Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Creșterea taxei clawback duce la dispariția medicamentelor ieftine. Peste 2.300 de medicamente riscă să nu mai existe în farmaciile din România, 60% fiind sub 25 de lei

Publicat:

Peste 2.300 de medicamente risca sa dispara de pe piața, 60% din acestea fiind sub 25 de lei, in contextul in care taxa clawback este așteptata sa ajunga la 30% pana la finalul anului, a anunțat, joi, , președintele Asociației Producatorilor de din Romania (APMGR). Toate patologiile sunt afectate de riscul de dispariție a celor peste 2.300 de medicamente, a precizat , membra a comisiei APMGR. Medicamentele care risca sa dispara se adreseaza unor arii terapeutice precum boli cardiovasculare și digestive, cancer, boli ale sistemului nervos central…

Citeste articolul mai departe pe vocea.biz…  

Sursa articol: vocea.biz


Stiri pe aceeasi tema

Lanțul romanesc de bijuterii de lux, Teilor, a avut un profit net de 22,4 milioane lei in 2023

15:15, 30.04.2024 - Lanțul romanesc de bijuterii de lux, Teilor, raporteaza, la nivel consolidat, o cifra de afaceri de 412,7 milioane de lei, o creștere de 11% fața de 2022, și EBITDA de 68,3 milioane de lei, un avans de 27%. Profitul net contabil s-a ridicat la 22,4 milioane de lei, o majorare cu 108% comparativ cu anul…

Optimizarea cheltuielilor, cheia asigurarii accesului la servicii medicale pentru toți pacienții

03:15, 26.04.2024 - In timp ce ministrul Alexandru Rafila susține ca accesul la medicamente generice este o prioritate a Ministerului Sanatatii, reprezentanții APMGR atrag atenția ca politici precum „prețul cel mai mic” și „taxa clawback” au condus la dispariția multor medicamente generice și biosimilare de pe piața.  …

Criza de medici la spitalul din Orșova. Conducerea a angajat doctori la pensie, ca sa nu iși suspende activitatea

07:16, 05.03.2024 - De exemplu, intr-un spital din Mehedinți mai sunt, in prezent, doar 20 de medici dintre care șase pensionari. Aceștia indeplinesc sarcinile a 32 de medici, cați sunt de fapt in organigrama. Lipsa medicilor ridica probleme mari la Spitalul Municipal din Orșova. Conducerea spitalului a angajat doctori…

Criza de medici la spitalul din Orșova. Conducerea a angajat doctori la pensie, ca sa nu iși suspende activitatea

11:16, 04.03.2024 - De exemplu, intr-un spital din Mehedinți mai sunt, in prezent, doar 20 de medici dintre care șase pensionari. Aceștia indeplinesc sarcinile a 32 de medici, cați sunt de fapt in organigrama. Lipsa medicilor ridica probleme mari la Spitalul Municipal din Orșova. Conducerea spitalului a angajat doctori…

Medicamentele se scumpesc din nou. Cat vor ajunge sa plateasca romanii pentru sanatatea lor

09:20, 03.03.2024 -  Ministerul Sanatații a elaborat un proiect de act normativ prin care majoreaza cu circa 2% prețurile maxime pentru peste 800 de medicamente din Catalogului național al prețurilor medicamentelor autorizate de punere pe piața in Romania (Canamed). Este vorba de 840 de medicamente cu un preț de producator…

Bolnavii de epilepsie din Romania nu gasesc medicamente. ”Se duc dupa leacuri in Republica Moldova”

18:20, 20.02.2024 - Fondatorul și coordonatorului rețelei Telemedicina in Epilepsie din Romania, dr. Bogdan Florea spune ca pacienții sai nu gasesc medicamentele necesare, informeaza Agenția de presa Rador, care citeaza Radio Tirgu Mureș. Acesta a precizat ca, deși medicamentele sint descoperiri vechi, iar cele de baza…

Medicamentele pentru epilepsie, tot mai greu accesibile pentru bolnavi. Medic: „Pacienții se duc sa-și caute leac prin țarile vecine”.

09:45, 20.02.2024 - Bolnavii diagnosticați cu epilepsie iși gasesc tot mai greu medicamentele necesare. Medicația aferenta acestei afecțiuni lipsește din farmacii, iar pacienții sunt nevoiți sa le gaseasca pe cont propriu prin țarile din regiune.

Companiile din Romania și Ungaria, printre cele mai afectate de creșterea semnificativa a prețurilor la energie in Uniunea Europeana

11:45, 15.02.2024 - Un raport anual privind piața unica și competitivitatea, publicat miercuri de Comisia Europeana, dezvaluie ca companiile din Romania și Ungaria se confrunta cu cele mai mari costuri la energie din intreaga Uniune Europeana. Prețurile la energie au crescut considerabil in UE in ultimii doi ani, in special…


Ce parere ai despre aceasta stire?