Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

#citesteDobrogea: P. Stefanescu - Pe malul dobrogean al Dunarii putem scrie istoria noastra“ (document)

Publicat:

1 iunie 1912. Institutorul dobrogean primeste doua scrisori de la N. Iorga si, respectiv, V. Parvan, "din care existenta si continuitatea elementului romanesc se fac clare ca lumina zileildquo;. , "Marturii de epoca privind istoria Dobrogeildquo;, 1999, pag. 567 568 Citeste si: ZIUA de Constanta lanseaza, in curand, Indreptarul de iubire Zi dupa zi, pana la , ZIUA de Constanta va fi semnalul, apelul, constiinta care sarbatoreste DobrogeaZiu ...

Citeste articolul mai departe pe ziuaconstanta.ro…  

Sursa articol: ziuaconstanta.ro


Stiri pe aceeasi tema

Neamt: Istoria de 600 de ani a orasului Targu Neamt, sintetizata intr-o expozitie arheologica inedita

19:40, 23.04.2024 - Muzeul de Istorie si Etnografie Targu Neamt gazduieste, in aceste zile, o expozitie dedicata asezarii urbane de la poalele Cetatii Neamt. Cu o istorie de mai bine de sase secole, Targu Neamt are inca multe aspecte ale trecutului care impresioneaza nu doar prin vechime, ci mai ales prin ineditul acestora.…

Eveniment din istoria Marinei Militare a Romaniei: 16 aprilie 1944, ziua in care s-a scufundat bricul Mircea

12:45, 16.04.2024 - Muzeul National al Marinei Romane din Constanta a adus aminte, prin intermediul paginii de Facebook, de cei 80 de ani de la scufundarea bricului "Mircea". Pe 16 aprilie 1944, aflat in portul Galati ca infirmerie plutitoare si depozit de medicamente, bricul a fost lovit in plin de o bomba, in timpul…

Un profesionist dedicat tuturor comunitatilor tulcene: Roman Jora s-a stins din viata! Povestea maestrului coregraf fara egal si al culegatorului de folclor dobrogean

17:01, 11.04.2024 - In 1997 a devenit maestru coregraf al Ansamblului Folcloric Baladele Deltei din Tulcea El a publicat in anul 1982 primul volum al cartii "Folclor coregrafic nord dobrogean", aparut la Comitetul pentru Cultura, Tulcea. In anul 2006 a aparut volumul 2, la editura "Ex Ponto" din Constanta. La aceeasi editura,…

Accident cu o ambulanța navala pe Dunare

19:31, 10.04.2024 - Patru persoane, printre care un copil, aflate intr-o salupa a unui serviciu privat de ambulanta din judetul Tulcea, au fost implicate intr-un accident produs, miercuri, pe bratul Chilia al Dunarii, granita romano-ucraineana, in apropiere de Tatanir. Reprezentantul Serviciului de Ambulanta Judetean (SAJ),…

EXCLUSIV: Doi dintre ofițerii criminaliști din Maramureș – marturii cutremuratoare din dosarul celui mai mare criminal in serie din istoria Romaniei postdecembriste

13:40, 05.04.2024 - Va prezintam declarații in premiera despre cum a decurs ancheta in cazul ”Ucigașului de boschetari” Grigore Bota. Acesta ar fi ucis 11 barbați și i-a aruncat pe malul raului Sasar și in apropierea Garii CFR Baia Mare. 7 cadavre au fost descoperite doar in luna august 2000. The post EXCLUSIV: Doi dintre…

In memoriam Doina Pauleanu, personalitate artistica adoptata de Constanta, care a adus Muzeului de Arta din oras prestigiu national

10:16, 29.03.2024 - Critic de arta regretat, Doina Pauleanu a venit pe lume intr o zi de 29 martie 1948, la Braila. Doina Pauleanu a terminat Colegiul National "Andrei Saguna" din Brasov, ca sefa de promotie, in 1966. Ulterior, ea s a inscris la Institutul de Arte Plastice "Nicolae Grigorescu" din Bucuresti, sectia "Istoria…

Fetele de la CSM Constanța au obținut prima Cupa a Romaniei din istoria clubului

00:20, 12.03.2024 - Formația de baschet feminin CSM Constanța a cucerit primul trofeu din istoria clubului dupa ce a caștigat finala Cupei Romaniei, cu scorul de 94-83, in fața celor de la CSM Targoviște. Finala disputata in Sepsi Arena a stat sub semnul echilibrului in prima repriza, dar fetele antrenate de Alexandru…

Rivulus Dominarum: Biserica și Turnul Sfantul Stefan (III)

13:25, 23.02.2024 - Marturii de necontestat ale trecutului istoric al orasului Baia Mare sunt vechile constructii ridicate de membrii comunitatii baimarene in diferite momente ale vieții cotidiene, legate de nevoile economice, sociale, spirituale, culturale sau militare. Aceste edificii, cu inerentele schimbari survenite…


Ce parere ai despre aceasta stire?