Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Companiile româneşti intenționează să aloce 14% din bugetele IT pentru securitate cibernetică în 2021

Publicat:

Companiile romanesti sunt dispuse sa isi mareasca bugetul pentru imbunatatirea securitatii cibernetice si sa aloce 14% din bugetele IT in aceasta directie, insa este insuficient, arata un studiu comandat de , o companie romaneasca de securitate informatica.

Citește și: DOLIU in muzica! A murit autorul piesei You'll : sotia sa, fiicele si nepotii sunt devastati

In ciuda cresterii semnificative a numarului si a sofisticarii atacurilor de securitate cibernetica, doar patru companii din 10 sunt ingrijorate de posibilitatea ca ar putea fi tinta unui…

Citeste articolul mai departe pe stiripesurse.ro…  

Sursa articol: stiripesurse.ro


Stiri pe aceeasi tema

Bani europeni: 2,5 miliarde de euro pentru companiile romanești

20:11, 13.04.2024 - Comisia Europeana aproba 2,5 miliarde de euro pentru sprijinirea companiilor romanești afectate de razboiul Rusiei impotriva Ucrainei. PNL ramane un partener de incredere la nivel european și un susținator ferm al Ucrainei, iar aprobarea acestui proiect confirma angajamentul nostru.   Biroul de presa…

Riscurile cibernetice sunt prioritizate de numai un sfert dintre companiile din Europa Centrala și de Est

14:40, 12.04.2024 - Companiile din Europa Centrala și de Est (ECE), inclusiv din Romania, prioritizeaza riscurile „tradiționale“, adica instabilitatea economica, situația geopolitica și volatilitatea macroeconomica, in detrimentul celor digitale, tehnologice sau cibernetice (cum ar fi ransomware, piraterie și urmarire),…

Companiile afirma ca au nevoie de peste 6 luni pentru a ocupa posturile de securitate cibernetica

13:50, 06.03.2024 - Cel mai recent sondaj Kaspersky a constatat ca 48% dintre companii au nevoie de peste jumatate de an pentru a gasi un profesionist calificat in securitate cibernetica. Lipsa experienței dovedite a fost citata drept una dintre cele mai mari provocari, alaturi de costul ridicat al angajarii și concurența…

Cristian Cornea: de la Colegiul HCC Alba Iulia, in elita mondiala a specialiștilor in securitate cibernetica și ethical hacking

19:05, 05.03.2024 - Cristian Cornea: de la Colegiul HCC Alba Iulia, in elita mondiala a specialiștilor in securitate cibernetica și ethical hacking Cristian Cornea este expert in securitate cibernetica, trainer, antreprenor și un membru implicat in comunitatea de cybersecurity din intreaga lume. De remarcat ca Cristian…

Nicolae Ciuca solicita o schimbare de urgența a legii: 'Al doilea tezaur' al Romaniei este in pericol

20:41, 16.02.2024 - Presedintele Senatului, Nicolae Ciuca , a atras atentia, vineri, ca legislatia romaneasca in materie de securitate cibernetica trebuie modificata pentru ca bazele de date ale statului vor fi "al doilea tezaur" al Romaniei si trebuie sa fie protejate ca atare. "Legislatia romaneasca in materie de…

Cea mai mare breșa de securitate cibernetica din istoria Franței: Datele a jumatate din populație au fost furate

15:20, 11.02.2024 - Datele a 33 de milioane de persoane din Franța au fost furate in cel mai mare atac cibernetic din istoria țarii, afectand aproape jumatate din populație. Doi furnizori de servicii pentru companiile de asigurari medicale au fost ținta atacului, dezvaluind date personale ale milioane de oameni.…

Marcel Ciolacu: In toate licitațiile publice se va aplica „Criteriul verde”

16:50, 09.02.2024 - Guvernul se pregatește sa introduca criteriul “verde” in licitațiile publice. Companiile cu cea mai scurta ruta de transport vor primi punctaj suplimentar. Este cel mai puternic instrument pentru a sustine companiile romanesti. Premierul Marcel Ciolacu: Finalizam setul de norme prin care in toate licitațiile…

Inteligența artificiala poate inlocui doar munca robotica. Expert in securitate cibernetica: „Nu trebuie sa ne fie teama”

22:35, 07.02.2024 - Directiva UE care reglementeaza inteligența artificiala va proteja și locurile de munca ale angajaților. Totuși cei care au locuri de munca ce se bazeaza pe sarcini repetitive sunt in pericol de a fi inlocuiți, avertiza recent Fondul Monetar Internațional (FMI).


Ce parere ai despre aceasta stire?