorit uriaș, in Africa, in 1916, relateaza Science Alert.


Ce parere ai despre aceasta stire?