Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum se face maiaua pentru pâine?

Publicat:

Maiaua reprezinta ingredientul necesar creșterii aluatului de paine. Tehnica de a face paine cu maia este straveche, urme ale folosirii ei gasindu-se in vestigiile diferitelor culturi, cu multe secole inaintea erei noastre. In epoca moderna ea a fost inlocuita cu drojdia de bere, dar aceasta practica nu a fost adoptata de bucataria tuturor popoarelor, in multe locuri de pe glob, preferandu-se varianta painii cu maia. , de exemplu, maiaua deține o supremație de necontestat, ea comercializandu-se in magazinele de specialitate și supermarket-uri proaspata sau sub forma de pulbere…

Citeste articolul mai departe pe libertatea.ro…  

Sursa articol: libertatea.ro


Stiri pe aceeasi tema

O ancheta publica face lumina in scandalul sangelui contaminat din Marea Britanie din anii ’70-’90

00:11, 22.05.2024 - Autoritatile din domeniul medical si cele politice au incercat sa ascunda adevarul in legatura cu uriasul scandal al sangelui contaminat ce a dus la moartea a 3.000 de persoane in Marea Britanie intre anii 1970 si 1990, conform concluziei unei anchete publice ce s-a desfasurat timp de 7 ani si a fost…

Cum se face cozonacul fara framantare. Ajutor pentru gospodinele aflate in criza de timp

14:15, 29.04.2024 - Ingrediente pentru cozonacul fara framantare:1 kg faina 50 g drojdie proaspata5 galbenușuri + 1 ou intreg pentru uns500 ml lapte100 g unt topit5 linguri de ulei150 g zahar1 esența vaniliecoaja rasa de la o lamaie sau portocalaun praf de sareIngrediente pentru umplutura:5 albușuri de ou250 g samburi…

Rama pentru Copt și Prajituri prezinta o rețeta-inspirație pentru masa de Paște, un cozonac care va completa perfect masa de sarbatori.

12:45, 23.04.2024 - COZONAC TRUNCHI DE CON Timp de pregatire: 45 minuteINGREDIENTEPentru aluat:300 gr margarina Rama pentru Copt și Prajituri300 gr de zahar tos2 plicuri de zahar vanilat5 oua1 lingurita de praf de copt300 gr de faina fina200 gr mix de fructe uscate, nuca și ciocolataPentru decor:100 gr de ciocolata de…

Blat de tort cu amidon, perfect pentru torturi deosebite

10:00, 10.04.2024 - Amidonul alimentar poate inlocui cu succes faina din rețetele de prajituri sau alte preparate. Nu conține gluten, iar preparatele in care este inclus pot fi consumate și de persoanele cu intoleranța la acesta.In plus, daca este consumat regulat, in cantitați recomandate, amidonul poate favoriza creșterea…

Folosirea excesiva a tehnicii copy-paste și redactarea cu intarziere a hotararilor - critici la adresa Tribunalului Bistrița-Nasaud

15:30, 11.03.2024 - Tehnica copy-paste folosita de judecatori pentru a-si usura activitatea si redactarea hotararilor cu intarziere, pe zeci sau sute de pagini, sunt aspecte criticate in raportul de activitate al Tribunalului Bistrita-Nasaud pe anul 2023, publicat pe portalul instantelor de judecata, transmite Agerpres.

Recomandarile salvamontiștilor pentru bicicliștii care aleg traseele montane

19:30, 06.03.2024 - Avand in vedere temperaturile ridicate din ultima perioada, salvatorii montani din cadrul Serviciului Public Județean Salvamont Brașov au zece recomandari pentru bicicliștii care aleg sa exploreze traseele montane. 1. Pregatirea bicicletei – Asigura-te ca bicicleta ta este in stare buna de funcționare…

Turte cu branza și marar: un deliciu al copilariei, la tine in farfurie. Se prepara rapid și este potrivit pentru intreaga familie

13:30, 06.03.2024 - Ingrediente pentru turta rapida- 500 g faina- 250 ml apa calduța- 100 de grame de branza rasa- 1/2 lingurița zahar- 25 g drojdie proaspata- 50 ml ulei- 1 lingurița sare- mararCum se preparaIntr-un bol generos, adaugați faina și formați o adancitura in mijlocul ei. Intr-un alt recipient, dizolvați drojdia…

Care este diferența dintre painea neagra și cea plina de coloranți. Cum le deosebești?

10:35, 29.02.2024 - Painea neagra poate fi realizata dintr-o varietate de ingrediente, in funcție de rețeta folosita de producator sau de metoda de preparare. In general, painea neagra conține faina integrala sau o combinație de faina alba și faina integrala. Faina integrala este mai bogata in nutrienți și fibre decat…


Ce parere ai despre aceasta stire?