Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Chiar nici o demisie? „Nu se simte nimeni responsabil de această trădare, pur şi simplu, a comunităţii româneşti din Ucraina?“

Publicat:

Vorbim adesea de Basarabia, dar uitam ca, odata cu ea, Romaniei i-au fost rapite de catre URSS si alte teritorii: Bucovina de Nord, si . Ulterior, prin reorganizarea teritoriala a nou-nascutei „Republici Sovietice Socialiste Moldovenesti“, Basarabia si-a pierdut sudul, daruit de conducerea sovietica Ucrainei, scrie conferentiarul universitar pe blogul sau de pe adevarul.ro.

Citeste articolul mai departe pe adevarul.ro…  

Sursa articol: adevarul.ro


Stiri pe aceeasi tema

Demisie in Ucraina cu o zi inainte de conferinta din Berlin privind reconstructia țarii

11:10, 11.06.2024 - Seful agentiei de reconstructie a Ucrainei, Mustafa Nayyem, a demisionat cu o zi inainte de conferinta internationala privind reconstructia pe termen lung a Ucrainei, care a inceput astazi 11 iunie. El a reclamat ca a fost impiedicat sa participe la eveniment dupa ce a fost sistematic subminat de guvernul…

„E pur și simplu logic”. Cehia e de acord ca Ucraina sa atace Rusia cu armele primite de la aliați

14:06, 28.05.2024 - Guvernul ceh a reactionat favorabil la apelul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, ca tarile occidentale sa permita Ucrainei sa foloseasca armele pe care i le ofera, pentru ca Kievul sa poata lovi tinte de pe teritoriul Rusiei, relateaza dpa, citata de Agerpres.

Roma se opune ca Ucraina sa foloseasca pe teritoriul Rusiei armele primite. Meloni: „Nu stiu de ce domnul Stoltenberg a spus asa ceva”

20:00, 27.05.2024 - Italia se opune folosirii armamentului furnizat Ucrainei impotriva unor tinte situate pe teritoriul rus, reitereaza sefa guvernului de la Roma, Giorgia Meloni, comentand declaratiile secretarului general al NATO Jens Stoltenberg in favoarea acestei optiuni.

Ipoteza exploziva: Sabotorii Nord Stream au fost pregatiți in Romania și aveau pașapoarte romanești (Fost deputat ucrainean)

11:16, 15.05.2024 - Participanții la bombardarea gazoductelor subacvatice "Nord Stream" au fost pregatiti in regiunea Jitomir din Ucraina și in Romania. Mai mult, cei care ar fi aruncat in aer ”Nord Stream” ar fi avut pașapoarte romanești. Aceasta opinie a fost exprimata de fostul deputat al Radei Supreme a Ucrainei, Andri…

Pesimismul persista in SUA - Ajutorul de 60 de miliarde de dolari nu este suficient pentru o contraofensiva rapida a Ucrainei (responsabil militar american)

08:25, 26.04.2024 - Revenirea ajutorului militar american catre Ucraina va permite armatei acestei tari sa reia initiativa impotriva Rusiei, dar pregatirea pentru o contraofensiva va dura mult mai mult, a apreciat joi un oficial militar american, relateaza AFP preluat de agerpres.

Scenariul pe care NATO l-ar lua in calcul: ruperea Ucrainei in doua. Ce parte ar putea fi cedata lui Putin

22:25, 07.04.2024 - Este posibil ca Ucraina sa intre in NATO, insa doar cu o singura condiție: sa cedeze o parte din teritoriu Rusiei, scrie publicația italiana La Repubblica. Cat de aproape suntem de acest scenariu? Singura modalitate prin care Ucraina ar putea intra in NATO De-a lungul timpului, Ucraina și-a exprimat…

Fantana Alba: 83 de ani de la masacrarea a mii de nord-bucovineni care voiau sa se refugieze in Romania

10:55, 02.04.2024 - Luni se implinesc 83 de ani de la masacrarea, intr-o padure aflata la granița dintre Ucraina și Romania, a mii de nord-bucovineni care voiau sa treaca pașnic in Romania dupa ce regimul ateist sovietic a ocupat Basarabia și Bucovina de Nord. A fost numit și „Katyn-ul romanesc”, dupa numele unui masacru…

SUA exclude orice implicare a Ucrainei in atacul de la Moscova: „Statul islamic este responsabil”

18:50, 24.03.2024 - Guvernul american a respins, duminica, existenta unei „implicari ucrainene” in atacul armat de la Moscova, dupa ce presedintele rus Vladimir Putin a evocat o legatura cu Ucraina, relateaza AFP, potrivit Agerpres. 


Ce parere ai despre aceasta stire?