Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se prepară ce mai bune plăcinte ”poale-n brâu”, după rețeta bunicii

Publicat:

in bucate ne rasfata astazi toate simturile. Am fost la masa pe taramuri moldovenesti, in Bohotin. Acolo, din cand in cand, romancele isi pun poalele in brau si se apuca de framantat branzoici. Asa se numeste cel mai iubit desert. Nu fac niciodata una, doua, ci tavi intregi, pe care le rumenesc apoi in cuptorul satului.

Citeste articolul mai departe pe a1.ro…  

Sursa articol: a1.ro


Stiri pe aceeasi tema

Rețeta pentru coniacul de casa, așa cum il faceau bunicii noștri. Ingredientul secret care ii da un deliciu aparte bauturii

18:40, 05.06.2024 - Dar ce face coniacul acesta atat de special? Nu este doar compoziția ingredientelor, deși ele sunt, desigur, importante. Este dragostea și grija cu care este facut, atenția la detalii și traditia care il inconjoara. Cand bunicii noștri faceau coniac, ei nu se intorceau doar la o rețeta - se intorceau…

Invartita cu mere, rețeta bunicii de care nu poți sa te saturi. Cat trebuie sa stea la cuptor ca sa iasa rumena și crocanta

17:05, 27.05.2024 - Invartita cu mere este o prajitura extrem de delicioasa, care imbina aluatul fraged cu aroma intensa a merelor caramelizate. Acest preparat este ideal pentru orice ocazie, indiferent ca este vorba de o zi obișnuita sau de o sarbatoare. Cat trebuie sa stea la cuptor ca sa iasa rumena și crocanta, dar…

Gogosi cu lingura, cea mai usoara reteta. Secretul lui Chef Paul Constantin pentru cele mai pufoase

09:15, 15.05.2024 - Cine nu adora gogoșile? Acest desert este preferatul tuturor. Sunt aromate și gustoase și nu aveți nevoie de multe ingrediente pentru a le prepara. Pentru astazi va aratam o rețeta simpla de gogoși cu lingura. Secretul lui Chef Paul Constantin pentru cele mai pufoase gogoși! Ce ingrediente aveți nevoie…

Cum se prepara cozonacul moldovenesc, cu aluat dospit, rețeta veche de peste 100 de ani, pastrata in satele din Moldova FOTO

10:56, 04.05.2024 - Cozonacul cu aluat dospit este o rețeta veche de secole pastrata de gospodinele din zona Moldovei. „Este mai migaloasa, dar cozonacul este foarte bun. Este un deliciu”, susține Ecaterina Hulea, o iubitoare de folclor si tradiții din județul Galați

Rețeta speciala de sarmale a Nadiei Comaneci: „Așa am invațat de la mama!” Cum le prepara și ce secret are

15:56, 03.05.2024 - Nadia Comaneci a dezvaluit care e rețeta ei speciala de sarmale, dar ce și alte bucate tradiționale se regasesc pe masa de Paște. Gimnasta de zece se lauda ca toate sunt inspirate din invațaturile mamei sale.

Reteta manastireasca de cozonac de Paste. Asa il prepara maicutele din Moldova

17:55, 02.05.2024 - Mai sunt cateva zile pana la Paște, iar gospodinele sunt toi cu pregatirile pentru masa de Paște. Acest desert are nevoie de multa indemanare și respectarea unor pași importanți. Maicutele din Moldova au o rețeta speciala de cozonac pentru Paște. Ele pastreaza cu sfintenie obiceiurile stravechi, moștenite…

Rețeta de placinte umplute cu varza calita. Preparatul de post pe care il gateau bunicile

10:15, 03.04.2024 - Daca ai ramas in pana de idei și vrei sa te bucuri de un preparat gustos de post, atunci pregatește rețeta de placinte umplute cu varza calita. Este o mancare pe care o gateau bunicile și cu siguranța iți va aduce aminte de copilarie. Iata de ce ingrediente ai nevoie, dar și care este modul de preparare!

Negresa de post, reteta din caietul bunicii. Ingredientul care o face foarte pufoasa

20:15, 20.03.2024 - Negresa de post, dupa rețeta bunicii! Daca aveți de gand sa țineți tot postul Paștelui, acest desert este alegerea perfecta pentru zilele in care aveți pofta de ceva dulce! Se prepara rapid și ușor și il poate face oricine. Insa trebuie sa țineți cont de ce ingrediente adaugați la negresa. Gospodinele…


Ce parere ai despre aceasta stire?