Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Coronavirus: De ce în sezonul rece este mai infecțios? De ce dezvoltă mutații?

Publicat:

Covid-19, dar și alte boli se manifesta mai puternic iarna. Cauzele sunt bine cunoscute: mai multe persoane in spații inchise, neaerisite corespunzator, slabirea sistemului imunitar. Dar mai exista o cauza legata de structura coronavirusului, dotat cu varfuri cu proteine sensibile la temperatura. Sensibil la frig Deci sunt cunoscute cauzele raspandirii mai accelerate a virusului in timpul iernii. Aerul rece și uscat favorizeaza patrunderea virusului in nas, in condițiile in care același aer rece fragilizeaza sistemul imunitar. Numeroase studii au aratat, de asemenea, ca virusul el insuși este…

Citeste articolul mai departe pe puterea.ro…  

Sursa articol: puterea.ro


Stiri pe aceeasi tema

(VIDEO) Craiova: Expoziția virtuala „Ileana și Romulus Vulpescu”

15:45, 20.05.2024 - Colecția „Ileana și Romulus Vulpescu” va putea fi admirata la Muzeul Carții și Exilului Romanesc din Craiova. Colecția cuprinde opera semnata de cei doi autori, beletristica și traduceri. Fondul de carte se intregește cu volume bibliofile, carți rare scrise in limba franceza, din domeniul filologiei,…

Prima Conferința Internaționala „Patrimoniu, Știința și Tehnologii pentru Conservare Durabila”, la Universitatea targovișteana

11:25, 16.05.2024 - In perioada 16-17 mai 2024, la Institutul de Cercetare Științifica și Tehnologica Multidisciplinara al Universitații „Valahia” din Targoviște, se va desfașura prima Conferința Internaționala Anuala „Patrimoniu, Știința și Tehnologii pentru Conservare Durabila.” Organizata de Universitatea „Valahia”…

Vaccinul care protejeaza impotriva coronavirusurilor, inainte ca o pandemie sa fi inceput, tot mai aproape de a deveni disponibil

17:05, 06.05.2024 - Oamenii de știința au creat un vaccin care are capacitatea de a proteja impotriva unei game largi de coronavirusuri, inclusiv a unor varietați despre care nici macar nu se știe inca, relateaza The Guardian.Injecția experimentala, care a fost testata pe șoareci, marcheaza o schimbare de strategie catre…

Anatomia UMF, cladire emblematica a Clujului, va fi reabilitata cu 11 mil. de euro! Anca Buzoianu: „E nucleul pe care s-a dezvoltat universitatea noastra”

12:55, 19.04.2024 - Cladirea Anatomie a Universitații de Medicina și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca va fi modernizata prin intermediul Programului Regional Nord-Vest, in urmatorii cinci ani, cu 11 milioane de euro! Institutul „Anatomia” este prima și cea mai ampla construcție realizata in complexul medical…

Profesor emerit la Universitatea din Osaka: "Pandemia a fost folosita ca pretext fals de catre OMS pentru a stimula vaccinarea tuturor”

17:00, 17.04.2024 - Profesorul Masayasu Inoue a facut o serie de declarații controversate in ceea ce privește pandemia de Covid-19. "Va mulțumesc foarte mult pentru ca mi-ati oferit aceasta oportunitate valoroasa de a-mi transmite mesajul despre incalcarea drepturilor omului in timpul COVID-19.Numele meu este Masayasu…

Razboiul din umbra dintre Israel și Iran a ieșit la lumina. Ce urmeaza?

09:45, 15.04.2024 - Atacul fara precedent al Iranului asupra Israelului de sambata seara a marcat o schimbare in abordarea Teheranului, care s-a bazat pe prudența in Orientul Mijlociu, de la inceputul razboiului Israel-Hamas. Toți ochii sunt acum ațintiți spre Israel, care ar putea alege sa intreprinda noi acțiuni militare,…

Ești sau nu ești neandertalian? 6 trasaturi care te ajuta sa-ți dai seama

11:01, 07.04.2024 - Exista, aflam cu surprindere, șase trasaturi care sugereaza ca ai ADN neandertalian: de la fumat la… parul drept. In oamenii moderni, pana la doua procente din ADN-ul nostru provine de la stramoșii noștri neandertalieni. ADN-ul de la neandertalieni are efecte mici, dar detectabile, asupra oamenilor…

Cel mai complet studiu privind efectele pandemiei COVID. Speranța de viața a scazut DRAMATIC

00:10, 14.03.2024 - Pandemia \"\"a avut un impact mai profund decat orice alt eveniment observat intr-o jumatate de secol, inclusiv razboaie și dezastre naturale\"\", sustine co-autorul Austin E. Schumacher de la Institutul pentru Valori și Evaluare a Sanatații (IHME) de la Universitatea din Washington, Statele Unite,…


Ce parere ai despre aceasta stire?