Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cronologia unui an DEZASTRUOS pentru România: morți, carantină, incertitudine și speranța salvării adusă de vaccinul anti-Covid-19

Publicat:

Vaccinul impotriva COVID-19 intra vineri in țara, la 10 luni de la depistarea primului roman confirmat cu SARS-CoV-2. Romania a trecut in acest timp prin incertitudini, boala, temeri și moarte, iar vaccinul este vazut ca speranța ce pune capat unui razboi care ne-a gasit nepregatiți, dar ne-a unit, relateaza Mediafax.

Era 26 februarie cand, in toiul nopții, ministrul Sanatații de atunci, , impreuna cu și , atunci secretari de stat, au anunțat diagnosticarea primului caz de COVID-19 in Romania.

Era vorba de un tanar de 25 de ani, din Prigoria,…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Cate doze de vaccin anti-COVID mai are Romania in depozite

08:30, 02.04.2024 - Aproximativ 7 milioane de doze de vaccin anti-COVID-19 au fost distruse sau urmeaza sa fie distruse in perioada urmatoare, iar 3 milioane de doze mai sunt in depozite. Potrivit ministrului Sanatații, Alexandru Rafila, s-au contractat initial 94 de milioane de doze, fiind redusa cantitatea la 80 de milioane.…

Cine vindeca Romania. Scutul OECD cu banii de la PNRR

17:15, 22.03.2024 - Alexandru Rafila da verdictul. Drumul catre OECD, cel mai important obiectiv de politica externa al Romaniei, dupa aderarea la NATO și UE, trece prin PNRR. Dintre toți miniștrii Sanatații care s-au perindat in 16 ani de cand suntem membri ai UE, Alexandru Rafila lucreaza cu doua atuuri - propria…

Cel mai complet studiu privind efectele pandemiei COVID. Speranța de viața a scazut DRAMATIC

00:10, 14.03.2024 - Pandemia \"\"a avut un impact mai profund decat orice alt eveniment observat intr-o jumatate de secol, inclusiv razboaie și dezastre naturale\"\", sustine co-autorul Austin E. Schumacher de la Institutul pentru Valori și Evaluare a Sanatații (IHME) de la Universitatea din Washington, Statele Unite,…

Date explozive din cea mai completa evaluare despre Covid: speranța de viața a fost redusa cu 1,6 ani, la nivel global

23:55, 13.03.2024 - In primii doi ani ai pandemiei, Covid-19 a facut ca speranța medie de viața a oamenilor din intreaga lume sa scada cu 1,6 ani. Acest lucru a fost relevat de un studiu publicat de revista ''The Lancet'', care evidențiaza ''o inversare brusca a tendinței'' fața de creșterile inregistrate in anii precedenți,…

La nivel mondial, speranta de viata a scazut cu un an si jumatate in timpul pandemiei Covid-19

12:21, 12.03.2024 - Speranta medie de viata, care a crescut constant timp de decenii in intreaga lume, a scazut brusc in anii 2020 si 2021, in timpul apogeului pandemiei de COVID-19, conform unui studiu publicat marti in jurnalul stiintific Lancet. Speranta de viata a scazut in aceasta perioada in marea majoritate (84%)…

Organizatia Mondiala a Sanatatii a donat sistemului integrat de urgenta din Romania echipamente medicale in valoare de peste 400.000 de euro

11:20, 01.03.2024 - Seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), Raed Arafat, a anuntat, vineri, ca echipamente medicale de peste 400.000 de euro au fost donate de catre Organizatia Mondiala a Sanatatii, acestea urmand sa fie folosite, in principal, pentru acordarea asistentei medicale de urgenta. Raed Arafat…

Județul Brașov ramane pe primul loc la cazurile de rujeola de la nivel național

20:30, 21.02.2024 - Prefectul județului Brașov, Mihai Catalin Vasii, și subprefectul Lucian Patrașcu, alaturi de reprezentanți ai Direcției de Sanatate Publica Brașov, au organizat astazi o intalnire cu asistenții medicali comunitari, mediatorii sanitari, reprezentanți ai Asociației Partida Romilor Pro-Europa și alți reprezentanți…

Ministrul Sanatații, despre refuzul vaccinurilor: „Epidemia de rujeola face victime in continuare, lumea nu ințelege”

23:35, 11.02.2024 - Nu am avut apetența deosebita in Romania pentru vaccinare antigripala. La noi au fost 1,5 milioane de doze administrate, anul asta ceva mai puțin, nu sunt suficiente ca sa oprești transmiterea gripei. Alte țari au avut mult mai mult, acolo oamenii incearca sa protejeze categoriile cele mai expuse.Numarul…


Ce parere ai despre aceasta stire?