Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Clădirile aglomerate ar putea produce energie electrică. VEZI invenţia inedită a unui elev din Moldova

Publicat:

Cladirile mai aglomerate ar putea sa produca energie electrica proprie. Si asta, daca ar fi instalat un generator special, inventat de , elev in clasa a 11-a la cu . Pentru aceasta inventie tanarul a fost premiat la un concurs al tinerilor inventatori, organizat de Academia de Stiinte.

Generatorul este conceput astfel incat sa inlocuiasca o treapta a scarii, iar energia este produsa atunci cand oamenii pasesc peste el. Aparatul poate fi utilizat cu succes in blocurile cu multe etaje sau in institutiile de invatamant, unde este flux sporit…

Citeste articolul mai departe pe publika.md…  

Sursa articol: publika.md


Stiri pe aceeasi tema

Doza de energie: Cum putem reduce consumul de resurse

17:45, 30.04.2024 - Risipa energetica este o problema din ce in ce mai acuta, atat pentru mediu, prin creșterea emisiilor de carbon, cat și pentru buget, consumul ineficient de energie menținand facturile ridicate. Vestea buna este ca, prin gesturi simple, aplicate zilnic, putem optimiza pierderile și conserva resursele. „Doza…

Situația din Slanic Prahova se agraveaza: Primele concluzii arata ca nu exista o galerie subterana. Localnicii au alta ipoteza

08:30, 28.04.2024 - Se agraveaza situația din Slanic Prahova, unde craterul aparut in mijlocul unui drum tot crește. Specialiștii care monitorizeaza permanent zona și fac masuratori nu au inca o explicație. Acolo au fost trimiși și experți ai Institutului de Fizica a Pamantului. Primele concluzii arata ca nu exista o galerie…

Paradoxul prețurilor negative la energie electrica in Romania: De ce NU scad facturile?

17:20, 09.04.2024 - In ciuda prețurilor negative la energia electrica inregistrate recent in Romania, romanii nu simt in mod imediat o scadere in facturi. Specialiștii avertizeaza ca este necesara o așteptare de inca cateva luni pana cand consumatorii vor observa o reducere

Electrocasnicele lasate in priza consuma curent. Cum reducem cu pana la 50% consumul de energie și implicit a facturii

11:40, 24.03.2024 - Potrivit unui studiul al Asociației Environ, utilizarea corecta a echipamentelor electrice și electrocasnice dintr-o gospodarie, poate reduce cu pana la 50% consumul de energie și implicit a facturii lunare. Aparatele care pot duce la cea mai mare risipa a curentului electric. In primul rand, incarcatorul…

Al doilea contor de energie electrica, obligatoriu pentru acesti romani. Cat vor scoate din buzunar, suma nu e deloc mica

11:25, 12.03.2024 - In baza unui nou proiect de lege al ANRE, s-a stabilit montarea unui al doilea contor de energie electrica. Conform instituției acesta devine obligatoriu pentru romanii care sunt prosumatori, iar analiștii din piața spun ca suma nu e deloc mica.

Instalație electrica fotovoltaica, cu putere de aproape 1.000 de KW, pentru APA CTTA: Compania a solicitat aviz din partea APM Alba

09:00, 23.02.2024 - Instalație electrica fotovoltaica, cu putere de aproape 1.000 de KW, pentru APA CTTA: Compania a solicitat aviz din partea APM Alba Instalație electrica fotovoltaica, cu putere de aproape 1.000 de KW, pentru APA CTTA: Compania a solicitat aviz din partea APM Alba APA CTTA SA a solicitat emiterea acordului…

Un parc fotovoltaic va asigura in mare parte consumul public de energie electrica din  Targoviște!

07:00, 20.02.2024 -  In ultima  ședința de consiliu local, a fost aprobat un proiect de hotarare prin care se urmarește construirea unui parc fotovoltaic la Targoviște! Este vorba despre  investiția cu titlul „Creșterea nivelului de independența  energetica a Municipiului Targoviște prin crearea unui parc fotovoltaic”,…

Certificatul energetic: cum sa faceți cladirea dumneavoastra mai eficienta din punct de vedere energetic

16:25, 16.02.2024 - Certificatul energetic (certificatul de performanța energetica) este un document oficial care clasifica o cladire sau o unitate de cladire in funcție de performanța sa energetica, de la A+ (cea mai eficienta din punct de vedere energetic) la G (cea mai puțin eficienta). Acesta este emis de un auditor…


Ce parere ai despre aceasta stire?