Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Consumul mare de alimentele ultraprocesate și de îndulcitori crește riscul de depresie

Publicat:

Un studiu american a descoperit ca exista o asociere semnificativa intre consumul de cantitați mari de alimente ultraprocesate, in special cele cu indulcitori artificiali, și depresie, transmite .

Citeste articolul mai departe pe digi24.ro…  

Sursa articol: digi24.ro


Stiri pe aceeasi tema

Atenție ce mananci! Anumiți aditivi alimentari ar putea crește riscul de diabet - studiu

15:25, 25.04.2024 - Consumul frecvent al anumitor emulsifianti pare sa fie asociat cu un risc mai ridicat de diabet, sugereaza un studiu amplu publicat miercuri, a carui metodologie face insa obiectul mai multor critici.

Indulcitorul neotam (E961), folosit in prajituri și bauturi, poate deteriora peretele intestinal și poate avea un „efect toxic asupra sanatații”, spun oamenii de știința

00:00, 25.04.2024 - Un indulcitor utilizat in prajituri, bauturi racoritoare și in guma de mestecat poate dauna grav sanatații oamenilor, prin slabirea și deteriorarea intestinului, arata un nou studiu, citat miercuri de The Guardian.Consumul chiar și a unei cantitați mici de indulcitor neotam (E961) poate duce la apariția…

Șerpii devin din ce in ce mai activi in zonele montane. Riscul de a fi mușcat crește considerabil

21:36, 10.04.2024 - Intalnirile cu serpii pe munte devin din ce in ce mai dese si in cele mai nebanuite locuri. Trei sferturi dintre muscaturile de sarpe apar la persoanele care ating serpi si sunt imprudente, avertizeaza Salvamont Mureș.

Centrala nucleara Zaporojie, vizata de un atac cu drone. „Riscul unui accident nuclear major” crește, atenționeaza AIEA

08:55, 08.04.2024 - Liderul Agentiei Internationale pentru Energie Atomica (AIEA) și-a exprimat dezaprobarea fața de bombardamentul cu drone lansat asupra unuia dintre cele șase reactoare ale centralei nucleare Zaporojie din Ucraina, relateaza The Guardian.

Fibrilația atriala crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori

18:45, 04.04.2024 - Fibrilația atriala (cel mai frecvent tip de aritmie cardiaca) crește riscul de accident vascular cerebral de 4 ori, cu consecințe fatale in 30% din cazuri și invaliditate pentru jumatate dintre cei afectați, potrivit mediafax.

Nu toate alimentele ultraprocesate sunt rele. Ce ar trebui sa știi, potrivit nutriționiștilor

16:30, 02.04.2024 - Unele studii recente au asociat o dieta bogata in alimente ultraprocesate cu un risc crescut de boli de inima, diabet de tip 2, depresie și demența. In timp ce discuțiile se concentreaza adesea pe impactul lor negativ, pot exista unele excepții care merita explorate.

Consumul de alcool crește riscul de boli de inima, mai ales in cazul femeilor

20:10, 29.03.2024 - Noi date sugereaza ca un obicei regulat de a bea alcool poate crește riscul de a dezvolta boli de inima. Acest lucru pare sa fie valabil mai ales pentru femei, potrivit concluziilor unui studiu care va fi prezentat la sesiunea științifica anuala a Colegiului American de Cardiologie.

Studiu: Medicamentele hormonale ar putea creste riscul de tumori cerebrale printre femei

11:35, 28.03.2024 - Milioane de femei din intreaga lume care utilizeaza anumite medicamente hormonale pentru contraceptie si pentru a gestiona afectiuni precum endometrioza pot prezenta un risc crescut de tumori cerebrale rare, de obicei benigne, sustin cercetatorii citați de The Guardian. Oamenii de stiinta au descoperit…


Ce parere ai despre aceasta stire?