Sprijinim refugiatii din Ucraina. Doneaza si tu pentru Crucea Rosie Romana in sprijinul lor. Orice suma conteaza.

Cetate de pe vremea lui Decebal, cercetată de arheologi ai Muzeului Judeţean Buzău

Publicat:

a reluat cercetarile arheologice in cetatea dacica de la Tarcov – ”Piatra cu Lilieci”, santier arheologic devenit traditie pentru cercetarea arheologica din Romania. Cetatea a functionat in perioada domniei regelui Decebal si a ramas nelocuita dupa razboaiele cu romanii din anii 101-102 si 105-106 e.n.. Colectivul stiintific de cercetare este format din dr. – responsabil stiintific, dr. , ambii de la si dr. , de la Institutul de .Cetatea de la Tarcov se afla la aproximativ 7 kilometri nord…

Citeste articolul mai departe pe jurnaluldebuzau.ro…  

Sursa articol: jurnaluldebuzau.ro


Stiri pe aceeasi tema

Satul de poveste construit din piatra. E unic in Romania, pare ca timpul iși trage sufletul aici. Pana și magazinul e facut la fel

17:00, 25.04.2024 - Romania este o țara cu destinații turistice unice in toata Europa, dar de satul construit doar din piatra nu știe multa lume, din pacate, deoarece este o oaza de liniște. Absolut tot este construit din piatra, pana și magazinul. Satul unic din Romania, construit in intregime din piatra Satul parca desprins…

Știai ca cea mai inalta statuie din piatra din Europa se afla in Romania?

12:56, 03.04.2024 - Ascuns in inima Munților Carpați, acolo unde apele albastre ale Dunarii sculpteaza granița dintre Romania și Serbia, se ridica una dintre cele mai impresionante și mai puțin cunoscute minuni ale Europei – Monumentul lui Decebal. Aceasta sculptura uriașa, cea mai mare statuie din piatra a Europei, infațișeaza…

Rafila, avertisment pe ințelesul tuturor. ”Tuberculoza multidrogrezistenta…”

12:25, 22.03.2024 - Tuberculoza multidrogrezistenta ramane o problema sensibila, avertizeaza ministrul Rafila, cu ocazia Zilei mondiale de lupta impotriva tuberculozei. Ministerul  pe care il conduce face tot ceea ce tine de el pentru a asigura medicatia si complianta la tratament, mai ales ca in Romania incidența este…

Noua cercetare speologica cu participare internaționala, la Ghețarul de la Scarișoara

08:10, 09.03.2024 - Cercetatori din Croația, Grecia, Macedonia de Nord, Norvegia, Slovacia, Slovenia, SUA, Ungaria si Romania au participat, recent, timp de 5 zile, in satul Ghetari la un atelier de lucru, intitulat “Winter climate in SE Europe during the Late Holocene”, organizat de Institutul de Speologie “Emil Racovita”…

S-a facut „un pas important in dezvoltarea si consolidarea infrastructurii hidroelectrice”

11:41, 08.03.2024 - Lucrarile la hidrocentrala de la Costisa au fost finalizate.  Hidroelectrica a anuntat, vineri, finalizarea lucrarii de tip LN3 pentru hidroagregatul nr. 1 de la CHE Costisa, „un pas important in dezvoltarea si consolidarea infrastructurii hidroelectrice”. Potrivit unui comunicat de presa al companiei,…

Guvernul a adoptat o hotarare care stabileste preturile privind despagubirile acordate proprietarilor de animale pentru pagubele suferite din cauza Pestei Porcine Africane

16:55, 28.02.2024 - Actul normativ prevede acordarea de despagubiri, conform prevederilor art. 1 si 2 din anexa nr.5 la Legea nr. 122/2023 privind exploatatiile de crestere a porcinelor si combaterea pestei porcine africane in Romania, pentru exploatatiile prevazute in anexa nr. 1 la Legea nr. 122/2023, respectiv proprietarilor…

Expoziție dedicata sculptorului Constantin Brancuși, la Targu Jiu

05:25, 14.02.2024 - Muzeul Național „Constantin Brancuși” din Targu Jiu organizeaza, sambata, la ora 14.00, vernisajul expoziției de arta grafica europeana intitulata „Omagiu lui Brancuși”, manifestare menita sa marcheze implinirea a 148 de ani de la nașterea marelui sculptor. Vor fi expuse opere originale (gravura si…

FOTO/VIDEO – Urma și Caligrafia luminii: Doua expoziții de excepție, inaugurate de pictorul Vasile Tolan, la Bistrița

13:10, 11.02.2024 - Pictorul Vasile Tolan – profesor de desen la Bistrița, in anii 70-80 – a revenit acasa cu doua expoziții de excepție: Urma și Caligrafia luminii. „Expozițiile sunt sinteza celei mai recente perioade de creație a lui Vasile Tolan, intre 2016 și 2024. Ele descriu, subtil, impactul pandemiei in creația…


Ce parere ai despre aceasta stire?