Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Colecţia de Artă Veche Românească. 150+

Publicat:

In corpul Stirbei al de Arta al Romaniei este gazduita expozitia „Colectia de . 150+”. Evenimentul nu numai ca doreste ca publicul vizitator sa cunoasca frumoasa poveste a colectiei, dar in acelasi timp prezinta fondul artistico-documentar Alexandru Odobescu-Henri Trenk. Istoria colectiei de arta veche romaneasca incepe odata cu prima cercetare a manastirilor din a lui Alexandru Odobescu, in 1860. Tot acest parcurs a fost documentat de catre pictorul elvetian Henri Trenk, printr-o serie de desene, astazi expuse la MNAR. Toate acestea, dar…

Citeste articolul mai departe pe historia.ro…  

Sursa articol: historia.ro


Stiri pe aceeasi tema

Catalogul Arta si istorie. Portrete din colectia de pictura a Muzeului National de Istorie a Romaniei"

09:36, 12.05.2024 - Catalogul "Arta si istorie. Portrete din colectia de pictura a Muzeului National de Istorie a Romaniei este tiparit in 2016, are 128 de pagini si contine peste 40 de picturi din patrimoniul MNIR, reprezentand personalitati ale istoriei Romaniei, din Evul Mediu pana in perioada contemporana. Isi gasesc…

Prima domnitoare din istoria Romaniei. Era originara din Italia, iar sub conducerea ei Țara Romaneasca a inflorit

12:06, 27.04.2024 - Ecaterina Salvarezzo, fiind originara dintr-o familie italiana, a fost prima domnitoare din istoria Romaniei, contribuind semnificativ la dezvoltarea ei. Una dintre realizarile sale notabile a fost inființarea primei tiparnițe din București. Nascuta intr-o familie siciliana influenta la Constantinopol…

La Muzeul National de Istorie a Romaniei: Expozitia In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR", isi prelungeste perioada de vizitare

12:40, 13.04.2024 - Expozitia "In jurul Atacului de la Smardan. Pictori ai Razboiului de Independenta in colectia MNIR, isi prelungeste perioada de vizitare pana la data de 12 mai 2024, potrivit Muzeului National de Istorie a Romaniei. Dintre episoadele definitorii pentru istoria moderna romaneasca, Razboiul Ruso Turc…

De unde vine expresia „Pe vremea lui Pazvante“. Fila intunecata din istoria Principatelor Romane

06:15, 13.04.2024 - „Din vremea lui Pazvante Chioru“ este o expresie cunoscuta in limba romana, dar care descrie realitați cumplite pentru poporul roman. Anii in care Osman Pazvantoglu a condus cetatea de la Vidin au fost cei mai crunți pentru populația din Țara Romaneasca, marcați de jafuri, robie și saracie.

Cel mai scandalos amantlac din istoria Romaniei. Prințul Gheorghe Bibescu și-a inchis soția in sanatoriu, pentru a putea trai cu Maria Ghica

11:55, 04.04.2024 - La mijlocul secolului al XIX-lea, Țara Romaneasca este zguduita din temelii de doua divorturi scandaloase, captivand atenția marilor case boierești, ale clerului și ale cercurilor diplomatice. Dnomnitorul romanilor, Prințul Gheorghe Bibescu se indragostește nebunește de Maria Ghica, femeia pe care o…

Impactul colecției Cartier Santos in industria ceasurilor de lux

14:20, 26.03.2024 - Istoria brandului Cartier incepe in anul 1847, ca un mic atelier de familie producator de bijuterii și accesorii prețioase care inspirau o eleganța aparte. Etalon al preciziei, bunului gust și inovației, a cunoscut o creștere accelerata pe piața ceasurilor de lux, apogeul atingandu-l in 1904, cand a…

Conu Mihai nu a fost mason!

12:55, 17.03.2024 - „Chiar pentru cei care i-au fost apropiați, Sadoveanu-omul ramane un mister” – Aurel LEON  Francmasoneria a fost o societate universala secreta, in tainele careia au patruns, de-a lungul secolelor, mari personalitați politice și culturale ale lumii. Cei care cunosc istoria masoneriei sunt destul de…

”Simte istoria”,  proiect nou al Muzeului Național al Bucovinei la Cetatea de Scaun a Sucevei destinat elevilor cu deficiențe auditive și vizuale

22:35, 05.03.2024 - Odata cu redeschiderea Cetații de Scaun a Sucevei și din dorința de oferi șanse egale de participare la activitațile de educație muzeala mai multor copii, Muzeul Național al Bucovinei vine anul acesta cu un proiect nou, ce se va desfașura pe tot parcursul anului școlar, in cadrul Serviciului Cetatea…


Ce parere ai despre aceasta stire?