Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cum poate ajuta privarea de somn la tratamentul depresiilor. Rezultatele surprinzătoare ale unui studiu efectuat de americani

Publicat:

Privarea de somn poate sa reduca rapid simptomele de depresie la aproximativ jumatate din pacienti, atunci cand este administrata intr-un mediu controlat, in regim de internare. Aceasta este concluzia unui studiu publicat de cercetatori de la Universitatea din Pennsylvania.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

O nou studiu spulbera veganismu: Consumul de carne ajuta la funcționarea corecta a creierului

05:36, 25.04.2024 - O dieta sanatoasa si echilibrata este asociata cu o mai buna sanatate a creierului si cu bunastarea mintala, sugereaza un nou studiu citat miercuri de DPA/PA Media. Cercetarea, efectuata de oameni de stiinta din Marea Britanie, aduce noi informatii referitoare la modul in care preferintele alimentare…

Uleiul de canabidiol – CBD, drog sau leac?

00:15, 18.03.2024 - Canabidiol (CBD) este un compus organic gasit in planta de Cannabis sativa. In toate țarile UE, importul de CBD este permis pentru uz personal, daca prezinta un conținut de tetrahidrocanabinol (THC) mai mic de 0,2%. THC este compusul din cannabis responsabil cu proprietațile psiho-active, cele care…

STUDIU Cum ar putea ajuta musculitele de fructe la stoparea dezvoltarii tumorilor cerebrale

07:06, 13.03.2024 - Oameni de stiinta considera ca musculitele de fructe ar putea opri dezvoltarea tumorilor cerebrale, relateaza dpa. Experti de la Centrul de Excelenta de Cercetare a Tumorilor Cerebrale de la Universitatea din Plymouth, sud-vestul Angliei, au reusit identificarea si examinarea celulelor aflate in primele…

S-A INTAMPLAT PE 28 FEBRUARIE

07:15, 28.02.2024 - In 202 i.Hr., a avut loc ceremonia de incoronare a lui Liu Bang ca Imparat Gaozu al Han, inițiind patru secole de domnie a Dinastiei Han in China 1 . In 364, Valentinian I devine Imparat Roman (domnește pana in 375) 1 . In 870, se incheie al 8-lea Consiliu Ecumenic la Constantinopol 1 . In 1570, are…

Cum hormonul fericirii ar putea salva creierul de demența Alzheimer

15:05, 16.02.2024 - Potrivit unui recent studiu, neuronii specifici oxitocinei, hormonul fericirii, intervin in imbunatațirea memoriei in cazul persoanelor afectate de demența Alzheimer. Cercetatorii de la Universitatea din Tokyo au fost interesați de rolul hormonului  oxitocina (OXT)  in procesul de invațare și memorare.…

Impactul poluarii aerului asupra polenizatorilor nocturni (studiu)

22:45, 09.02.2024 - Polenizarea plantelor dependente de insectele nocturne, precum fluturii de noapte, este amenintata de poluarea aerului, potrivit unui studiu publicat joi in revista Science, potrivit Agerpres. Un poluant prezent in aer, in special noaptea, reduce drastic capacitatea acestor polenizatori de a urmari…

Un nou medicament va ajuta in combaterea cancerului mamar

00:01, 07.02.2024 - Cercetatorii au descoperit un nou medicament care poate inhiba cu succes dezvoltarea celei mai agresive forme de cancer de sin, conform unui studiu publicat luni, transmite agentia Xinhua. {{729373}} Un studiu preclinic condus de Universitatea din Adelaide, Australia, este considerat promitator in lupta…


Ce parere ai despre aceasta stire?