Cetățile medievale otomane din Dobrogea, redescoperite în cadrul proiectului „(Re)Mapping. Arheologia hărților”
Publicat:Proiectul “(Re)Mapping. Arheologia harților” a fost derulat de Institutul de Cercetari Eco-Muzeale „Gavrila Simion” Tulcea, in parteneriat cu Muzeul de Istorie Naționala și Arheologie Constanța, Asociația Pro Noviodunum și Asociația Eurocentrica in perioada 19 iulie — 15 noiembrie 2020 și a beneficiat de co-finanțare din partea Administrației Fondului Cultural Național (A.F.C.N.).
Citeste articolul mai departe pe historia.ro…
Sursa articol: historia.ro
Stiri pe aceeasi tema
Integrala revistei Analele Dobrogei intra in patrimoniul celor mai mari biblioteci digitale ale Romaniei si Europei
21:31, 15.01.2021 - "Analele Dobrogei", cea mai importanta revista de cultura dobrogeana din perioada interbelica REDIVIVUS la 100 de ani de la aparitie, cu seria III, an II 2020, nr. 1 si cu noutati pe masura secolului in care apare. Lansat vineri, 15 ianuarie 2021, sub semnul Zilei Nationala a Culturii, in mediul online,…
Licitatie. Notebook-uri pentru specialistii din cadrul MINAC pentru activitati de arheologie submersa
21:10, 28.12.2020 - Consiliul Judetean Constanta organizeaza achizitie pentru furnizare notebook uri in cadrul proiectului "Patrimoniul cultural comun in Bazinul Marii Negre" TREASURE Obiectul achizitiei publice il reprezinta achizitia de notebook uri pentru specialistii din cadrul Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie…
Arheologul Aurel Mototolea, noul director interimar al MINAC
22:11, 06.12.2020 - Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta are un nou director interimar Aurel Mototolea va coordona institutia muzeala pana la organizarea concursului Absolvent al Facultatii de Istorie si Stiinte Sociale din cadrul Universitatii "Ovidius" din Constanta 1997 , Aurel Mototolea este doctor al…
30 de obiecte de patrimoniu dobrogean digitalizate spre a fi integrate in platforma Europeana
21:40, 23.11.2020 - Timp de aproape patru luni, incepand cu jumatatea lunii iulie, Institutul de Cercetari Eco Muzeale "Gavrila Simion" Tulcea in parteneriat cu Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, Asociatia Pro Noviodunum si Asociatia Eurocentrica au implementat proiectul cultural " Re Mapping. Arheologia…
Lectia de istorie din teren. Copiii de la satele Dobrogei, dusi in cetatile antice
14:00, 09.11.2020 - Peste 400 de copii (7-14 ani) din mediul rural au vizitat in ultimele week-end-uri cetatile antice ale Dobrogei: Histria, Capidava si Adamclisi. Totul a fost posibil in cadrul unui proiect derulat de Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie din Constanta.
Daniel Gheorghe Popa a fost rapus de COVID. Seful ISU Dobrogea era internat intr-un spital din Bucuresti
12:25, 04.11.2020 - Daniel-Gheorghe Popa, seful Inspectoratului pentru Situații de Urgența (ISU) Dobrogea, a murit. Colonelul era internat cu COVID-19 intr-un spital din București, transmite Observatornews.Daniel-Gheorghe Popa a murit, miercuri, la Institutul de Boli Infecțioase "Matei Balș" din Capitala, potrivit unor…
#ConstantaEsteBine: In premiera pentru spatiul cultural-istoric dobrogean, prima editie a PONTICA JUNIOR
22:25, 29.10.2020 - In ciuda acestui an pandemic restrictiv, Muzeul de Istorie Nationala si Arheologie Constanta, a organizat a 53 a editie a Sesiunii Stiintifice Internationale Pontica, o sesiune stiintifica recunoscuta pe plan national si international, la care au participat oameni de stiinta din tara si de peste hotare.…
VIDEO | Asociatia Pro Infrastructura: „Podul peste Dunare va deveni cel mai rusinos muzeu din istorie“
14:55, 28.10.2020 - Noul pod de peste Dunare, care este cel mai scump pod din Romania, se va transforma in cel mai „rușinos muzeu din istorie”, atrage atenția Asociația Pro Infrasatructura. Reprezentanții asociației cer Guvernului Orban sa deblocheze situatia autorizatiei de construire pentru drumurile de legatura in…